Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 642
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

***Paulina*** napisał(a):
Ooo! Nowa galeria... Luluś jest śliczny...:loveu: Napisz coś więcej o nim: jaki jest? ile waży? cz to miniaturka?
Pozdrawiamy i zapraszamy do nas:bye:

Witaj, Luluś nie jest miniaturką bo czegoś takiego nie ma wśród yorków z rodowodem. Miniaturowe yoreczki(od 1 do 1,5 kg ) to chore pieski, gdyż nieuczciwi hodowcy mieszają np. matkę z synem itp. Z takiego związku rodzą się skarłowaciałe pieski.To są zdjęcia taty Lulka (trójkrotny champion) http://www.yorki.org/album_ami_palio/ami_2.jpg , http://www.yorki.org/album_ami_palio/ami_6.jpg , http://www.yorki.org/album_ami_palio/ami_1.jpg i jak widać Lulek jest podobnej postury jak jego tatuś(waga taty to coś koło 2,1 - 2,2 kg) Luluś 18.09 skończył 4 miesiące i waży 1300g. Najbardziej lubi szaleć ze swoją krową. Troche jest niejadkiem, dostaje royal, ekanuba nie bardzo mu pochodziła. Przeważnie raz w tygodniu gotuje mu cielencine z warzywami. Luluś uwielbia spać z nami, a najchętniej na mojej podusi. Żywe sreberko z niego. Nieraz się dziwie jak w takim małym piesku mieści się tyle energi. Pozdrawiam.;)

Posted

Ale fajnie wygląda... Ile już ma, a ile waży???

Luluś ma obecnie 4,5 miesiąca, waży 1300g. Z jedzeniem u niego nie bardzo, bo wybredny z niego maluch. ;):Dog_run:

Posted

kamila.m napisał(a):
Luluś ma obecnie 4,5 miesiąca, waży 1300g. Z jedzeniem u niego nie bardzo, bo wybredny z niego maluch. ;):Dog_run:

A to malutki jest... :loveu:
A czym go karmisz??? Bo ja mojej Kati daje Royal'a i też nie je za dużo ale to jej wystarcza...

Posted

A to malutki jest... :loveu:
A czym go karmisz??? Bo ja mojej Kati daje Royal'a i też nie je za dużo ale to jej wystarcza...

Lulusiowi też daje Royal'a i też niedużo go je. Za to najbardziej lubi gotowaną cielęcinkę z warzywami, gotuje mu to raz do dwóch razy w tygodniu. Nasz wet mówi , że waga Lulka jest ok ,i że piesek je tyle ile mu potrzeba. Dlatego staram się go nie przekarmiac na siłe. Pozdrowienia dla Kiti!!!!:bye:

Posted

kamila.m napisał(a):
Lulusiowi też daje Royal'a i też niedużo go je. Za to najbardziej lubi gotowaną cielęcinkę z warzywami, gotuje mu to raz do dwóch razy w tygodniu. Nasz wet mówi Lulka waga jest ok.i że piesek je tyle ile mu potrzeba. Dlatego staram się go nie przekarmiac na siłe. Pozdrowienia dla Kiti!!!!:bye:

Ja tam daję jej tylko Royal'a bo weterynarz powiedział, że jak będę jej dawała więcej to ją przekarmię i będzie wtedy ważyła więcej niż powinna... A nie chcę żeby była bardzo ciężka...

Posted

Ja tam daję jej tylko Royal'a bo weterynarz powiedział, że jak będę jej dawała więcej to ją przekarmię i będzie wtedy ważyła więcej niż powinna... A nie chcę żeby była bardzo ciężka...

Mimo, że Royal podobno ma wszystkie witaminy i mikroelementy to Luluś obgryzał tynk ze ściany. Wet powiedział, że w takim razie musimy mu urozmaici dietę. Więc raz w tygodniu gotuje mu i daje mu także surową marchew i jabłko itp. Po jajku dostał uczulenia ,z mlekiem też muszę uważa! Trochę alergik z tego naszego Lulka. Pozdrowienia:bye::loveu:

Posted

Mi weterynarz w ogóle nie kazał podawać mleka...
A może jakieś fotki byś wstawiła??? CZEKAMY...

Jeśli chodzi o mleko to tylko i wyłacznie kozie , takie jest przyswajalne przez yorczki , pozdrawiam

• 4 weeks later...