Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zaksiegował sie przelew od Gosi 75,-

to grudzień niemal załatany.... ale co dalej?

mamy tylko jedną jedyną deklaracje stała na 5,- złotych...
jak mamy go utrzymać?

dlaczego nikogo nie obchodzi jego los.... to taki słodki mały biedak...

Posted

oplaty za hotele są raczej "z góry"
czyli pod sam koniec grudnia trzeba oplacic styczeń....
teraz była wyjątkowa sytuacja, że tak marudzimy z oplatą...
...ta wiadomośc o oddaniu Rudzika spadla na nas jak grom...

Posted

kikou napisał(a):
oplaty za hotele są raczej "z góry"
czyli pod sam koniec grudnia trzeba oplacic styczeń....
teraz była wyjątkowa sytuacja, że tak marudzimy z oplatą...
...ta wiadomośc o oddaniu Rudzika spadla na nas jak grom...

a za grudzien ile trzeba wplacic? bo to nie byl caly miesiac

Posted

sleepingbyday napisał(a):
kikou możesz mi podesłac nr konta i dane?

cholera.... stara babka zapomniała..... już Ci wysyłam....

rozliczenie jest na pierwszej stronie, teraz hotel za grudzień jest niemal zabezpieczony.....(oplata niepelna czyli 160,-)

ale dojdzie coś za weta, bo psiunio coś nie może jeść i Wiosna ma z nim jechać do weta co mu tam z buziakiem sie dzieje.....

natomiast styczeń przyjdzie wcześniej niż sie spodziewamy..zaraz świeta, to każdy zajęty z rodziną... i już potem nowy rok..

Posted

a wiec dziewczyny ,z moich bazarkow na Rudzika uzbieralo sie jak narazie 26zl,z bazarkow na Beze 56zl(Beza pojedzie do ds wiec ta kasa na Rudzika) ,takze to juz 82zl na styczen,robie jeszcze bazarki ogolne na wroclawskie biedy(m.in.Rudzika) ,narazie jest 140zl,

Posted

Właściwie Kikou wszystko już za mnie napisała.

Do weta chcemy (musimy) pojechać jutro lub w poniedziałek. Chcemy zabrać też suczkę do sterylki i Herosa na kastrację, a że jest to dość daleko to staramy się jeździć z kilkoma psami, nie tylko z jednym.

Rudzik namoczoną karmę zjada bez problemu, suchą właściwie też sobie skubie, on je powoli, więc może dlatego było że 'nie chce jeść' - ale jadł powoli zawsze, nigdy nie rzucał się na jedzenie i nie pożerał go w pół minuty.
Nic, zobaczymy co Wet powie. Ząbki tak czy owak ładnie nie wyglądają.

Nie wiem, czy dzisiaj zdążę, ale jeśli nie, to jutro postaram się zrobić psiakom zdjęcia.

[SIZE="1"](edit: literowki) :oops:

Posted

hotelik kosztuje 200,- miesięcznie
albo 150,- jeśli dokupimy mu karme Early cardiac (bo psiunio ma lekką niewydolnośc krążeniową i żeby mu się nie pogorszyło wet zalecił tę karme - w lecie był mocno chory, potem kupiłyśmy mu 2 worki po 14kg, ktore jadł przez ok 4 m-ce i jego stan ładnie sie wyrównał... w tej chwili jest karmiony zwykłym jedzonkiem....

także Shanara jak coś bedziesz w stanie podrzucic na malucha to wszystko sie przyda, szczegółowe rozliczenie jest na pierwszej stronie, tam jest napisane na bieżąco ile brakuje na dany miesiąc? co? za co? i od kogo:multi:

Posted

:Dog_run:i Rudzik się cieszy, choć nie całkiem świadomy biedak, ze tylko dzięki dobry ciotką sponsorką żyję, i my się cieszym :laola: ze mamy takie MIkołaja:x-mas:
i bardzo bardzo bardzo dziękuję :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:.
W pon pewnie będzie przelew, ale ja robię serie przelewów na koncie to już do Kikou przelałam z góry ;)

Posted

ale ukwiecony post....

50,- co go jeszcze nie ma u Gosi już jest u mnie.....:evil_lol::evil_lol:

doszła też 5,- od SBD tak więc dało to kwotę....110,-

właśnie sobie uprzytomniłam...
ale ja jestem durna (czy też inteligentna inaczej gdyby ująć to delikatniej...)..... zapomniałam, że 50,- od Pani Katarzyny dałam Wiośnie gotówką i przelałam dzisiaj całe 160,- do Niej, zamiast brakujących 110,-

no nic.... bedzie na potem....

Posted

kikou napisał(a):
zaksiegował sie przelew od Gosi 75,-

to grudzień niemal załatany.... ale co dalej?

mamy tylko jedną jedyną deklaracje stała na 5,- złotych...
jak mamy go utrzymać?

dlaczego nikogo nie obchodzi jego los.... to taki słodki mały biedak...

O nie Kikounia! 8/12/2008 napisałam, że ode mnie macie co m-c 30 zł., wiec jakie jedne, jedyne stałe 5 zł. :angryy::mad: :evil_lol::evil_lol:

Posted

strasznie Cię przepraszam Bambino....mi się w tym mijającym tygodniu po prostu już przegrzały łącza....nie wiem normalnie w co rece włożyc i gadam jak potrzaskana.... oczywiście że Ty oferowałaś 30,- na sieroteczka....

a jeśli chodzi o karme to on potrzebuje karmy specjalnej na serce...nie znam tej o której pisze Madziek... czy ona jest wspomagająca na serduszko?

Posted

Byliśmy dziś u weta - Rudzikowe zęby są zakamienione, ale w jego wieku jest to już w pewien sposób oczywiste. Z zębami nie jest jednak tragicznie, Pani wet oceniła ten stan jako niewymagający zdejmowania kamienia. Możemy ryzykować z narkozą, ale możemy po prostu pogodzić się z tym, że Rudziutki jeść musi karmę na mokro, czyli coś miękkiego.
Nie jest tak, że on nie je - nawet suchą karmę zjada, po prostu je powoli.
Teraz karmę moczymy i nie ma kłopotu - dlatego ja uważam, że może lepiej narkozą nie ryzykować.
Tyle odnośnie kamienia.
Dostaliśmy natomiast antybiotyk, aby wyleczyć dziąsła.
Ja mam dość mieszane uczucia odnośnie antybiotyku w takiej sytuacji. Byliśmy u weta nie w Gliwicach, tam, gdzie zawsze, a w Kluczborku, w leznicy, o której tylko czytaliśmy w sieci, ale jest jeszcze 'niesprawdzona'.
Nie mogliśmy jechać do Gliwic, a nie chciałam dłużej czekać z wizytą.

Zapłaciliśmy 25zł.
Doszły pieniążki od Kikou - dziękuję.
Czy te 50zł, o jakie jest za dużo mam pozostawić na następny miesiąc?

Posted

Wskazania:
choroby nerek (upośledzenie funkcji i niewydolność nerek)
wczesna faza choroby serca

też myślę, że się nada, ale pewnie najlepiej było by poradzić się weta. Karma może być trochę przeterminowana (muszę dokładnie sprawdzić), ale nie sądzę, aby mogła przez to zaszkodzić.

Jest jej kilka kg - to też muszę sprawdzić ile dokładnie.

Wiosna - ja zupełnie zapomniałam, że miałam Ci przekazać paczkę z Holandii dla Grisa. Nie wiem czymu jeszcze potrzebne opatrunki, bandaże itp? a jeśli nie jemu to może masz innego psiaka, który by tego potrzebował? Wtedy razem z karmą bym Ci to przekazała

Posted

wiosna napisał(a):
Zapłaciliśmy 25zł.
Doszły pieniążki od Kikou - dziękuję.
Czy te 50zł, o jakie jest za dużo mam pozostawić na następny miesiąc?

z tych nadwyżkowych 50,- .....25,- odlicz za wizyte u weta a drugie 25,- bedzie na nastepny miesiac....

jesli zapisał antybiotyk na to zapelenie przyzebia to moze trzebaby mu podac....takie chore dziasła sa bolesne...moze po antybiotyku troche by mu sie uspokoiło poza tym ta infekcja może też wywołać jakieś komplikacje nieleczona....)

Madziek... jeśli masz tę karme na zbyciu i jest ona na wczesną niewydolność serca to chyba warto spróbować....

a Griso chyba ma już zupełnie wygojoną rane po amputacji....ale nie wiem na pewno, bo widziałam go tylko chwilke....