wiosna Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 No więc tak; domek zaoferowała jedna z osób, jaka zgłosiła się do mnie z psem potrzebującym pilnie DT. Ponieważ teraz miejsca pozajmowane, ta osoba zapytała, jakie mam psy i zaproponowała mi, że weźmie Rudzika do siebie, a na jego miejsce trafi potrzebujący pies. Ponieważ ja takiej zamiany zrobić nie mogę, bo są psy wpisane w kolejkę, których nie mogę po prostu pominąć, a w międzyczasie do Pani trafił jeden psiak zwrócony z adopcji, propozycja DS padła, możemy jednak umieścić tam Rudzika w DT (z szansą na DS). Moim zdaniem jest to pomysł o tyle dobry, że Rudzik mieszkałby w domu i grzał się w ciepełku. Co Wy na to ? Quote
sleepingbyday Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 ja tu sie raczej nie odzywam, choć śledzę... co sie pytasz:evil_lol:, przecież to najlepsze dostepne wyjście dla rudzika.... Quote
kikou Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 ale kto to jest? gdzie? jakie są warunki? skoro ta osoba chce i tak wziąc pieska to dlaczego akurat Rudzika, a nie tamtego potrzebującego? jakie są warunki finansowe? oczywiście byłoby super gdyby mógł być w domku, a nie na dworze... Quote
Poker Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 i co z Rudzikiem?zapadły jakieś decyzje? Ja też nie do końca rozumiem tę roszadę.Pani odda psa do Wiosny ,a w zamian weźmie rudzika?dlaczego tak chce zrobić? Quote
GoskaGoska Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 podnosze rudzki . A swoją drogą jak tam wyglądają jego finanse? Chyba ja narazie mamy karme i 50zl , czyli 100zl brakuje? Quote
kikou Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 Gosia 50 jest juz na kolejny miesiac(czyli od 24.10-23.11).... tu narazie nic nie brakuje, brakuje natomiast jak zwykle 95,- zlotych na Olafa jeszcze za pazdziernik Quote
GoskaGoska Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 no to dobrze , ze mamy taka sytuacje optymistyczna choc tutaj :lol: Quote
kikou Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 wiosna napisał(a):No więc tak; domek zaoferowała jedna z osób, jaka zgłosiła się do mnie z psem potrzebującym pilnie DT. Ponieważ teraz miejsca pozajmowane, ta osoba zapytała, jakie mam psy i zaproponowała mi, że weźmie Rudzika do siebie, a na jego miejsce trafi potrzebujący pies. Ponieważ ja takiej zamiany zrobić nie mogę, bo są psy wpisane w kolejkę, których nie mogę po prostu pominąć, a w międzyczasie do Pani trafił jeden psiak zwrócony z adopcji, propozycja DS padła, możemy jednak umieścić tam Rudzika w DT (z szansą na DS). Moim zdaniem jest to pomysł o tyle dobry, że Rudzik mieszkałby w domu i grzał się w ciepełku. Co Wy na to ? Marta napisz nam prosze cos blizej o co chodzi z ta roszada? to na pewno dobry pomysl..... tylko chcialybysmy wiedziec dokladnie co i jak i gdzie? i dlaczego tak? Quote
wiosna Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 osobą, o której piszę jest Naturino. Poprosiłam ją, aby odezwała się tutaj na wątku - pewnie się pojawi, pisała, że nei często jest przy komputerze. Pomysł początkowy - takiej zamiany - pojawił się, ponieważ Naturino szukała tymczasu dla amstaffa, którego właściciel jest w Irlandii. Pies szukał miejsca na czas przepisowej kwarantanny. Ponieważ ja mam u siebie komplet, powiedziałam o tym, padł więc pomysł, aby Rudzik, jako malutki i niekłopotliwy pies pojechał do Naturino, a do mnie przyjechał wspomniany amstaff. Ja jednak takiej zamiany zrobić nie mogę, byłoby to nie fair wobec osób, jakich psy czekają w kolejce. Nie wiadomo jeszcze, jak rozwiążemy problem amstaffa, tak czy owak zapytałam Naturino, czy propozycja dla Rudzika jest aktualna. Byłoby to miejsce w domu. W międzyczasie jednak sprawa się pokomplikowała, bo z adopcji wrócił do Naturino psiak, którego też ma u siebie, w sumie jest ich tam kilka. Zapytałam kilka dni temu o możliwości i warunki, czekam na odpowiedzi. Swoją drogą - kiedy skończyła się karma Rudzik przez jakis tdzień jadł 'normalną' karmę. Nic nie pogorszyło się ze stanem jego zdrowia - może poprawił się on na tyle, że można wrócić do zwykłego karmienia ? Nie rozmawiałam o tym z Wetem, ale z tego co kojarzę, takie karmy często pozwalają wrócić do zdrowia, i po pewnym okresie nie są już niezbędne - ja miałam tak z jednym z moich psów. Może warto byłoby spróbować ? Jeśli karma okaże się niepotrzebna, z pewnością będzie nieco taniej. Quote
kikou Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 no to czekamy na informacje dotyczyce zamiany miejsc.... a jesli chodzi o karme to proponuje zebys polaczyla ta zdrowotna pol na pol z normalna wtedy dzialanie zdrowotne bedzie dluzszy czas podtrzymane i na dluzej starczy Quote
wiosna Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 nic narazie nowego nie wiemy, cisza... ;( Quote
wiosna Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Dotarła do mnie wpłata od Ewy P. - dziękuję. Jednocześnie proszę o przelewanie tej kwoty do Kikou. Przenosząc 'księgę hotelową' do komputera zrobiłam dokładną rozpiskę wpłat i kosztów. Znalazłam jeden błąd, bo Rudzik za drugi miesiąc miał płacić 200zł (karma przyszła na sam koniec II mies, i od III mial płacić po 150, a jakoś się zamieszało i 150 zapłacił już za II). Uznaję to za przeszłe - nie będziemy już robić teraz jakichś poprawek. Było minęło. Dalej - październik rozpoczęliśmy z 50zł na '+'. Dzisiaj zaksięgowałam 50zł wspomniane na górze. Brakuje więc 50zł do kolejnego miesiąca, (24.10 - 23.11). Jeśli chcecie, mogę rozpisać tutaj wszystkie wpłaty i koszty od początku (jeśli coś jest niejasne). Naturino się do mnie nie odezwała do dziś, nie wiem, czy oznacza to, że propozycja DT dla Rudzika jest nieaktualna (?). Puki co uznaję, że jeśli się uda, to super, ale chyba nie możemy już trzymać się tego pomysłu :roll: A sam Rudzik zapuścił już zimowe futerko, jego waga już jest w sam raz, nareszcie nie jest już chudzikiem. Tylko gdzież ten jego domek ? Quote
kikou Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 napisalas ze pierwsza karma dotarla do Ciebie 15 sierpnia, a pies jest u Ciebie od 24 lipca.... czyli karma dotarla podczas pierwszego miesiaca pobytu psa, za ktory zaplacilysmy 200 zlotych.... Quote
GoskaGoska Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 wiosenko a masz moze jakie jego nowe foto. Rudzika trzeba by bylo ogloszec, zeby biedaczek znalaz domek. Kikou prosze napisz mi na priv , bo ja sie juz pogubilam, gdzie jest Rudzik i namiary na konktakt do adpocji i trzeba by bylo ruszyc z ogloszeniami. Quote
wiosna Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 racja, moj błąd - przepraszam. Tak czy owak nic to nie zmienia, ale dziękuję za poprawienie mnie. Rudzik jest w okolicach Kluczborka (północ opolskiego, na granicy z łódzkim). Bez kłopotów mogę zabrać go w stronę Gliwic, bo tam bywam regularnie. Dane kontaktowe też potrzebne ? gdzieś tu chyba już były podawane, jakby co to numer telefonu: 506 935 278. Quote
kikou Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 wszystkie dotychczasowe wplaty (nawet najmniejsze) sa na niesione w pierwszym poscie... lacznie z dzisiejsza... niedlugo uzupelnimy brakujace 50,- na kolejny miesiac... a jesli chodzi o wplaty od Ewy P.... strasznie sie cieszymy, ze nam pomaga:loveu:, niestety nie wiemy kto to jest... wiec nie wiem jaka droga mam przekazac swoje konto do przelewu..... Quote
GoskaGoska Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 NO TO MAMY 3 DNI NA UZBIERANIE NA RUDZIKA 50ZL , CZY KTOS CHÉTNY NA SKLADKÉ CHOC 5 ZL :cool3: Quote
psiulka Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 GoskaGoska napisał(a):NO TO MAMY 3 DNI NA UZBIERANIE NA RUDZIKA 50ZL , CZY KTOS CHÉTNY NA SKLADKÉ CHOC 5 ZL :cool3: Proszę o dane do przelewu... :razz: Quote
Fredzia:) Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 RUDZIK slodki psiak bez domu ZIMY NIE PRZETRZYMA - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne Quote
Fredzia:) Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 RUDZIK slodki psiak bez domu ZIMY NIE PRZETRZYMA | Neeon.pl Quote
Fredzia:) Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 RUDZIK slodki psiak bez domu ZIMY NIE PRZETRZYMA / Psy > Pozosta?e Quote
Poker Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 bazarek dla Rudzika http://www.dogomania.pl/forum/f99/dla-starego-rudzika-na-hotelik-piekne-puszki-123142/#post11102506 Quote
Fredzia:) Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 RUDZIK slodki psiak bez domu ZIMY NIE PRZETRZYMA - og?oszenie w Rozg?os.net - DODAJ OG?OSZENIE - ZA DARMO, BEZ REJESTRACJI! - motoryzacja, nieruchomo?ci, praca, og?oszenia drobne i anonse Quote
Recommended Posts