Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety poprawy nie ma, nie nadążamy sprzątać... Dzisiaj nocuje w domu, bo musimy go wykąpać...
Musimy się zwrócić do Beatki o jakieś leki zapierające, może jakiś węgiel pomoże? :roll:

Posted

Biegunka nie ustąpiła całkowicie, ale wydaje mi się, że jest lepiej. Nie chcę zapeszać :razz:
Imbir dostaje jakiś specyfik w płynie zamiast stoperanu.
Jest wykwalifkowany w pluciu wszelkimi lekami, więc podawanie mu leku w strzykawce do pyska ma największy stopień prawdopodobieństwa połknięcia :lol:

Posted

Trzymam kciuki za leczenie Imbirka, zeby mu ta biegunka calkiem ustapila :kciuki:
Imbirek widze, ze taki madry jak moj kot Rysiek, zeby go odrobaczyc trzeba zakladac rekawice do spawania, za nic nie polknie 1/2 tabletki, w kielbasie, pasztecie, miesie wyczuje tabletke na kilometr.

Posted

jak to sie stalo ze Imbir jedzie do Niemiec?potrzebuje jakiegos kontaktu w Niemczech ..sparalizowany piekny Bursztyn czeka na dom juz tak dlugo a w Polsce marne szanse widze:placz::placz:help!!!!

Posted

Normalnie sie stalo :cool3: zalatwilismy Imbirkowi dom. Po prostu o okolo roku wspolpracujemy z Fundacja Dobermana.
W jakim stanie jest Bursztyn i czy wytrzyma tak trudna podroz???

Posted

wejdz na watek Bursztyna ktory mam w podpisie
bardzo mi zalezy zeby w koncu znalazl swoj dom bo ma duza szanse ze bedzie chodzil a w schronisku szans na to zadnych:placz:tu czas odgrywa ogromna role

Posted

Imbir dostaje od paru dni tablety zapierające, bo antybiotyk nie za bardzo mu pomógł i Imbir nawet nam trochę schudł mimo, że apetyt ma dobry. Obawiam się, że dolegać mu może coś poważnego :-(
Jutro prawdopodobnie pojedzie Imbirek do lecznicy.

Tymczasem mija dzis kolejne 30 dni jego pobytu u nas więc robię rozliczenie:

Stan finansowy na 14 październik wynosił +265,27 zł

Koszty:

450 zł hotelowanie
15 zł badanie kału
12,50 zł hepatil
10 zł metronidazol
19 zł lek zapierający
Razem: 506,50 zł

265,27 zł (wpłaty) - 506,50 zł (koszty) = -241,23 zł
Stan finansowy na 13 listopad wynosi -241,23 zł.

Mam teraz pytanie odnośnie pieniędzy z cegiełek, które są w schronisku. Tam jest ponad 600 zł, część pójdzie na wyrównanie długu w hoteliku, ale zostanie ok. 200 zł. Kierownik na pewno będzie się pytał co z tymi pieniędzmi zrobić. Więc czy macie jakieś propozycje? W schroniskujest jeszcze jeden wyżeł oraz wyżliczka, może dla nich coś?...

Posted

Czy Imbir da rade przejechac tyle godzin?
Murko, zapytaj prosze Beatke czy to dla niego bezpieczne.

Jesli chodzi o reszte z wplat na konto schroniska, to moze dac by ją na tego starszego wyzla, on byl chory na nosówke.

Posted

Uf, wygląda na to, że biegunkę udało się zastopować, dziś po nocy było zupełnie czysto :multi:
Imbir jest już więc gotowy do wyjazdu (wirusówki zrobione). Beatka też dała nam skrobię, żeby mu podawać ;)

Ulka, dzisiaj/jutro napiszę Ci teksty n.t. psiaków, leki jakie biorą itp.

Posted

To bardzo dobra nowina :klacz: Super, ze nie ma juz biegunki, to jednak bardzo męcząca dolegliwosc dla psa.
Czyli Beatka dala zielone swiatlo na wyjazd?

Tekst Mureczko dostalam, bede sie zabierac za tlumaczenie.

Posted

Imbir już robi normalne koopy, także nie powinno być problemu w czasie podróży :razz:
Poza tym wszystko ok, tylko po tej biegunece trochę schudł.
Lada dzień czeka go kąpiel :cool3:

Posted

Imbir pojechał dzisiaj do domku do Niemiec!!! :multi:
Na granicy czekał już na niego wypasiony transporter - namiot :loveu:

Imbir ostatni dzień w hoteliku spędził w domu, grzecznie zniósł kąpiel. On strasznie tęsknił za domem, widać że czuje się w nim pewnie i szczęśliwie. Nie wiem czy pisałam, że Imbir potrafi podawać łapkę.
Wtulał się we mnie szczęśliwy, że w końcu wzięliśmy go do domu...
Tak się cieszę, że będzie mógł mieszkać już do końca swoich dni w domu i będzie miał swoich ludzi.
Żeby tylko tych dni będzie jeszcze duuuużo i w jak najlepszej formie :cool3::cool3::cool3:

Czekamy na wieści z domku!