Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wyniki krwi to nieznacznie podniesiony ALAT: ma 70,4 a norma jest 3-50.
Beatka mówiła, że może jeść normalną karmę.
Dzisiaj miała bardzo dużo zajęcia po urlopie.
Jutro do niej zadzwonię i zapytam czy przedtem wyniki były gorsze :roll:

Posted

Beatka mówi, że nie ma się czym przejmować w obecnym momencie, wątroba Imbira jest w dobrym stanie. Wcześniej musiało być jakieś zapalenie, które minęło :multi:
Może lek tanitki podziałał :cool3::cool3::cool3:
Nie ma potrzeby podawać Imbirowi specjalnej karmy na wątrobę. Najlepiej sprawić mu jakąś karmę dla seniorów.

Operację łapy można wykonać, z tymże nie jest pewne czy będzie na nią stawać. A zabieg może wątrobę obciążyć. No i nie bardzo wiem co robić :roll:

Posted

Napewno Imbirek by potrzebowal rehabilitacji na te lape- zeby wlasnie stawal na nia. O ile pamietam moja mama rehabilitowala naszego jamnika po wypadnieciu dysku i porazeniu.

Tylko to by musial sie wypowiedziec doswiadczony weterynarz co i jak- zeby nie zaszkodzic.Jakie cwicznia itd.

a jak Imbirek teraz sie porusza? jest jakis postep? Co z tylnymi lapkami?

Posted

Na łapę przednią nie staje w ogóle. Tylnie wydają się być w lepszej formie niż na początku. Chyba mięśnie się nieco rozruszały (Imbir bardzo dużo się porusza) :roll:

Posted

agata51, nie mam za bardzo czasu przekopywać się przez cały wątek :oops: czy tam była robiona powtórna operacja? na czym polegała rehabilitacja?

A teraz trochę dzisiejszego Imbirka :loveu:

Tu usłyszał kotka :lol:

Imbir chciałby sobie tak siedzieć pod drzwiami WŁASNEGO domu...

Posted

Betka, od agaty51 nie miała drugiej operacji, ale z tego co pamiętam wet zalecił dużo ćwiczeń typu pływanie, mazaże, kopanie dołów. Całkowitej poprawy nie będzie, bo Becia ma zmiany w kręgosłupie, ale poprawa może być, tylko, że Beciuch jest młody!!!

Posted

Spróbuję jak najkrócej. Egida trafiła do schroniska ze starym, źle zrośniętym złamaniem przedniej łapki. W rzeszowskim schronisku przeprowadzono powtórną operację. Udaną, ale Egida wciąż nie chciała używać łapki. Między innymi dlatego, że stwierdziła, że świetnie sobie radzi na trzech i ta czwarta nie jest jej do niczego potrzebna. Nie wiedziała, że nieużywanie łąpki prowadzi do skrzywienia kręgosłupa. 11.05. adoptowała ją moja córka. Od dwóch miesięcy Betka chodzi na specjalistyczne masaże. Już po trzeciej sesji nastąpiła poprawa. W tej chwili Betka właściwie biega na czterech łapkach, a jak kopie doły, pracuje równo obiema. W Łodzi trudno o basen dla psów, kopanie jest w jakimś stopniu to zastępuje. Skrzywienie kręgosłupa się cofnęło. Łapka wciąż jest nie do końca sprawna, ale pracuje. Miała robione rtg - lekarze stwierdzili, że nic więcej nie da się zrobić - to pierwotne złamanie było dość skomplikowane - są jakieś ubytki w stawie łokciowym. Chcemy jeszcze to skonsultować z innym ortopedą. By the way, może znacie kogoś? Nie wiem, jak jest z łapą Imbira, ale oglądałam filmiki i jakoś przyszła mi na myśl łapka Betki - podobnie to wyglądało. Jejku, miało być jak najkrócej! Pozdrawiam.

Posted

My niestety też nie mamy w okolicy basenu dla psów. Z masażami też będzie ciężko :roll:
Pozostaje nam kopanie dołów :D

No i od Betki różni Imbirka wiek :-(

To co robimy kochani z łapką Imbira? :???: