Murka Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Wetki mówią, że operować można, ale raz że nie wiadomo czy będzie na tą łapę stawał, a dwa że zabieg może obciążyć wątrobę :roll: Quote
andrzejstalski Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Murka, wrzuć na forum radiogramy Imbira, może razem coś wymyślimy. Co kilkaset głów to nie jedna. Quote
Ulka18 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Moze chodzilo o to forum dogomaniackie? A potem Andrzejstalski podalby link do niego na innym forum specjalistycznym, wg mnie to dobry pomysl takie konsultacje :p Quote
agata51 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Popieram! Chcemy zobaczyć rtg Imbirkowej łapy! Quote
Murka Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 A macie jakiś patent, jak takie RTG umieścić w necie? :roll: Bo na skanie chyba nic nie wyjdzie :roll: Zwłaszcza, że to zdjęcie Imbira jest dość duże... Zdjęcie cyfrówką pod światło?... Quote
Ulka18 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Na skanie nic nie bedzie widac :shake: Jest Andrzejstalski na forum teraz, moze cos podpowie :p Quote
andrzejstalski Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 cyfrówką z negatoskopu - wyjdzie praktycznie idealnie pewnie nie masz w domu negatoskopu, ale to jest standardowe wyposażenie każdej lecznicy odradzam jednak robienie tego u swojego lekarza, bo może mu być przykro, że chcesz konsultować zdjęcie w internecie (mi jest zawsze przykro) Quote
Reno2001 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 A RTG przyłożone do szyby w oknie i tak obfocone? Tak robiły zdjęcia RTG łapy dziewczyny z Łodzi, by skonsultowac z innymi wetami z Polski. Quote
Murka Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 Zrobiłam na razie domowymi sposobami :cool3: Mam nadzieję, że się nada. To jest jedno zdjęcie (jeszcze ze schroniska) zrobione w trzech wersjach. Opis: Złamanie nasady bliższej k. ramiennej (stare). Utworzył się mostek kostny między odłamem bliższym a trzonem k. ramiennej. Quote
andrzejstalski Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 czegoś tu nie rozumiem, przecież Imbir miał gips na łapie, a przecież złamana była kość ramienna. (na kość ramienną nie zakłada się gipsu) zresztą miał mieć zwichnięcie nadgarstka. ta sytuacja nie wygląda za różowo, jeżeli jest zrost odłamów to rokowania co do chodzenia po operacji rzeczywiscie sa ostrożne, ale spróbowac trzeba - w tym przypadku nie ma nic do stracenia, pies i tak nie chodzi na tej łapie Quote
Murka Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 Faktycznie dziwne to z tym zwichnięciem nadgarstka, nie zwróciłam nawet na to uwagi :roll: Ja dostałam tylko takie RTG z takim opisem. Quote
tanitka Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 mi się wydaje, że trzeba operować łapkę:roll: Quote
Murka Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 Imbirek pozdrawia cioteczki :loveu: Quote
Murka Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 Przerwa w pracy ;) Imbir na przedniej łapie przy łokciu ma takie dziwne coś, jakby odlężyna :roll: Mam wrażenie, że wcześniej miał to coś mniejsze. W poniedziałek chyba przyjedzie wet szczepić m.in. Imbira (bo nie ma szczepienia p. wściekliźnie), to poproszę, aby rzucił na to okiem :roll: Czy ktoś jest jeszcze takiego zdania jak tanitka? Bo jeśli mamy operować, to myślę, że im szybciej tym lepiej :cool3: Quote
Tundra Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 A jemu i pazurki przydaloby sie chyba przyciac;) Quote
Murka Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 Pazurki miał już przycinane, niestety strasznie szybko mu rosną :shake: Quote
Katcherine Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Murka- moze sprobuj zdobyc konsultacje ze Sterna na SGGW w Warszawie- uwazam ze jezeli by byla szansa na stawanie na lapce- to nalezy zoperowac- ale przede wszystkim wiedziec ze skonsultowano to z najlepszymi dostepnymi wetami. Imbirek jest slodki :loveu: Quote
Murka Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 A jak można takie konsultacje zdobyć? :razz: Quote
agusiazet Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Pewnie na taką konsultecję trzeba się wcześniej zapisać, potem swoje odczekac na termin i w drogę, byc może to dla Imbira jakaś szansa! Quote
Ulka18 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Kochana z niego wyżla mordka :loveu: http://img396.imageshack.us/img396/9116/iii9ad2.jpg moze sprobuj zdobyc konsultacje ze Sterna na SGGW w Warszawie Chodzi o same konsultacje czy od razu operacje? Bo to bylaby straszna podwojna wyprawa z Imbirkiem. A w Lublinie nie ma kogos z ortopedii??? Quote
Katcherine Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 a nie moznaby pokazac zjdec przedstawic historii i zapytac co ewentualnie by polecil bez tachania Imbirka cala te podroz? jezeli by polecil operacje to wtedy transoprt i operacja. muze podpytac Tanitke czy wie gdzie mozna dopasc Sterne Quote
Recommended Posts