Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

IMBIR trafił 23 marca 2008 z Ostrowca Świętokrzyskiego do schroniska w Mielcu z zagipsowanym zwichniętym stawem nadgarstkowym. Nie miał wówczas jeszcze imienia.

Okazało się, że gips został źle założony, pies nie podpiera się na leczonej łapie i trzeba ją drutować...

Imbir od wczoraj jest u nas dzięki wyżłomianiakom, którzy postanowili zasponsorować jego pobyt w hoteliku, a schronisko w Mielcu chce sfinansować zabieg "naprawy łapy".

IMBIR to starszy, ok. 7-8 letni wyżełek. Jest bardzo przyjazny i żywy. Jutro wybieramy się do weta, więc będziemy mogli więcej napisać n.t. jego stanu zdrowia.

Chodzenie niestety nie wychodzi mu za dobrze, nie dość utykania na przednią łapę, to jeszcze tylnie stawia chwiejnie...

Tu filmik już u nas:
Wrzuta.pl - MVI_5399

I kilka fotek:

W sprawie adopcji proszę o kontakt:
503 68 30 50
prytek@tg.home.pl

Banerek dla Imbirka made in amyszka z kociego forum :loveu:

[php][/php]

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na konto Imbira wpłyneły wpłaty:
100 zł AZ-IWONA
100 zł Tomasz i Agnieszka K.

Dotychczas poniesione koszty to:
35 zł - połowa kosztów paliwa na trasie Janów Lubelski-Mielec (druga połowa przypada na jego współpasażerkę Magię).

Koszt pobytu Imbirka w hoteliku to 15zł/doba.
Podczas opieki pooperacyjnej 17zł/doba.

Posted

Imbirku czas sie pokazac na pierwszej stronie.

Mureczko, ta lapka na filmiku nie wyglada dobrze :shake: Mam nadzieje, ze Cioteczki ze Stalowej dobrze ja ponownie poskladaja.

Posted

Imbir był dzisiaj właśnie u dziewczyn na oględzinach i ogólnie dobrze nie jest.

Imbir ma zwyrodnienie kręgosłupa i dlatego chwieje się na tylnich łapkach. Wg Beatki jest to po prostu efekt typowy dla jego wieku i wielkości, raczej nie można oczekiwać że mu się to poprawi. Ma też zaczerwienioną śluzówkę w pysku, co może świadczyć o niewydolności wątroby albo nerek. Dlatego z operacją łapy trzeba wstrzymać się do wyników analizy krwi ( była dzisiaj pobrana do badania), bo operacja w razie niewydolności może być zagrożeniem dla jego życia.

Na pierwszy ogląd - nie ma raczej szans na poprawę jego sprawności.

Dziewczyny obcięły mu pazury (miał straszliwe, zwłaszcza na tej nieczynnej łapce).

Acha, Imbir jest bardzo cięty na koty! :razz:

Posted

Czyli jednym slowem nie jest dobrze z Imbirkiem...oby nie mial niewydolnosci nerek....jesli chodzi o zwyrodnienie kregoslupa i zlamana lape, to moze on ma cos w stylu osteoporozy lub niedoboru wapnia...

Posted

tanitka, wyniki krwi odbierzemy we wtorek.

Imbirek to bardzo przyjazne i wesołe psisko.
Jest towarzystki i lubi być tam gdzie człowiek. Uwielbia też pieszczoty ;)

Posted

Super psiak z niego na tych ostatnich zdjeciach, nie wyglada na tyle lat.
I widze obrozki polzaciskowe.... Mureczko, czy one sa tak dobre jak pisza cioteczki?

Posted

Witam nowego mieszkańca hoteliku :) Murko - wymiziaj go ode mnie skoro z niego taka pieszczocha :)
Wierze, że pod Waszą cudowną opieką Imbirek dojdzie do siebie i znajdzie domek :)

Posted

bosh...mam nadzieję, że z tymi nerkami nie będzie powtórki z rozrywki...

Ja dopiero piszę dziś bo miałam 4 nocki z rzędu...ble....

qrde, nie wygląda to wszystko najlepiej...ale nic to, nie poddajemy się, płyniemy pod prąd.

Dziewczyny, czy robić mu ogłoszenia? Czy czekamy aż wszystko się wyklaruje z jego zdrowiem?

Pozdrawiam serdecznie

Justyna

Posted

tanitka, bigos, konto wysłane ;)

Ulka, obroża zaciskowa jest faktycznie super, ale Imbir ma ją nie ze względu na potrzebę tylko ona akurat najlepiej na niego pasowała ;)

Justynna, z ogłoszeniami wstrzymajmy sie do jutra, będą wyniki krwi, będzie wiadomo co dalej :roll: