Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam z moją Erą jeden problem, który dzieje się w nocy, więc do rzeczy w nocy Era śpi ze mną w łóżku (wiem, wiem nie powinnam jej na tyle pozwalać :wink: ) ale jak chce się jej siku zamiast mnie budzić biegnie do innego pokoju i budzi moją mame... Pies traktuje mnie jak przewodnika, a nie mame . Wiec dziwne, że ją budzi... i zabardzo nie wiem jak jej wbić do głowki że mna mnie budzić.

Posted

W jakim wieku jest twoja psinka?Może zapnij jej smycz i przywiąż drugi koniec do łóżka-jak się obudzi i będzie chciała iść do mamy,to smycz ją zablokuje i zacznie piszczeć,wtedy obudzisz się :wink:

Posted

Ja mam identyczny problem. Tyle że powstał na moje własne życzenie. W nocy zdarza mi się spać naprawdę twardym snem. Wtedy mało co do mnie dochodzi. Za pierwszym razem, gdy mała piszczała nie uszłyszałam. Diana więc stwierdziła, że pójdzie popiszczeć u rodziców. Efekt był oczywiście taki, że zostałam brutalnie wytrącona ze snu przez tatę. No i oczywiście spacerek z pieskiem. Od tamtego czasu moje suczysko zawsze idzie najpierw do rodziców. Wie, że oni mnie obudzą :)

Aaa... Dla wyjaśnienia. Mała uważa mnie za przewodnika :)

Posted

Moja niedługo skończy 2lata... była już prtzywiązywana ale wtedy albo przegryzła linke lub się strzymywała, a to jest niezbyt zdrowe.

Posted

:) A często zdarzaja się wam te nocne pobudki,??? Mój urwis często mnie budził ale powiedziałam pewnej nocy dosc. Niesttey mam na 7 do pracy o 5 wstajemy i jeździmy na spacery do pobliskiego parku.W takim wypadku nocne pobudki źle konczyly sie dla mnie, nauczyłam go późnego spaceru w godz 22 na 15 min i załtwia swoje sprawy. I zaczelam sie wysypiac

:evilbat: ilona