Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bura jak jeszcze fundniesz psu marchewke czy algi bewi to zobaczysz jak bedzie siersc wygladala po linieniu.polecam odzywki-dostepne w polsce ,doskonale.bez problemu rowniez w karmydodomu .

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ayshe napisał(a):
Bura jak jeszcze fundniesz psu marchewke czy algi bewi to zobaczysz jak bedzie siersc wygladala po linieniu.polecam odzywki-dostepne w polsce ,doskonale.bez problemu rowniez w karmydodomu .

Marchewki trochę się boję (pies ma białe partie ciała, jak się zażółcą będzie problem) ale algi chętnie wypróbuję.

Posted

Nasz jadł Bewi doga Juniora i było raczej wszystko w prządku potem prze jakiś czas jadł Euanumbę(ta na stawy)i wtedy zobaczyłam dużą różnicę głównie w wyglądzie sierści(była o wiele milsza w dotyku i bardziej błyszcząca), jednak sytuacja finansowa zmusiła nas do kupienia znów Bewi Doga ale tym razem Basica i powiem wam że zaraz zmatowiała mu sierść, dostał łupieżu i zaczął sie strasznie drapać.Natomiast kupki ma ładne zarówno jednej jak i po drugiej karmie :razz:

Posted

Diegula napisał(a):
Nasz jadł Bewi doga Juniora i było raczej wszystko w prządku potem prze jakiś czas jadł Euanumbę(ta na stawy)i wtedy zobaczyłam dużą różnicę głównie w wyglądzie sierści(była o wiele milsza w dotyku i bardziej błyszcząca), jednak sytuacja finansowa zmusiła nas do kupienia znów Bewi Doga ale tym razem Basica i powiem wam że zaraz zmatowiała mu sierść, dostał łupieżu i zaczął sie strasznie drapać.Natomiast kupki ma ładne zarówno jednej jak i po drugiej karmie :razz:

Wiele osób twierdzi, że podstawowe karmy tej firmy nie są za dobre. Dlatego moje futro wciąga Sporta, a myślę o wypróbowaniu H energy croc.

Jak dla mnie fenomenem jest, że linieje i nie ma łupieżu!!! A algi zamówiłam u dystrybutorki, będą za jakiś tydzień. Na razie pasę ją Canivitonem forte :) To mi się podoba w Bewi, jak chcę coś dodać to kupuję odżywkę a nie zastanawiam się co dokładnie mogło uczulić moje zwierze :)

Posted

Skoro u dystrybutorki marchewka i algi są po 25 zł zaszalałam i zamówiłam oba. Najwyżej będę potem sukę wybielać. Zastanawiam się nad wiaderkiem z bewi, czy ono jest dobrze szczelne?

I jeszcze pytanie: czy te algi i marchewkę mogę razem podawać domieszane do karmy?? Dlaczego marchewkę muszę rozmaczać??

• 3 weeks later...
Posted

Bewi dogiem karmilam ok. 6 miesiecy - zrobilam przerwe w karmieniu Happy Dogiem, ubzduralo mi sie albo i nie , ze siersc sie brzydka zrobila - no to zmienilam.
Poczatkowo bylo ok, pozniej siersc zaczela robic sie matowa ,pojawil sie lupiez.Po szesciomiesiecznym eksperymencie z Bewi dogiem - nieudanym zreszta - wracam do Happy Doga.

Posted

Mój już od 2 tyg je Eukanumbę i znów ma piękną lśniącą sierść bez łupieżu-jedynie co mu zostało to drapanie -boję się że może to jakieś uczulenie:shake:

Posted

A którą z karm Bewi karmiłyście/liście?? Wiele osób pisze, że ich karmy "bazowe" są średnie a wręcz kiepskie. Ja mam sukę na Sporcie i sierść jest świetna...

Posted

Polecane sa wlasnie wersje dla aktywnych - sport i h-energy, a takze dla szczeniakow. Sam trzymam suke na sporcie i rowniez swietnie sie sprawdza (masa miesniowa, kondycja, siersc). Duzo lepiej jej sluzy niz karmy teoretycznie uznawane za lepsze (eukanuba, pro plan, proformance).

Posted

Moje futro właśnie ponowiło kontuzję więzadła :placz: Więc chwilowo rezygnujemy ze Sporta choć fajnie go jadła i wyglądała/odrastała super, chyba przejdziemy na lighta.... Bo ze spacerków nici na ok 3-4 tygodnie....:placz:

Posted

U mojego owczarka probowalismy swego czasu Bewi Doga wersja Basic Croc, niestety częste nieuregulowane stolce, włos matowy. Karma się w zadnym stopniu nie sprawdziła.
8 kg zostało zużyte, reszta 7kg sprzedane.

Posted

leszekpw napisał(a):
U mojego owczarka probowalismy swego czasu Bewi Doga wersja Basic Croc, niestety częste nieuregulowane stolce, włos matowy. Karma się w zadnym stopniu nie sprawdziła.
8 kg zostało zużyte, reszta 7kg sprzedane.

Według wielu Basic jest "cienki". Jak Sporta zachwalam choć i tak, każda sucha karma to bobki. Nie ma to jak barf.

• 3 months later...
Posted

an1a napisał(a):
Ktoś karmi psa Bewi Dog lamb&rice?

Znajoma z osiedla kupuje dla suni alergiczki i bardzo chwali, z tym że uzupełnia olejem (Alfa-oli czy jakoś tak).

• 2 months later...
Posted

Ja tez kupuję na tej stronie ;) ( tylko, ze Hill'sa)zawsze zobacz sobie komentarze do tej karmy, a akurat tam są same 5/5 wiec chyba jest ok ;) :roll: najlepiej zakup 1 kg, i wypróbuj, czy Figo smakuje :cool3:

• 5 months later...
  • 5 months later...
Posted

Moje boksery wsuwają już drugi 25kg worek bewi doga. Najpierw był basic croc, drugi worek kupiłam sporta crock i jestem zadowolona, chociaż jest tak smaczna, że mimo dużych granulek mojemu Zeusowi zdarza się połykać czego skutkiem jest mały zwrot. Mimo wszystko psy są pełne życia, zdrowe, zadowolone, ładnie wyglądają, sierść ok, choć wydaje mi się, że bywała lepsza, np. po hill'sie. Można namaczać.

• 4 months later...
Posted

Moja sunia wciągnęła kiedyś 15kg worek Basic, niby wszystko ok, kupki i sierść w porządku, jednak ciężko jej wchodził. Chyba 3mies go męczyła:shake:

• 4 weeks later...
Posted

Bura napisał(a):
Według wielu Basic jest "cienki". Jak Sporta zachwalam choć i tak, każda sucha karma to bobki. Nie ma to jak barf.

Ja ze swoimi psami na barfie "jadę" ale dla urozmaicenia, albo jak nie chce mi się do cywilizacji po zapasy mięcha pojechać, albo jak nie mogę pojechać to właśnie Bewi Doga Sporta im podaję. Moje psy są raczej wybredne w suchej karmie. a tą jakoś zjadają do czysta. Dla mnie ok!

• 3 months later...
Posted

Ja dziś dostałam 3 puszki Bewi Doga, Indyk i Kaczka, Kurczak i Królik i Jagnięcina i Ryż. Będziemy testować. Tyle, że moja boksia to puszki je rzadko, do tej pory zjadła jakieś pojedyncze Belcando i Animondy, normalnie je suchą karmę i gotowane mięsiwo z ryżem. No ale czasem z wygody lepiej podać puszeczkę, gdy się gotować nie chce;P

Posted

Moja Ajeczka bardzo lubiła te puchy, Igor wszystko je z orędkością śiwatła, poza suchą karmą, więc nie wiem, czy to, że i Bewi lubi, jest miarodajne. Kupolce na początku podawania memławe, ale potem już ok.

• 1 month later...
Posted

Moja boksia, która nie lubi chrupek, czyli suchej karmy, a katuję ją suchą jak mogę :evil_lol: wcina puszki Bewi Doga aż jej się uszy trzęsą:cool3: Za to moja tymczasowiczka owczarka powąchała i olała takie żarełko, więc boksiołka miała podwójną porcję:razz: