Illusion Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Enchantress'ka;10716675 napisał(a): A nad jaką rasą się zastanawiasz? ;) Na oku mam cztery rasy - tollera, cocker spaniela angielskiego, yorka i owczarka szetlandzkiego. Tollerami zainteresowałam się rok temu i miłość pozostała, ale po przeczytaniu kilku artykułów stwierdziłam, że na rudego retrievera zdecyduję się jak już będę miała własny dom, pracę etc. Wtedy (również mniej, więcej rok temu) zaczęłam szukać innej rasy, która również by mi odpowiadała, bardzo spodobał mi się owczarek szetlandzki - Kiara z Puli Szczęścia. Wypytałam właścicielkę o parę spraw związanych z szetlandami, ale jakiś czas później zamiłowanie do nich jakoś znikło, by niedawno powrócić. Wydaje mi się, że jeśli miałabym mieć drugiego psa to właśnie sheltie. Chętny do nauki, nadaje się do psich sportów, czego chcieć więcej? :lol: Może niezbyt odpowiada mi ich obfita szata, ale to raczej nie sprawiałoby mi dużego problemu w praktyce. Najbardziej podobają mi się marmurki i biblack'i, ale te drugie z tego co wiem są dosyć rzadkie w Polsce. Na razie nadal utrzymuję kontakt z wł. Kiary, no i zarejestrowałam się na forum o szetlandach, żeby móc bardziej poznawać rasę ;). Z jednej strony żałuję, że nie mogę mieć drugiego psa wcześniej, ale z drugiej strony ten czas będę mogła poświęcić na zdobywanie wiedzy na temat szetlandów, no i chcę zrobić wszystko co w mojej mocy, żeby tylko Tośka była coraz bardziej "normalnym" psem, bo na teraźniejszą chwilę widać, że ma rozwaloną (wiem, że to głupio brzmi, ale nie wiem jakiego tu innego słowa użyć) psychikę. Wiem, że może nie do końca się udać, ale na pewno w jakimś stopniu Tosia się zmieni. Z resztą już widzę zmiany. Enchantress'ka;10716675 napisał(a): Ja myślę nad choc femine, nad daisy i nad fioletowym zaciskiem oraz butterfly - po tych zakupach koniec z rogzami (następnie czas na lupine :diabloti:) Ale tak na poważnie - z lupinów myślę właśnie nad biedronami i kilkoma innymi wzorkami, które również strasznie mi się podobają. Ale je kupie Weniakowi dopiero na Wielkanoc. :diabloti: Też mam na oku kilka lupine'ów :lol:. Quote
agaciaaa Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 http://img379.imageshack.us/img379/1707/dsc04345sk1.jpg fajny ten wasz sznur, taki długi :) Sara miała taki zwykły w chyba największym rozmiarze ale i tak została z niego kupa nitek :lol: Quote
madziamn Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118658 przepraszam za offa ale sunia ma mało czasu jutro grozi jej schronisko!!! POMOCY!!! Quote
Dobcia Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Moje też uwielbiają sznurkowe zabawki:lol: Quote
Pestka Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 http://img379.imageshack.us/img379/8746/dsc04335uk5.jpg Ach, przeciąganie jest super. :loveu: Mój Benek też kocha się przeciągać choć ma mniejszy sznurek bo dużego unieść nie mógł. bo on lubi sobie podrzucać go. Ps. U nas w galeri nowe zdjecia, zapraszamy. :cool1: Quote
Asiaczek Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Obie obróżki sa super, bo... Modelka jest super!!! Ja, jak jestem na wystawach, szczególnie zagranicznych, nie moge sie oprzeć i też prawie zawsze wracam z jaąś nową obróżką...:oops: Pzdr. Quote
Inkaa Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 [quote name='Bzikowa']Nie, nie! Sznur jest najlepszy, sznur można zabić :loveu::evil_lol: W ogóle przeciąganko jest najlepsze. Super fotki. I to ostre. Ja jak próbuję focić podczas przeciągania to albo uchwycam same ucho albo inną ciekawą część ciała... albo wszystko jest rozmazane :roll: (tak to było moje użalanie się nad swoim foto-beztalenciem ciąg dalszy :lol:) Ej, bez przesady - nie wychodzą Ci takie złe fotki. Niekóre są trochę rozmazane, ale to pewnie wina złych ustawień. Moj aparat, po ustawieniu nieodpowiednich parametrów potrafi robić strasznie nieostre i poruszone zdjecia.(mamy podobne modele) Pobaw się swoim sprzętem i zobaczysz, że cośmusi być nie tak. [quote name='Waxy']http://img108.imageshack.us/img108/9657/dsc04336uw3.jpg przeciąganko :loveu: [quote name='agaciaaa']Witamy się ;) Witajcie! :loveu: [quote name='kaskaSz']Widzę, że Wenka uwielbia sznurek z supełkami, bo Foxi to nie nawidzi takich zabawek piłki i tylko piłki :loveu: Weniaczek również bardzo lubi piłki, ale to jednak nie to co sznury. :loveu: Quote
Inkaa Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 [quote name='madziamn']http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118658 przepraszam za offa ale sunia ma mało czasu jutro grozi jej schronisko!!! POMOCY!!! Dziekuje Madziu za link! [quote name='Dobcia']Moje też uwielbiają sznurkowe zabawki:lol: Moja bardziej lubi przeciąganko, niż aportowanie. Chociaż piłki też są fajne, ale jednak to nie to. Zastanawiam się nad kupnem nowej zabawki (opona na sznurku) :loveu: [quote name='Asiaczek']Obie obróżki sa super, bo... Modelka jest super!!! Ja, jak jestem na wystawach, szczególnie zagranicznych, nie moge sie oprzeć i też prawie zawsze wracam z jaąś nową obróżką...:oops: Pzdr. To, moja droga jest zakupoholizm. Zauważyłam, że sporo dogomaniaków dotkniętych jest tą chorobą (ja też :diabloti:) Zazdraszczam bywania na wystawach - tam pewnie masz wielki wybór psich dodatków. I pewnie widziałaś limitowaną edycje rogza? :diabloti: [quote name='agaciaaa']http://img379.imageshack.us/img379/1707/dsc04345sk1.jpg fajny ten wasz sznur, taki długi :) Sara miała taki zwykły w chyba największym rozmiarze ale i tak została z niego kupa nitek :lol: Długi bo w rozmiarze XXl ( dla bernardynów i dogów niemieckich) :diabloti: Quote
Inkaa Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 Chwilowo mam operatora aparatu więc i nagrane zostały dwa filmiki http://www.youtube.com/watch?v=krmO3WLVMRM http://www.youtube.com/watch?v=cDof3gJC0pM Pozdrawiam. :loveu: Quote
Illusion Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Jaka ona jest w Ciebie wpatrzona! :crazyeye: Też tak chcę :placz:. Wczoraj miałam wrażenie, że Tośka jest w miarę skupiona na ćwiczeniu, ale nie wiem czy to nie było spowodowane tym, że za plecami trzymałam smaczki :hmmmm:. Quote
Olusia Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Już wczoraj widziałam te filmiki ;) Super Wenka z Tobą pracuje :loveu: Na YT oceniłam na 5 :) Quote
agaciaaa Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Świetne filmiki, jaka ona jest fajniutka :loveu: Quote
Dobcia Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Filmiki widziałam:) Jaka z niej ułożona panienka:loveu: Quote
Waxy Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Super filmiki, Wenka świetnie się w ciebie wpatruje :cool3: Quote
Bzikowa Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Łobejrzałam , Weniaczek ma w czasie sesji ten sam opętańczy wzrok jak Bziku :loveu: Super ćwiczy , oby tak dalej! Quote
kaskaSz Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Komendy z drugiego filmiku są fajne. Enchantress z czego Ty się odchudzasz? :mad: Quote
madziamn Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 fantastyczne filmiki. mam pytanko a w jakim wieku jest Wenusia? Quote
Szarik Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Filmiki sa super, Wena wygląda jak maszynka do wykonywania komend :loveu: Oczywiście w jak najpozytywniejszym tego słowa znaczeniu ;) Wszystko robi błyskawicznie i idealnie :) Quote
Inkaa Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 Malina. napisał(a):Jaka ona jest w Ciebie wpatrzona! :crazyeye: Też tak chcę :placz:. Olusia napisał(a):Już wczoraj widziałam te filmiki ;) Super Wenka z Tobą pracuje :loveu: Na YT oceniłam na 5 :) Szarik napisał(a):Filmiki sa super, Wena wygląda jak maszynka do wykonywania komend :loveu: Oczywiście w jak najpozytywniejszym tego słowa znaczeniu ;) Wszystko robi błyskawicznie i idealnie :) Kinguska napisał(a):Świetna suczka. A jaka mądra ;) agaciaaa napisał(a):Świetne filmiki, jaka ona jest fajniutka :loveu: Dobcia napisał(a):Filmiki widziałam:) Jaka z niej ułożona panienka:loveu: Waxy napisał(a):Super filmiki, Wenka świetnie się w ciebie wpatruje :cool3: Bzikowa napisał(a):Łobejrzałam , Weniaczek ma w czasie sesji ten sam opętańczy wzrok jak Bziku :loveu: Super ćwiczy , oby tak dalej! Dziękuje bardzo za tyle miłych słów. ;) agaciaaa napisał(a):Witamy :multi: Witaj! ;) kaskaSz napisał(a):Komendy z drugiego filmiku są fajne. Enchantress z czego Ty się odchudzasz? :mad: Jak to z czego? :diabloti: 54 kg. przy 165 niezbyt mi odpowiada. Wolałabym mieć ten 1/2 kg mniej. madziamn napisał(a):fantastyczne filmiki. mam pytanko a w jakim wieku jest Wenusia? Weniaczek ma dwa lata. Quote
Dobcia Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Ostanie najlepsze:loveu: próbowałam kiedyś dobka nauczyć tak prosić, ale on nie umie utrzymać pionu;) Quote
agaciaaa Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 http://img218.imageshack.us/img218/6386/beztytuu1pd7.jpg słodko wygląda :loveu: Moja Sarcia umie prosić, ale ze zgiętymi łapkami ;) za duża jest troszke, żeby tak wyprostować :lol: Quote
Recommended Posts