Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wesołych bombek,
złotych trąbek,
Anielskiego włosia
i pieczeni z łosia.
Makowca z Sosnowca,
rolady z szuflady,
udanej Pasterki
bez żadnej usterki
:)

Wesołych świąt!
:tree1:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki wielkie za życzenia! :loveu:
Wena, jak już kiedyś pisałam, dostała konga, pastę do konga (o smaku wątróbkowym), miękką piszczącą piłeczkę, pluszowy ogon i ośmiornicę (Trixie Ośmiornica winyl ze sznurem 32 cm - zabawki - zabawa i nauka - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl)
Cóż, nie powiem, że nie była zadowolona.
Życzenia Wełniakowi oczywiście złożyłam. Opłatkiem się podzieliłam.
A psica, jak przystało na grzeczną panienkę, odpowiedziała 'hauhałem'
O północy obie oglądałyśmy filmy (oczywiście moje ulubione kino sensacyjny - tym razem Nuklearna walizka)
Buziaki. :loveu:

Posted

A Bezisław pluł opłatkiem :evil_lol:

Przybywacie na trening w sobotę/niedzielę? Ja będę w oba dni więc mogę Ci któregoś dnia pomóc w końcu ogarnąć dojazd...

Posted

Bzikowa napisał(a):

Przybywacie na trening w sobotę/niedzielę? Ja będę w oba dni więc mogę Ci któregoś dnia pomóc w końcu ogarnąć dojazd...

Cieczka. :roll:

Posted

o, ktoś do nas wpadł. Miło. :lol:
jeśli chodzi o nas:
* frisbee i agility - nic nie robimy. cieczka = przerwa.
* sztuczki - suczy się miesza cofanie-siadanie i ukłony-warowania. wiec na tym się ostatnio skupiamy. jednak nie robimy nic nowego.

cieczka to dla mnie horror (odganianie adoratorów). dla Wełniaka teeeż (krótkie spacery, brak zabaw i sztuczek na dworze - jednak nadrabiamy to w domu) Ale wyciąć się boję. :oops:

Posted

Bzikowa napisał(a):
Ale czemu w związku z cieczką nie robicie nic na dworze?

a) bezpańske psy bądź psy których właściciele wypuszczają je na 'samodzielne spacerki' otaczające nas na każdym spacerze
b) Wełniak rozpraszający się (zerooo skupienia, węszy, rozgląda się, fakt faktem, że kątem oka patrzy na tych adoratorów)

O ile z tym pierwszy bym sobie poradziła, to z drugim byłby mały problem. ;)

Posted

Kinga&Wenka napisał(a):
mówi to właścicielka samca. :cool1:

ale ta która miała w swoim życiu doczynienia z ogromną ilością wysterylizowanych suczek ;) łącznie z zawożeniem/zanoszeniem i odbieraniem ich po zabiegu :lol:

na prawde nie ma się czego bać, tylko idź do polecanego weta ;)
już nie wspominając że masz póżniej o wiele większy komfort, zero cieczek i nie masz ryzyka wystąpienia chorób układu rozrodczego typu ropomacicze itd. ;)

Posted

[SIZE="4"]Życzę WAM! dzisiaj roku szczęśliwego,
I sylwestra udanego.
Śle serdeczne te życzenia,
Dołączam TEŻ karteczkę:
Marzeń SPEŁNIENIA!!! :multi::multi: :loveu::multi::loveu:

Byliśmy dzisiaj na działce, trochę poćwiczylyśmy agility, bo nie sposób było dłużej już wytrzymać z niewybieganym psem. Mam nawet filmiki.
Nawet pies mi się zmęczył, bo kondycja jej się pogorszyła. (ale w sumie nie dziwię się - 5 km w jedną stronę x2 to 10 km, trochę frisbee i agility, potem sztuczki i posłuszeństwo, a na koniec aportowanie) :diabloti:

Ewelinka - ja też każdemu doradzam sterylkę, wymieniam plusy, ALE sama boję się wyciąć Wełniaka. :cool1:
Bzikowa - się jeszcze na to nie zdecydowałam w 100% (powiedzmy w 50%) :lol:

Posted

agaciaaa napisał(a):

I biegiem do weta umawiać sie na sterylke! :eviltong: jak ja to przeżyłam, to Ty też dasz rade ;)

Może masz racje, sterylka by się przydała, ale ja się naprawdę się o nią boję (a jeszcze pomagam sobie czytając o możliwych powikłaniach posterylkowych) :cool1:

Asiaczek - witamy, witamy. :multi:

Posted

Kinga&Wenka napisał(a):
Może masz racje, sterylka by się przydała, ale ja się naprawdę się o nią boję (a jeszcze pomagam sobie czytając o możliwych powikłaniach posterylkowych) :cool1:

Myślę, że jednak zalety kastracji przewyższają jej wady także tnij, kobieto, jeśli możesz :wink:

no i czekamy na jakieś zdjęcia/filmiki! :loveu: