Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A więc po kolei.
agaciaaa - u nas też aktualnie śniegu bardzo niewiele. Mogłabym powiedzieć, że prawie wcale go nie ma. :diabloti:
Bonasi - ubolewam, że u nas śniegu niet, bo Wena uwielbia uwielbia biały puch.
RCookie - jasne, to jej żywioł.
Russelka i Bzikowa - dziękujemy!

A w sobotę kolejny trening agility. :loveu:

Posted

witajcie!
widzę, że tu baaardzo tłoczno, cóż - najwyżej będę pisała sama do siebie. ;)

prezent choinkowy dla Weny zamówiony. :loveu:
Jest to pasta do konga, kong, pluszowy ogon, piłka futbolowa, ośmiornica.
A dla siebie jak narazie zamówiłam książkę zabawy z psem (w ramach gwiazdki).
Planowałam jeszcze kupić obrożę i szelki, ale zrezygnowałam. narazie mam 6 obroży (w tym cztery szt. rogza, frog i obroża od taks) i 3 szt. szelek. jak narazie mi wystarczy. ;)

od jakiegoś tygodnia w ogóle nie pracowałam z Weną, spacery były nudne, bez żadnego wysiłku umysłowego, zabawkami też się specjalnie nie bawiłyśmy.
A dzisiaj przeżyłam SZOK! Pies zaczął mnie olewać, węszyć, sznurkami był średnio-zaintresowany, jedynie na frisbee się nakręcił.
Chyba cały następny tydzień poświęce na skupianie i nakręcanie.

Posted

Kobieta zmienną jest, nie dziw jej się :cool3:

Ale mój ma odwrotnie, jak długo nic nie robimy, jest niewybiegany etc to wyraża większą chęć zabawy. ;)

Eh, a ja nie wiem co mój pies łaskawie dostanie na gwiazdkę bo przepuściłam już całą swoją kasę :roll:

Posted

A zamawiałaś konga z konga, czy "konga" z trixie?
Naszą podróbę dałam Tosi dwa razy, sucz jest niby taka deilkatuśna, a na zabawce jest już całkiem sporo śladów zębów :cool3:.

Posted

Bzikowa napisał(a):
Ja już widziałam.
Nie rozumiem. :niewiem:
CO jest tak beznadziejne?

7s - pies miota mi się gdzieś za plecami.
24s. - strasznie zwolniła, ja ją musiałam na chama wabić tą piłką, żeby przeskoczyła.

Posted

Cóż, niestety wg mnie w obu tych miejscach wina nie leży po stronie piesy :evil_lol:
Pierwsze wskazane przez Ciebie miejsce - zasłoniłaś jej drogę własnym ciałem , z tego co widzę to już parę sekund przed tym biegła ZA Tobą a nie obok i nie wyprowadziłaś jej z tego stanu :wink:
drugie - wg mnie jest to wina tego, że po pierwsze to nie jest taki łatwy i oczywisty nabieg dla niej a jeszcze jak Ty jej się tam zatrzymałaś zamiast biec to nie była pewna co ma robić. Ale to wg są drobnostki i ogółem jest super. Tylko kosi troszkę i ja bym raczej nad tym popracowała bo z jej budową kosić nie powinna.

Ale bez przesady, trochę dystansu! :loveu::loveu::loveu:
Masz nakręconego, bardzo fajnego psa i co Ci szkodzi wrzucać tu filmiki :-o skoro na youtube'a wrzuciłaś... :siara:

i na treningi przychodzić! :mad:

Posted

YouTube - Wena agility
next film. (tutaj tyczka spadła jeszcze przed skokiem - 3 hopka chyba.)

Aniu - akurat zrzucanie tyczek na MOICH hopkach to no problems.
na treningach w cavano na normalnych stacjonatach nie zrzuca i jest OK.

na następnym treningu na 1000% sie zjawimy. ;)