Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
zakochlam sie :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
sliczna jest!! I dotego jaka fotogrniczna :p
Przez nia jeszcze bardziej sie zakochalam w tej rasie :loveu:
i mozliwe ze na przelomie wrzesnia a pazdziernika tez bede miala swoja sunie :multi:
i ja czekam na jakies jeszcze fotki :lol:

Posted

ewka i haker napisał(a):
fajne zdjecia

Dziękuje bardzo. :lol:

Dobcia napisał(a):
Śliczna suczka:loveu:
I jaka grzeczna! Bardzo fajne ma szelki;)

Grzeczna bywa niezbyt często, ale w czasie sesji wymagam od niej skupienia, więc musi sie opanowac.
A szelki to robota Taks. :loveu:

Posted

dadiii napisał(a):
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
zakochlam sie :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
sliczna jest!! I dotego jaka fotogrniczna :p
Przez nia jeszcze bardziej sie zakochalam w tej rasie :loveu:
i mozliwe ze na przelomie wrzesnia a pazdziernika tez bede miala swoja sunie :multi:
i ja czekam na jakies jeszcze fotki :lol:

Oj, ja wiem, czy jest aż taka fotogeniczna? Na żywo wygląda lepiej. ;) A twoja suczka pochodziła będzie z jakiej hodowli?
Porobiłabym zdjęcia innych naszych sztuczek, ale podczas obrotów foty się rozmazują, dawania głosu nie ma jak obfocić i tak dalej, i tak dalej. :lol:
A poza tym aktualnie nie mam kogo wynająć do robienia za fotografa (bo sama muszę skupić się na psie i wydawaniu koment, oraz utrzymywać kontakt wzrokowy)

Posted

Doszła do nas ksiazka 101 psich sztuczek. Teraz zastanawiam się nad tym, czy nową komendą nad którą będziemy pracować będzie zmawianie modlitwy czy wstydzenie się.

duzebzium napisał(a):
Śliczna panienka :loveu:
tylko nie popieram prowadzenia psów na szelkach :oops:

PS
ładny trawnik :lol:

Nie popierasz chodzenia psa w szelkach? A to dlaczego?
Zaciekawiłaś mnie. ;)
A trawnik nowo zasiany. Dlatego jeszcze taki ładny.

Posted

ja mysle ze uduchowiony pies to dobry pies wiec komenda ta pierwsza :D
tez widzialam ta ksiazke u nas calkiem fajna jest
a moja sunia bedzie z hodowli a twoja jest??

Posted

Enchantress'ka;10551019 napisał(a):

Nie popierasz chodzenia psa w szelkach? A to dlaczego?
Zaciekawiłaś mnie. ;)

Powodują wypaczenia łokci przednich łap. Wszystkie psy które znam od chodzenia na szelkach zrobiły się garbate (jeśli ciągnie na smyczy). a pozatym wycierają piękne firanki :oops:

Enchantress'ka;10551019 napisał(a):
A trawnik nowo zasiany. Dlatego jeszcze taki ładny.

Acha. Ciekawe jak później będzie wyglądał. :evil_lol:
Mój już nie wyglada tak ładnie :oops: od ciągłego sikania... i to w jedno miejsce jak jedna nasika to druga i trzecia...:evil_lol:

Posted

Duzebzium jak szelki źle dobrane i pies chodzi w nich ciągle lub na każdym spacerze to myślę, że coś mogą zrobić. I jak szczeniak to nie ryzykowałabym, ale różne są na ten temat opinie. Niektóre psy chodzą ciągle w szelkach od małego i wszystko mają na miejscu, a inne mają wykoślawione łokcie czy coś.
Jak szelki dobrze dobrane i pies w nich chodzi załóżmy kilka razy w tygodniu to chyba nic nie będzie ;)

Enchantress ja bym robiła komendę wstydź się :evil_lol:

Posted

Duzebzium: mój pies od małego chodzi w szelkach i jakos nic mu nie jest z kosciami ani nie ma wytartego włosa (to zalezy od szelek ale rózniez od tego jaki ma pies włos) wiec nie sądze by pies nie mógł chodzic w szelkach nic złego w tym nie widze

Enchantress'ka: ja bym chciała zobaczyc jak wyglada to wstydź sie bo moze byc fajne:D chociaz pies modlacy sie tez:D

Posted

Szarik napisał(a):
Cześć! :)

http://img208.imageshack.us/img208/8453/dsc03866zb2.jpg
Śliczna biała, posłuszna psinka :loveu: No i szelki od Taks: mówia same za siebie ;)

Witaj u nas! ;)
Całe posłuszeństwo (PT) mamy opanowane (mniej więcej) teraz bierzemy się za sztuczki. Bo tak targecik nosem i łapą, ukłony, obroty, zdechł pies, dawanie głosu, proszenie, czołganie sie i robienie surykatki to mało. Jak porównuje umiejętności Wenki do umiejętności niektórych innych psów z DGM to naprawdę jesteśmy na samym dnie. ;) A że mamy teraz wakacje i dużo wolnego czasu, to mogę poświęcić się tej dobrej zabawie jaką jest nauka nowych zachowań. :lol:

duzebzium napisał(a):
Powodują wypaczenia łokci przednich łap. Wszystkie psy które znam od chodzenia na szelkach zrobiły się garbate (jeśli ciągnie na smyczy). a pozatym wycierają piękne firanki :oops:

Acha. Ciekawe jak później będzie wyglądał. :evil_lol:
Mój już nie wyglada tak ładnie :oops: od ciągłego sikania... i to w jedno miejsce jak jedna nasika to druga i trzecia...:evil_lol:

Owszem, szelki u szczeniaka to nie za dobry pomysł, ale u dorosłego psa? Gdy wszystkie kości, stawy mu się rozwinęły? Nie widzę przeciwwskazań (raczej inni też ich nie widzą, bo sporo psów zasuwa w szelkach).
Dodatkowo my mamy ładne chodzenie przy nodze, więc jakiekolwiek ryzyro w 100% wyeliminowane. ;)

My mieszkamy w bloku, a trawnik jest na działce (oddalonej o 3 km), więc nie jest non stop eksplaatowany. A nawet gdy jesteśmy na działce, to i tak wychodzimy z psiakiem, więc trawa nie jest narażona na działanie sików. ;)

kaskaSz napisał(a):
Duzebzium jak szelki źle dobrane i pies chodzi w nich ciągle lub na każdym spacerze to myślę, że coś mogą zrobić. I jak szczeniak to nie ryzykowałabym, ale różne są na ten temat opinie. Niektóre psy chodzą ciągle w szelkach od małego i wszystko mają na miejscu, a inne mają wykoślawione łokcie czy coś.
Jak szelki dobrze dobrane i pies w nich chodzi załóżmy kilka razy w tygodniu to chyba nic nie będzie ;)

Enchantress ja bym robiła komendę wstydź się :evil_lol:

Zgadzam się z Kasią, ja również znam psy, które codziennie chodzą w szelkach, od małego, i jeszcze z nimi wszystko dobrze. ;)

A co do komend to zdania są podzielone, chyba jednak zacznę od komendy wstydź się. Łatwiejsza do wypracowania (moim skromnym zdaniem). ;)

Posted

Mnie ciekawi, jak wygląda 'zmawianie modlitwy':)
Jeden z moich psów umie 'zdechł pies' i wszystko byłoby świetnie, gdyby podczas tej komendy nie machał ogonem...:evil_lol:

Posted

Szarik napisał(a):
Faktycznie, szkolenie to dobra zabawa ;) Szczególnie gdy sie ma masę wolnego czasu i góre pomysłów. (Z książką Ci ich nie brakuje ;) )

Oj tak! Książka to skarbnica wiedzy i pomysłów. Sztuczki podzielone są na łatwe, średnio trune, dla zaawansowanych, dla ekspertów.
Nauka każdego zachowania jest opisana krok po kroku + zdjęcia + możliwe problemy z wykonaniem + podstawa, która potrzebna jest do nauki danej sztuczki. Polecam każdemu tą pozycje ;)

Dobcia napisał(a):
Mnie ciekawi, jak wygląda 'zmawianie modlitwy':)
Jeden z moich psów umie 'zdechł pies' i wszystko byłoby świetnie, gdyby podczas tej komendy nie machał ogonem...:evil_lol:

Zmawianie modlitwy to pomysł rodem z książki 101 psich sztuczek. Jutro postaram się zrobić zdjęcie psu autorki pozycji wykonującemu to.
A co do zdechłego psa - moja też nieraz porusza ogonem w czasie robienia tego. Mało realistyczny to, nie? :lol:

Cerber napisał(a):
hej, fajną masz sunię :) statnimi czasy coraz częściej można obserwować westki na agility :)
Trenujecie w Alpi?

Nie, nie trenujemy w Alpi. Jesteśmy bardzo mało zaawansowanymi agilitowcami. ;)
Zaliczyliśmy jedynie kilka treningów w ForFunie + byliśmy na obozie agilitowym Need4Speedu. Ale planujemy kurs dla początkujących (jesienny albo zimowy) w Forcie lub Cavano (warszawa)

Posted

Enchantress'ka;10553263 napisał(a):

Nie, nie trenujemy w Alpi. Jesteśmy bardzo mało zaawansowanymi agilitowcami. ;)
Zaliczyliśmy jedynie kilka treningów w ForFunie + byliśmy na obozie agilitowym Need4Speedu. Ale planujemy kurs dla początkujących (jesienny albo zimowy) w Forcie lub Cavano (warszawa)

a myślałam... bo te hopki co na pierwszej stronie, to takie były w Białymstoku, gdzie organizatorami pikniku był właśnie klub Alpi :]
Nie przejmuj się, my też starymi wyjadaczami nie jesteśmy, trenujemy dopiero od roku :)