Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Olusia napisał(a):
Oo, widzę dziewczyny, że ostro pracujecie ostatnio ;) Tak trzymać! :loveu:
Pięknie Wenka się turla :p

Fakt, ostatnio wzięłyśmy się za jakieś nowe sztuczki. Ale za to agility sobie narazie odpuszczamy (te nasze domowe treningi) do czasu aż zaczniemy oficialnie ćwiczyć w Cavano (czyli za jakieś 2/3 tygodnie - do uzgodnienia z Elą)

Juszes napisał(a):
Ulalala, co raz nie zajrzę to jakąś nową sztuczkę ćwiczycie :D Zdolniacha z Tej Wenki!

Zdolniacha? Coś ty.
To tylko pozoooory. Teraz mój głupi kuundel myli turlanie się ze zdychaniem (podobna pozycja) i surykatką (podobna nazwa - sur i roll). :cool1:

agaciaaa napisał(a):
Cześć :)
Nie wszystkie filmiki mi sie otwierają :razz: ale co sie dało, obejrzałam ;) najbardziej mi sie podoba Wenka frizbowa, lata za dyskiem jak torpeda :lol:

Nie wszystkie Ci się otwierają? Szkoda.
Filmik frisbowej Weny nie do końca mi się udał - nie widać Weny w momencie łapania rollera.

Kinia napisał(a):
Ładnie się turla;) Na małych psach to bardzo fajnie wygląda... bo mój to tak jakoś nie zgrabnie

Wena jest zgrabna i dlatego tak też się turla (nie dotyczy to wszystkich mniejszych psów)

ewelinka_m napisał(a):
ale szalejecie :loveu:
i widzę, że do cavano sie zapisujecie, to chyba tam gdzie Bziki chodzą ? :evil_lol:

a piosenka w turlaniu rewelka :evilbat: nie ma to jak przypomnieć se stare czasy

Tak, Bziki też się w Cavano treningują.
Stare czasy? To tyś w tak zaawansowanym wieku jesteś? :lol:

Bzikowa napisał(a):
tak tak, dobra nuta do turlania :crazyeye::evilbat:

bziku się turla z mniejszą gracją... i myli mu się ze zdychaniem, wieśniakowi! :eviltong:

:diabloti:

Weniakowi też się myli turlanie ze zdychaniem i surykatką jak już to wcześniej napisałam.

Dobcia napisał(a):
No pięknie jej wychodzi turlanie:)
Szkoda tylko, że nie mam głośników...

Dzięki.
To SE kup. :eviltong:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bzikowa']Dobra, dobra, a teraz mów jak rozmowa nt. zawodów!
Przybywacie? :lol:
Do pomocy też się przydasz pewnie :evil_lol:

Powiedziałabym jak poszła rozmowa gdyby się ona odbyła. Ale cały czas czekam na ten najlepszy moment (które nastąpi jutro lub pojutrze)
[SIZE="1"]Wiesz, że ja zawsze chętnie pomogę. ;)

[quote name='Kinguska']Ale ślicznie się turla :loveu:
O, czyżbyś nie dopisała na końcu tego urokliwego zdania "zapraszam do mnie"? Szybko się uczysz. :diabloti:

Posted

Teraz mój głupi kuundel myli turlanie się ze zdychaniem (podobna pozycja) i surykatką (podobna nazwa - sur i roll). :cool1:

za dużo komunikujecie się werbalnie :evil_lol:
może zacząć naukę przez naśladownictwo przewodnika :diabloti:

Posted

Kinga&Wenka napisał(a):
Filmik frisbowej Weny nie do końca mi się udał - nie widać Weny w momencie łapania rollera.

No właśnie zauważyłam, leci jak torpeda, ale finału nie widać ;)

A co do turlania, to moja Sara też to jakoś mało zgrabnie robi, ale to chyba przez wielkość ;) jak była mniejsza to dużo zgrabniej jej to wychodziło :lol:

Posted

witajcie!
My właśnie wróciłyśmy od rodziny ze wsi na której spędziliśmy kilka godzin. Wenosława się wybiegała, ale za to ja musiałam odganiać błąkające się psy chodzce stadami (które mają właścicieli ...)
Planuje jeszcze dzisiaj wypad na działkę więc postaram się zrobić kilka zdjeć i nagrać parę filmików. ;)

Posted

Kinga&Wenka napisał(a):

O, czyżbyś nie dopisała na końcu tego urokliwego zdania "zapraszam do mnie"? Szybko się uczysz. :diabloti:

No to zapraszam do mnie :evil_lol:

Posted

Ładnie ;)
Uwagi?Hmm.
Zrzuca tyczki - ale o tym już Ci kiedyś pisałam.
Druga - wyrzucaj zabawkę przed siebie zanim pies wyjdzie z ostatniego tunelu/skoczy ostatnią hopkę i krzycz 'przód' żeby wiedziała, że na tą komendę trzeba zapychać do przodu bo tam jest piłeczka/sznurek/cokolwiek. :lol:

Posted

[quote name='Bzikowa']Ładnie ;)
Uwagi?Hmm.
Zrzuca tyczki - ale o tym już Ci kiedyś pisałam.
Druga - wyrzucaj zabawkę przed siebie zanim pies wyjdzie z ostatniego tunelu/skoczy ostatnią hopkę i krzycz 'przód' żeby wiedziała, że na tą komendę trzeba zapychać do przodu bo tam jest piłeczka/sznurek/cokolwiek. :lol:

thanks. :loveu:

1. Akurat dzisiaj nie zrzucała tyczek. Znaczy się raz zrzuciła ale to była moja wina.
2. Dzięki za wskazówkę. będę się stosować. ;)

Posted

Dzisiaj wpadłam na pomysł, żeby może zabrać się za trymowanie i obcięcie Weniaczka. Skutki są tragiczne. :cool1:
mam nadzieje, że sierść dosyć szybko odrośnie. :cool1:

Posted

Kinia napisał(a):
Chętnie zobacze te efekty na zdjeciu:)

Oj nie. W życiu nie pokażę na zdjęciu efektów mojej 'pracy'. :lol:
Jeszcze tułów i szyja wyszła mi jako tak, natomiast łeb jej oszpeciłam. Jak tylko sierść odrośnie to wybieram się do trymerki.

Posted

O rany, odważna kobieto :lol:
Ja się do Bza nie dotykam z niczym innym niż grzebień i szczotki, ew. filcak. Mam nadzieję, że nie skrzywdziłaś jej mocno :evil_lol::eviltong:
Pokaż!

Posted

[quote name='kaskaSz']Pokazuj, pokazuj, gorzej niż ja pewnie nie zrobiłaś ;)
NAPEWNO zrobiłam ją gorzej niż ty. ;) Założę się.

[quote name='Bzikowa']O rany, odważna kobieto :lol:
Ja się do Bza nie dotykam z niczym innym niż grzebień i szczotki, ew. filcak. Mam nadzieję, że nie skrzywdziłaś jej mocno :evil_lol::eviltong:
Pokaż!

[quote name='Kinia']E tam nie narzekaj tylko pokazuj:)

Dobra, pokażę wam tą głowę (w linku!) Tylko się nie przestraszcie.
http://img378.imageshack.us/my.php?image=dsc05736hq0.jpg
(i ten wzrok - 'coś ty mi zrobiła?' hihi)

Posted

nie działa mi link! :shake:

edit.
już działa.... niepotrzebnie jej całe uszy wystrzygłaś, tak się nie robi :lol:
i idź z nią do groomera bo ma zarośnięte całe przedpiersie ;)
ale i tak jest słodka :loveu:

p.s. rozmawiałaś już z Elką w sprawie treningów? wbijasz w ten weekend? :cool3: