Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kinga&Wenka napisał(a):
Bo różowy jest ulubionym kolorem słitaśnych osób pokroju lalek barbie z cziłałakami pod ręką. Dlatego.

Szkoda, że nie lubią innego koloru, bo mnie różowy bardzo się podoba (i tak nic nie przebije turkusowego i zielonego :loveu:), ale "rooshoffą dzieffcynką" nie jestem :lol:.

http://img367.imageshack.us/img367/2295/dsc05249ds9.jpg

Wszędzie, byle z talerzem w pysku :razz:.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobcia napisał(a):
Kiedy próbowałam z Hasanem frizbe miałam wrażenie, że on lepiej łapie niż ja rzucam:lol: ale z czasem sie nauczyłam, ale zbyt łatwo nie było;)

Mnie marzy się moje prawidłowe rzucanie i łapania przez Wene flipów, butterfly i Zig-zag'ów (to elementy freestyle'u) ;)

Juszes napisał(a):

Łiii jaki pysio słodki ;** Może to i tylko pozory... ale i tak jest słodkim misiaczkiem :D
A za talerzykiem i prosiakiem Wenia biega mistrzowsko :-)

Jej, jaki znowu słodkim misiaczkiem? Przestań natychmiast - to diabeł wcielony. :lol:
Przekaże Wenie pochwałę.

RCookie napisał(a):
Szkoda, że nie lubią innego koloru, bo mnie różowy bardzo się podoba (i tak nic nie przebije turkusowego i zielonego :loveu:), ale "rooshoffą dzieffcynką" nie jestem :lol:.

http://img367.imageshack.us/img367/2295/dsc05249ds9.jpg

Wszędzie, byle z talerzem w pysku :razz:.

Ja również do różowego nic nie mam. Kolor jak kolor. Ale musisz przyznać, że stereotyp lalki barbie ubierającej się w tej barwie istnieje.
Oszem, owszem - na frisbee jest bardzo nakręcona, co zresztą chyba widać na zdjęciach. ;)

Posted

Kinga&Wenka napisał(a):

Z fotek przedstawiających przynoszenie dysku nie można powiedzieć, że idzie nam dobrze albo źle. Ale postaram się nagrać frisbowy filmik w przyszły weekend. :lol:

No nie, ale widać przynajmniej jej radość z tego co robi :cool3:;)

Posted

Olusia napisał(a):
No nie, ale widać przynajmniej jej radość z tego co robi :cool3:;)

Jasne, ale prawdziwą radość zobaczysz na filmniku z frisbee, który mam nadzieje nagra Natalia. :lol:

agaciaaa napisał(a):
http://img213.imageshack.us/img213/3112/dsc05258xu8.jpg jak dzielnie sie przedziera przez te chaszcze ;)

http://img367.imageshack.us/img367/7978/dsc05259pg7.jpg diabeł wcielony? No coś Ty, sama słodycz :eviltong: :loveu:

Witaj Aga. :multi:

Juszes napisał(a):
No właśnie ja również patrzę i patrzę i żadnego diabła nie mogę się dopatrzeć! :/
...Cały czas widzę misia ;*

Bo jak mówiłam, to tylko pozory.

A teraz wkleję zdjęcia (cd. frisbowania + gratisy)

Posted

No no psiaczek słodziutki jest :) jednak słyszałam ,że ciężko te pieski czegokolwiek nauczyć :D prawda to ?? :)
Mojej kuzynki znajomi zakupili pieska owej rasy i mieli straszne problemy.

Posted

Jak Ty to robisz? :cool1:
Robisz zdjęcie psa w ruchu, psa przeciągającego się z Tobą i nie rozmazuje Ci się! :lol: Mistrzu :lol:

A Weniaczek jak zwykle słodka :loveu:
Zwłaszcza to zdjęcie w pościeli!:loveu:

Posted

Tynka88 napisał(a):
No no psiaczek słodziutki jest :) jednak słyszałam ,że ciężko te pieski czegokolwiek nauczyć :D prawda to ?? :)
Mojej kuzynki znajomi zakupili pieska owej rasy i mieli straszne problemy.

Oczywiście, Wene ciężko czegokolwiek nauczyć, te wszystkie sztuczki które umiemy (obroty, slalomy, ukłony etc.) wypracowane były z wielkim trudem (z potem na czole), a nawet dalej męczymy się z nauką nowych komend, horror. :cool1: (to była ironia - tak na wszelki wypadek informuje)

Westiki były na ok. 40 miejscu na liście inteligencji (czy jak to się tam nazywało) według Stanleya Corena (na 90 miejsc możliwych) więc nie jest aż tak źle z psami tej rasy.

Przekaż znajomym, że wychowanie każdego psa to cieżki orzech do zgryzienia, żaden pies nie rodzi się z podstawowymi umiejętnościami.

Posted

Bzikowa napisał(a):
Jak Ty to robisz? :cool1:
Robisz zdjęcie psa w ruchu, psa przeciągającego się z Tobą i nie rozmazuje Ci się! :lol: Mistrzu :lol:

A Weniaczek jak zwykle słodka :loveu:
Zwłaszcza to zdjęcie w pościeli!:loveu:

Owszem, teraz zdjęcia mi się nie rozmazują, ale mam straszny problem z przepaleniami. Minusy focenia białych psów (już chyba nawet czarne są lepsze pod względem fotograficznym)
Mistrzem to nazywaj BBete. She take fantastic photo. :loveu:

Takie zdjęcia w pościeli niezbyt często się zdarzają (Wencia musi być naprawdę bardzo zmęczona - inaczej gdy tylko podchodzę z aparatem, zrywa się z myślą "O pancia chce się ze mną pobawić, alee faaajnieeee!). :lol:

Posted

Będę mogła przekonać się, czy rzeczywiście spokój Weny na niektórych zdjęciach to tylko pozory :evil_lol:.
A co do filmików, jeśli rozpracuję aparat to już będzie dobrze, żeby tylko ręce mi się nie trzęsły :lol:.

Posted

Ojej, pewnie masz problemy z porannym wstawaniem, widząc taką słodycz obok siebie w łóżeczku mogłabym spać wiecznie! Przerozkoszneee!

No i jak zawsze Wenia w chaszczach :) Hihi, fajnie to wygląda kiedy takie maleństwo za talerzykiem biega, swojego pieska również planuję tej sztuki nauczyć ;))

Posted

[quote name='Od-Nowa']to są normalne cs-y czy mini :razz:
bo ona taka maluśka przy nim :lol:
ciekawe kto był na pierwszym a kto na ostatnim miejscu tej listy...
gdzie ją znalazłaś?
Mam trzy CS normalne + trzy mini. Te na zdjęciach to prawdopodobnie dyski standardowe, bo wydają się na zdjęciach być trochę za duże jak na jej wzrost (ale naprawde bardzo je lubi)

Lista znajduje się w książce Stanleya Coren pt. "Inteligencja psów"
Ale gdzieś w internecie widziałamją przepisaną. Jak chcesz mogę przepisać Ci ostatnią i pierwszą dziesiątkę psów.

[quote name='Juszes']
Ojej, pewnie masz problemy z porannym wstawaniem, widząc taką słodycz obok siebie w łóżeczku mogłabym spać wiecznie! Przerozkoszneee!

No i jak zawsze Wenia w chaszczach :) Hihi, fajnie to wygląda kiedy takie maleństwo za talerzykiem biega, swojego pieska również planuję tej sztuki nauczyć ;))

Maleństwo? Ona nie jest taką miniatruką o jakiej mówisz.
Waży całe 7 kg i ma ok. 30 cm. (w porównaniu z Jack Russellem Terrierem jest taka sam)

Zabawa z talerzem to nie jest sztuczka, a jedna z dyscyplin psiego sportu.
To tak jakbyś np. całe agility nazwała komendą :lol:

[quote name='Od-Nowa']to fakt, taki puchaty białasek i 3 węgielki są rozkoszne :evil_lol::loveu:
i jak tu się zmotywować do porannego wstawania :diabloti:
A ona na dodatek jest strasznym śpiochem (tak jak ja). Już od małego była uczona, że ranne spacery odbywają się po 10.00 ... ;)

[quote name='RCookie']Będę mogła przekonać się, czy rzeczywiście spokój Weny na niektórych zdjęciach to tylko pozory :evil_lol:.
A co do filmików, jeśli rozpracuję aparat to już będzie dobrze, żeby tylko ręce mi się nie trzęsły :lol:.
Wystareczy spojrzeć jak często wstawiam spokojne Weny. Rzadko, baaardzo rzadko. Bo widok to niezbyt częsty. :cool1:
Postaraj się rozpracować swój aparat i zapanować nad trzęsącymi się rękami to będzie dobrze. Liczę na Ciebie jeśli chodzi o robienie zdjęć i kręcenie filmików.

Muszę się pochwalić. Byłam dzisiaj na Grand Prix w biegach mojego miasta. Byłam w połowie (40/82 osoby)

Posted

jakbyś miała chwilę to bardzo chętnie :multi:
jak jest w necie to postaram się wyszukać, bo interesuje mnie sprawdzenie kilku ras :evil_lol:

grand prix w biegach? tj. do przebiegnięcia wiecej niż 1 km? :-)
PODZIWIAM SZCZERZE!!!! nawet choćby ze względu na to, że ukończyłaś bieg!!
a tak swoja droga to jak długa była trasa?

Posted

Kinga&Wenka napisał(a):

Zabawa z talerzem to nie jest sztuczka, a jedna z dyscyplin psiego sportu.
To tak jakbyś np. całe agility nazwała komendą :lol:

Ale mi chodziło o "sztukę" w sensie , że właśnie sztuka całego sportu, a nie sztuczkę łapania talerza :lol:

Posted

Od-Nowa napisał(a):
jakbyś miała chwilę to bardzo chętnie :multi:
jak jest w necie to postaram się wyszukać, bo interesuje mnie sprawdzenie kilku ras :evil_lol:

grand prix w biegach? tj. do przebiegnięcia wiecej niż 1 km? :-)
PODZIWIAM SZCZERZE!!!! nawet choćby ze względu na to, że ukończyłaś bieg!!
a tak swoja droga to jak długa była trasa?

Pierwsza i ostatnia dziesiątka listy według Stanleya Corena (szybkość uczenia się psów ... czy coś takiego - dokładnie nie pamiętam) :lol:

1. border collie
2. pudel
3. owczarek niemiecki
4. golden retriever
5. doberman
6. owczarek szetlandzki
7. labrador
8. papillon
9. rottweiler
10. australijski cattle dog

69. bulmastif
70. shih tzu
71. basset
72. mastif, beagle
73. pekińczyk
74. blooghound
75. borzoj
76. chow-chow
77. buldog
78. basenji
79. chart afgański

My na naszym GP akurat mieliśmy tras dwóch i pół kilometrów. Przebiegłam z jednym (5 sekundowym?) zatrzymaniem się. Ogólnie jestem zadowolona z siebie zważywszy na to, że jeszcze kilka dni temu leżałam chora w łóżku z wysoką temperaturą.
Dzięki, dzięki. :lol:

Posted

Tutaj w całości, West zajmuje 47 miejsce :)
1. border collie
2. pudel
3. owczarek niemiecki
4. golden retriever
5. doberman
6. owczarek szetlandzki
7. labrador retriever
8. papilon
9. rottweiler
10. australijski cattle dog
11. walijski corgi Pembroke
12. sznaucer miniaturowy
13. angielski spring spaniel
14. owczarek belgijski tervuren
15. schipperke, owczarek belgijski
16. collie, keeshond
17. niemiecki wyżeł krótkowłosy
18. flat coated retriever, angielski cooker spaniel, sznaucer średni
19. spaniel bretoński
20. cooker spaniel
21. wyżeł weimarski
22. owczarek belgijski malinois, berneński pies pasterski
23. pomeranian
24. irlandzki spaniel wodny
25 vizsla
26. walijski corgi Cardigan
27. yorkshire terrier, puli
28. sznaucer olbrzym, portugalski pies wodny
29. airedale terier, bouvier des Flandres
30. border terrier, owczarek francuski birard
31. walijski spring spaniel
32. Manchester terier
33. samojed
34. field spaniel, nowofundland, australijski terier, amerykański staffordshire terrier, seter gordon, bearder collie
35. carin terier, kerry blue terier, seter irlandzki
36. norweski elkhound
37. małpi pinczer, silky terrier, pinczer mniaturowy, seter irlandzki, pies faraona, clumber spaniel
38. norwich terier
39. dalmatyńczyk
40. soft-coated wheaton terier, bedlington terier, foksterier krótkowłosy
41. curly-coated retriever, chart irlandzki wilczarz
42. kuvasz, owczarek australijski
43. saluki, szpic fiński, pointer
44. cavailer King Charles Spaniel, niemiecki wyżeł szorstkowłosy, coonhund czarny podpalany, amerykański spaniel wodny
45. syberian husky, bichon frise, angielski toy spaniel
46. spaniel tybetańasky, angielski foxhund, otterhound, amerykański foxhund, chart, gryfo
47. west highland white terrier, szkocki deerhound
48. bokser, dog niemiecki
49. jamnik staffordshire bull terrier
50. alaskan malamute
51. whippet, shar-pei, foksterier szorstkowłosy
52. rhodesian ridgeback
53. podenco ibenco, terier walijski, terier irlandzki
54. boston terier, akita
55. skye terier
56. norfolk terier, sealyham terier
57. mops
58. buldog francuski
59. gryfon brukselski, maltańczyk
60. chart włoski
61. chiński grzywacz
62. dandie dinmont terier, basset griffon vendeen, terier tybetański, japoński chin, lakeland terier
63. owczarek staroangielski bobtail
64. duży pies pirenejski
65. szkocki terier, pies św. Bernarda
66. bulterier
67. chihuahua
68. lhasa apso
69. bulmastif
70. shih tzu
71. basset
72. mastif, beagle
73. pekińczyk
74. blooghound
75. borzoj
76. chow-chow
77. buldog
78. basenji
79. chart afgański

PS: Pomeranian 23! :O

Posted

ja osobiście uważam, że cała ta lista to jedna wielka pomyłka. ;)
każdy pies ma inne predyspozycje i wg mnie nie można porównywać 'inteligencji' (a co to ma niby oznaczać? szybkość uczenia się wcale nie musi być jej wyznacznikiem! bo np jedna rasa jest bardziej skoncentrowana na przewodniku - tak była stworzona, a druga bardziej niezależna, co nie znaczy , ze 'mniej inteligentna') kompletnie różnych ras. ot.

no i kompletnie mi zwisa gdzie w tym durnym rankingu jest mój pies - dla mnie i tak jest milion razy lepszy niż wszystkie bordery razem wzięte :D :evil_lol: