Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My już po pierwszym dniu. :cool3:
A więc.
* 1 i 3 bieg byłyby na czysto,ale przez ten okrooopny tunel miękki mamy dis.
* 2 bieg był tradycyjnie z disem w rękawie + 'drugi' dis, ponieważ nie zdążyłam odwołać psa, i pobiegł sobie na kładkę. :lol:

Pozostałe westiki. :cool3:
Bryndza ma 3x dis
Inez ... hmm, strzelam,że też 3x dis, ale nie mam pewności.
Gabi, nie mam pojęcia

W ogole w większości biegow smallach 0 - bieg skończyło 3/10 psów. :lol:

Ale generalnie atmosfera zawodów była świetnia ... :loveu:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tu liczyłam na kilometrową relację!!!:mad:

Szkoda, że 3xdis ale super, że suka dobrze biegała! :multi:
Jutro macie te disy nadrobić!!! :evil_lol:

Posted

Bzikowa napisał(a):
Ja tu liczyłam na kilometrową relację!!!:mad:

Szkoda, że 3xdis ale super, że suka dobrze biegała! :multi:
Jutro macie te disy nadrobić!!! :evil_lol:

Człowieku, przed chwilą wróciłam, od 7.30 do 17.00 byłam w upale, czego ty się po takim męczącym dniu spodziewałaś? Najważniejsze informacje napisałam. :cool1:

Ja zbytnio nie rozpaczam, ważne że Wełniak ładnie nakrecał sie na zabawke w otoczeniu sporej ilości osób i duzych rozproszeniach,że ładnie robił zmiany za psem, ze nie bał się tłumu i, że w ogóle był naj, naj, naj :multi:
Nad tunelem miękkim popracujemy na przyszłych treningach - i na następnych zawodach będzie OK . :multi:

Posted

Zadowolenie najważniejsze :)
Nad tunelem spróbuj popracować jeszcze jutro! Zapytaj w sekretariacie czy możesz kilka razy przećwiczyć, poproś kogoś z naszych żeby Ci podniósł szmatę tunelu i będzie dobrze, serio:) Junkowa miała taki problem kiedyś z Juną i na którychś zawodach tak zrobiłyśmy i już było potem OK.

A następne zawody kiedy ? IABC?

Posted

[quote name='Bzikowa']Zadowolenie najważniejsze :)
Nad tunelem spróbuj popracować jeszcze jutro! Zapytaj w sekretariacie czy możesz kilka razy przećwiczyć, poproś kogoś z naszych żeby Ci podniósł szmatę tunelu i będzie dobrze, serio:) Junkowa miała taki problem kiedyś z Juną i na którychś zawodach tak zrobiłyśmy i już było potem OK.

A następne zawody kiedy ? IABC?

To nie problem, acz zwykłe niedouczenie. :razz:

Wiesz co, już dzisiaj miałam ćwiczyć tunel, po wszystkich przebiegach, ale generalnie odpuściłam to sobie, bo Wełniak był już nieco zmęczony.
Najwyzej jutro rano przed przebiegami sobie porobimy ten tunel, albo ewentualnie w ogóle, w sumie ważne (jak dla mnie) jest to, że oprocz tego okrrropnego tunelu - wszystko inne wyszyło nam DOBRZE! :multi:

Następne zawody to będą najprawdopodobniej IABC,bo na Bydgoszcz się nie zgłosiłam, a szkoda!
Jeszcze widzę nieoficjalne zawody agility w Goleniowie, 30.05.2009! , ale tam raczej nie będziemy.
I jeszcze będą cavanowe pokazy, nie? :lol:

Posted

Niedziela
II jumping (3,1 m/s i na czysto)
III jumping (3,7 m/s i na czysto)
IV agility (2 błędy, odmowa i woooolno)

Generalnie jak dla mnie na tych zawodach najważniejsza była prędkość, i w sumie jestem z Weniaka bardzo zadowolona.
Miłe też było to, że usłyszałam od kilku osób, że mam fajnego i szybkiego psa. :loveu:

Posted

A my mieliśmy okazję ostatnio popróbować agility - na obozie klikerowym. Całkiem fajna zabawa, może się w to zaczniemy bawić, ale w zawody raczej nie. Co do klubu zastanawiam się nad Fortem, mam bliżej i lepszy dojazd...

A Wy widzę, że rozkręciłyście się na dobre, brawo!

Posted

znalazłam filmik Kingi i Weny z Łodzi:

YouTube - west5

dziewczyny, super, jestem z Was dumna, że tak ślicznie pobiegłyście , widzisz - miałam racją, masz na przyszłość mnie słuchać :eviltong:

P.S. Hihi, piszczysz do psa jeszcze śmieszniej niż ja!:evil_lol:

Posted

Tak, na czysto, sędzia nie dał im odmowy za tę akcję przy miękkim tunelu. I to dobrze bo wg mnie to Kinga jej zasłoniła wejście sobą i dlatego ona się zawahała. :)

Posted

O, znalazłaś nasz filmik, dzięki. Mam nadzieję, że pojawią się następne.

Asiaczku - tak, ten przebieg teoretycznie był na czysto, ale w sumie aż do ogłoszenia wyników zastanawiałam się czy sędzia policzył nam odmowę przy miękkim tunelu, czy nie.

Bzikowa - a no, śmiesznie piszczę. Wiem. :D