Russellka Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Ale z niej przystojna panienka :loveu: Quote
Inkaa Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 [quote name='Kinia']Ślicznie wygląda w tym rogzie;) Bardzo mi się podoba tekst w Twoim podpisie;) A dziękuje bardzo. Mnie również podoba się to zdanie, dlatego też wstawiłam go do pospisu. :lol: [quote name='agaciaaa']http://img367.imageshack.us/img367/4443/dsc05234yy1.jpg Wena łóżkowa przesłodka :loveu: Bardzo ładnie jej w nowych rogzach, planet jest super ale i róż bardzo fajnie na niej wygląda :) [quote name='Russellka']Ale z niej przystojna panienka :loveu: Dziękuje. Przekaże Weniaczkowi te komplemeny. Quote
Inkaa Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Dzisiaj miałyśmy bardzo pracowity dzień. Pomimo tego, że spotkanie z Natalią się nie odbyło, my wcale nie zrezygnowałyśmy z planów agilitowo-frisbowo-szkoleniowych. Na dowód wstawię kilka zdjec i filmów. http://www.youtube.com/watch?v=mwZ2SQAYK9c Slalom między nogami http://www.youtube.com/watch?v=-fLw-dXDeUc Frisbee (for Bzikowa) Fragment torku agilitowego. http://www.youtube.com/watch?v=7XpL2h82hbk I przeciągamy się. Quote
Bzikowa Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Fajnie, fajnie :multi: Szkoda, że na frisbee nie widać jak Weniak łapie rollery tylko samo to jak rzucasz. Ale ja robię z Bzikiem podobne rzeczy. A wiesz, że my dziś rano też 'frizbowaliśmy' - nawet parę razy złapał rzucone. Ale to wtedy jak mi się udało rzucić... :roll: Muszę nas nagrać - ale to dopiero ok. środy, frisbee robimy 2 razy w tygodniu. Agility też super :loveu: aleWena robi duże łuki jak na swój wzrost. Jak robisz zmianę kierunku to jedną ręką wyciągniętą pokazujesz hopkę (w tym wypadku prawą ręką) a drugą, jeszcze przed wyskokiem pokazujesz, że będziecie zawracać. Nie wiem jak to wytłumaczyć, robisz nią taki łuk. Powiem Ci teraz, że z pewnością nie nadajecie się na kurs u nas tylko na którąś z wyższych grup. Fajnie slalomujecie - już dziewczynka łapie o co chodzi, mało jej pokazujesz ręką. ;) Quote
kaskaSz Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Ale zdolniachy, brawo :loveu: A jak się szelki spisują? Widzisz jakąś różnicę między szelkami, a obrożą? Quote
Inkaa Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Bzikowa napisał(a):Fajnie, fajnie :multi: Szkoda, że na frisbee nie widać jak Weniak łapie rollery tylko samo to jak rzucasz. Ale ja robię z Bzikiem podobne rzeczy. A wiesz, że my dziś rano też 'frizbowaliśmy' - nawet parę razy złapał rzucone. Ale to wtedy jak mi się udało rzucić... :roll: Muszę nas nagrać - ale to dopiero ok. środy, frisbee robimy 2 razy w tygodniu. Agility też super :loveu: aleWena robi duże łuki jak na swój wzrost. Jak robisz zmianę kierunku to jedną ręką wyciągniętą pokazujesz hopkę (w tym wypadku prawą ręką) a drugą, jeszcze przed wyskokiem pokazujesz, że będziecie zawracać. Nie wiem jak to wytłumaczyć, robisz nią taki łuk. Powiem Ci teraz, że z pewnością nie nadajecie się na kurs u nas tylko na którąś z wyższych grup. Fajnie slalomujecie - już dziewczynka łapie o co chodzi, mało jej pokazujesz ręką. ;) Wiem, że nie widać jak Weniak łapie rollery, ale niestety są to wady nagrywania bez pomocy drugiej osoby. Ja też próbuje już rzucać krótkie backhandy, Wena tez nieraz mi się wybija, pewnie robiłaby to częściej, ale nie opanowałam rzutów i niestety uniemozliwiam mojemu psu ładne łapanie dysku. :cool1: My frisbujemy jakieś 3x w tygodniu po jakiejś minucie. Wiem, mniej więcej o co ci chodzi. Następnym razem spróbuje zrobić tą zmianę według twojej instrukcji. Dzięki, na zawodach pogadam z Elą i pokaże jakiś nasz filmik, zobaczymy co powie - może po rozmowie przyłącze się do wakacyjnej grupy ... ;) Ale możesz mi powiedzieć na jakim oni są poziomie? Teraz już prawie nie macham łapami w slalomie (w przeciwieństwie do ósemki) ;) kaskaSz napisał(a):Ale zdolniachy, brawo :loveu: A jak się szelki spisują? Widzisz jakąś różnicę między szelkami, a obrożą? Szelki spisują się doskonale. :lol: Dzisiaj założyłam je dlatego, by Weniak się mi nie zadusił. Ona strasznie nakręca się gdy ja ćwiczę torki na sucho, wtedy szczeka, szarpie się (a przywiązana jest do metalowego słupka) i dla jej bezpieczeństwa zakładam szelki (chociaż słyszałam, że w czasie agilitwych ćwiczeń pies powinien mieć obroże, lub najlepiej powinien być goły) ;) Quote
kaskaSz Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Na zawodach agility widziałam jak każdy zdejmuje psom obroże, więc chyba tak trzeba? Też wolę szelki ;) Wenka fajnie się przeciąga, Foxi też lubi, ale nie takimi sznurkami. Quote
Bzikowa Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Wcale nie trzeba ćwiczyć bez obroży/szelek. Tak naprawdę jest minimalne prawdopodobieństwo kontuzji z tym związane. Nawet w szelkach. U nas trenują psy różnie, w szelkach albo obrożach i nigdy nic się nie stało. Na zawodach jest inaczej - wg regulaminu pies nie może mieć nic na sobie , nawet obroży przeciwpchelnej. Więc przed biegiem zdejmuje się wszystko. Quote
Juszes Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Świetne filmiki! Slalom w wykonaniu Weniaczka wygląda superowsko! A zdjęcie z ciąganka ... mmmm :** Quote
Kinia Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Świetny slalom między nogami i agilitowy filmik:) Miłego dnia! Quote
Inkaa Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 cześć - witam wszystkich! Chciałabym ogłosić dobrą nowinę - za niedługi okres czasu będę trenować agility w Cavano. Jesli oczywiście wszystko pójdzie po mojej myśli, Juszes, Kinia - dzięki. Miło mi, że podobają się wam filmiki. Quote
Kinia Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 To super;) U mnie czeka na Ciebie obiecany filmik:) Quote
Illusion Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Kinga&Wenka napisał(a):cześć - witam wszystkich! Chciałabym ogłosić dobrą nowinę - za niedługi okres czasu będę trenować agility w Cavano. Jesli oczywiście wszystko pójdzie po mojej myśli, To super, mam nadzieję, że wszystko wyjdzie zgodnie z Twoim planem ;). Będziesz chodzić na kurs, czy podczepiasz się do jakieś grupy? Quote
Inkaa Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 Kinia napisał(a):To super;) U mnie czeka na Ciebie obiecany filmik:) Oczywiście filmik obejrzany. ;) RCookie napisał(a):To super, mam nadzieję, że wszystko wyjdzie zgodnie z Twoim planem ;). Będziesz chodzić na kurs, czy podczepiasz się do jakieś grupy? Pewnie podczepiam się do jakiejś grupy, tzn. Ela mówiła, że kurs będzie dla nas zbyt prosty. Ale dokładniej umawiamy się co i jak po zawodach Cavanoskich. Quote
Pieseczkowo Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 To czekam na relacje fotograficzną?Kiedy zaczynacie Quote
Inkaa Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 Pieseczkowo napisał(a):To czekam na relacje fotograficzną?Kiedy zaczynacie Jak pisałam wcześniej, wszystkiego dowiem się po zawodach Cavanowskich, czyli po 11-12 października. Quote
Kinia Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Czesć wieczorem! Co tam u Was? Co teraz ćwiczycie? Quote
madziamn Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Czesc Wenko no to czekamy na fotki z cwiczeń Quote
Inkaa Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 madziamn napisał(a):Czesc Wenko no to czekamy na fotki z cwiczeń Fotek nie będzie, ale filmiki owszem. :cool3: Kinia napisał(a):Czesć wieczorem! Co tam u Was? Co teraz ćwiczycie? Narazie za nic nowego się nie wzięlyśmy. Doskonalimy ósemkę między nogami, slalom między nogamiu i a-kuku. ;) Quote
Inkaa Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 http://www.youtube.com/watch?v=0Ln2bnly13M Ósemki (jeszcze nie dokończone) + a-kuku + kawałeczek slalomu. Pozdrawiam K&W Quote
Kinia Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Fajne a kuku ja też tego ostatnio nauczyłam:) Ósemki też super;) Quote
Dobcia Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Cześć;) Super macie z tymi treningami! Filmik obejrzałam, ósemki bardzo fajne:) Quote
Juszes Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 hihi, super filmik, Bardzo fajnie to wszystko wygląda :) Quote
Recommended Posts