Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszyscy radzą, że lepiej agilitować na zabawkę - więc spróbuję go nakręcić. A jak nie - to na smaki. Z resztą nie myślimy raczej o zawodach, chcę po prostu żeby pies (i ja :eviltong:) miał przyjemną rozrywkę. :)

Tak, kliker czasami jest zbyt prezyzyjny. :) Ale podobno wszystko da się łatwo odkręcić (podobno, bo ja to nie umiem raczej). My mamy trzymanie gazety. Jeżeli krótko ją trzyma - nie ma śladu zęba. Jeśli chcę wydłużyć czas - zaczyna podgryzać. Wiem w sumie, że każde kryterium powinno się osobno ćwiczyć (czyli - najpierw długość, a potem się cofamy i nie gryzienie, a potem wszystko na raz), ale gdy tak robiłam koszyczek, to już mu zostało podgryzanie...

Posted

[quote name='Bzikowa']O, zdjęcia:loveu:
na oba dni wbijaj!
Niestety, mogę być tylko w jeden dzień waszych wspaniałych zawodów.
Chyba, że ... może wykombinuje coś z noclegiem u rodziny z Warszawy, ale nie jestem pewna czy się uda.

[quote name='Bonsai']Wszyscy radzą, że lepiej agilitować na zabawkę - więc spróbuję go nakręcić. A jak nie - to na smaki. Z resztą nie myślimy raczej o zawodach, chcę po prostu żeby pies (i ja :eviltong:) miał przyjemną rozrywkę. :)

Tak, kliker czasami jest zbyt prezyzyjny. :) Ale podobno wszystko da się łatwo odkręcić (podobno, bo ja to nie umiem raczej). My mamy trzymanie gazety. Jeżeli krótko ją trzyma - nie ma śladu zęba. Jeśli chcę wydłużyć czas - zaczyna podgryzać. Wiem w sumie, że każde kryterium powinno się osobno ćwiczyć (czyli - najpierw długość, a potem się cofamy i nie gryzienie, a potem wszystko na raz), ale gdy tak robiłam koszyczek, to już mu zostało podgryzanie...
Tak, zdecydowanie lepiej biegać na zabawkę (z tego też powodu jestem zła, że w ciagu obozu musiałyśmy agilitować się na smaka, Weniak chwilowo mi się odzabawkował, wybrała świetny moment, nie ma co!)

My mamy prawie-formalne aportowanie robione na kliker. Ale przy przynoszeniu koziołka mymła go w pysku. Też tego nie odkręcaliśmy, bo nie jest to moim priorytetem. A poza tym nie mam cierpliwości do takich szczegółów.
Musimy też znowu spróbować zacząć trzymanie w pysku komórki czy innego przedmiotu. Od czasu wyklikania jej gryzienia, zamiast brania telefonu do pyska zaprzestałam uczyć jej tego ćwiczenia. :roll:

[quote name='Malina.']Zgadzam się :cool3:.
Fajnie wam slalom idzie, obejrzałam jakieś 3/4 filmiku, bo strasznie długo się buforował :shake:.
U nas wszystko działa normalnie. ;)

[quote name='Asiaczek']Wygląda to jak część ćwiczeń...
http://img360.imageshack.us/img360/8316/dsc05225la3.jpg

Pzdr.
Tak, to zdjecie robione w czasie wykonywania slalomu miedzy nogami.

[quote name='Olusia']http://img143.imageshack.us/img143/7058/dsc05200cl5.jpg
Przecudowna :loveu:
[quote name='Juszes']
Przecudny wyraz pyszczka! :loveu::loveu: Jak misiaczek ;***
[quote name='kaskaSz']Witamy!!!
Slalomik bardzo fajny :)
Zdjęcia przecudne! Wenka jest śliczniasta :loveu::loveu:
Pozdrawiamy!
[quote name='Waxy']http://img360.imageshack.us/img360/8316/dsc05225la3.jpg ale słodziutka :loveu:

Dzięki. ;)

Posted

O, to Ty utalentowana jesteś - sama robisz hopki. :) jak już będą gotowe zrób zdjęcia, bo jestem ciekawa jak Ci to wyjdzie. :)

P.S. Jestem właśnie w drodze do Warszawy, przeprowadzam sie. Jak wpadniesz kiedyś do stolicy to daj znać. :) a może będziesz jutro na targach?

Posted

[quote name='Bonsai']O, to Ty utalentowana jesteś - sama robisz hopki. :) jak już będą gotowe zrób zdjęcia, bo jestem ciekawa jak Ci to wyjdzie. :)

P.S. Jestem właśnie w drodze do Warszawy, przeprowadzam sie. Jak wpadniesz kiedyś do stolicy to daj znać. :) a może będziesz jutro na targach?
Mamy już kilka hopek, bardziej profesjonalnych, również własnej roboty. Ale ze zrobieniem takich stacjonatek jest o wiele za dużo zachodu.

Mamy też 7 metrowy tunel (który można rozłączyć na 3 części po 2.5 m)

Na targi niestety się nie wybieram, a żałuje. Będą tam nowe kolekcje rogza, na które się czaję. Napewno dam znać, kiedy wpadnę go stolicy. Na pewno będę za miesiąc na zawodach cavanoskich. :multi:

[quote name='łapeczek']heyooo
slliczie tu u ciebie ;]
Witajcie!

Posted

A dzisiaj sobie tak agilitowałyśmy. Miałam plany zrobić torek z Bezikowego filmiku (jumping) ale był wiatr, i co chwile wszystko mi zwiewało. Także zrobiłyśmy tylko najprostsze z możliwych torki. A ile się głowiłam, gdzie postawić aparat, żeby zarejestrował nasze przebiegi? W końcu aparat stanął na słupku od siatki na tym placu.

http://www.youtube.com/watch?v=3ZSn8IQrFSg
http://www.youtube.com/watch?v=CxTpudWD-Ac

Posted

i do Was dziś zajrzałam i wszystko nadrobilam;)

artykuły rewelacyjne :razz: filmiki i zdjęcia też widziałam, ale z Wenciaka mądra i śliczna bestia :loveu:

slalomik między nogami perfekcyjny.
na filmiku widziałam, że kilka razy zdarzyło się jej zrzucić hopkę ale następnym razem będzie już tylko lepiej!

pozdrawiamy

Posted

[quote name='agaciaaa']Fajnie biegacie :)
http://img360.imageshack.us/img360/8316/dsc05225la3.jpg ślicznie tu wyszła :loveu:[quote name='łapeczek']jakie fajne filmiki ;p
[quote name='madziamn']ale świetne filmiki:loveu:
[quote name='Juszes']Super filmiki! ;**
Dziękujemy za miłe słowa.

[quote name='kaskaSz']O cholercia jakie Wy szybkie. :-o Tunel zwiało hihi. A co to za plac, gdzie ćwiczyłyście?
Plac na którym ćwiczymy to ogrodzony publiczny teren nieopodal naszych działek. :lol:

[quote name='kaskaSz']Żegnamy się! Przybędziemy za 5 dni ;)
Nie gadaj, że nauka zajmuje Ci aż tyle czasu, że nie masz czasu zajrzeć na Dogo!

[quote name='ewelinka_m']i do Was dziś zajrzałam i wszystko nadrobilam;)

artykuły rewelacyjne :razz: filmiki i zdjęcia też widziałam, ale z Wenciaka mądra i śliczna bestia :loveu:

slalomik między nogami perfekcyjny.
na filmiku widziałam, że kilka razy zdarzyło się jej zrzucić hopkę ale następnym razem będzie już tylko lepiej!

pozdrawiamy
Nareczcie do nas zajrzałaś, czyżbyś gdzieś wyjechała/miała popusty komputer lub internet/uczysz się, że zrobiłaś taką przerwę od Dogo?
Na filmiku dosyć często zrzucała tyczki, ale to wyłącznie moja wina. ;)