Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sallcia napisał(a):

kolejny młody frizbowiec :multi:
chwalcie się, jak wam idzie? :cool3:

ja wiem czy taki młody? :lol:
a idzie nam tak sobie, bo; biegnie, czeka aż spadnie, bierze w zęby i.... omija mnie szerokim łukiem :evil_lol:
nie, no, a tak na serio, to nawet ładnie przynosi (chociaż zdarza mu się, że zanim przyniesie zrobi wokół mnie kilka kółek :lol:), ale czeka aż frisbee spadnie :roll: chociaż, ostatnio zaczął łapać rollery :loveu:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja zaczynalam od trixie i bardzo go sobie chwalilam pies super sie nakrecil na niego,
potem byly Csy, ale nie chcial wogole po nie wyskakiwac/ aportowal, przeciagal sie ale skakac nie chcial,

a teraz z Soniciek i Hero probuje wyskakiwac :)

Posted

[quote name='GaBi12']My też kupujemy w maju frisbee :) Tylko niestety nie wiem jakie dla Ciapka, tanie, bo nie wiem czy sie nakręci xd.

każdego psa da się nakręcić, tylko jednego szybciej , drugiego wolniej. :)
z jednym trzeba zaczynać od zera, jak moja koleżanka.
Pies nie chciał nawet brać do buzi gumiaka, ani żadnego innego dysku..
klikała, chwaliła za każdy chaps w stronę talerzyka no i tak powolutku dąży do celu :cool3:
Z moim chyba będzie łatwiej, bo najbardziej to on lubi bieganie z piłeniami, butelkami i wszystkim co się tylko da :razz:
Zaoszczędź trochę kasy, bo warto kupić dobry pierwszy dysk, żeby pies sie nie zniechęcił, bo potem bedziecie mieć dużo pracy, a chyba wolałabyś o szybszy rozwój? :cool3:
[ wiem, że pisze jak jakaś babka z doświadczeniem, a pfff :D ]

[quote name='Daga & Maks']na razie mam gumowego z Trixie z którym zaczynaliśmy, wham-o-fastbacki i na zimę frost bite
na początku były ogromne problemy, bo Maks po drodze porzucał dyski, albo brał i szedł z nimi do domu, bo twierdził, że miejsce zabawek jest w domu. Ale jakoś poszło.

powiem szczerze że ten gumowy jest beznadziejny, kiepsko lata nadaje się tylko do przeciągania. Ogólnie frisbee to fajny sposób żeby szybko wybiegać psa. Jak Maks widzi że biorę dysk to aż świruje z radości

ja chyba na pierwszy raz zakupię softa i cs'a, bo gumiaki to nie dla nas..
myślę, że boofy nie ma nic przeciwko plastikowym rzeczom, wręcz przeciwnie, czasami woli zamiast patyków czy sznurków, łapać porzucone plastikowe butelki :cool3:

ps; macie jakies filmiki z frisbowaniem?

[quote name='Marta_Ares']ja zaczynalam od trixie i bardzo go sobie chwalilam pies super sie nakrecil na niego,
potem byly Csy, ale nie chcial wogole po nie wyskakiwac/ aportowal, przeciagal sie ale skakac nie chcial,

a teraz z Soniciek i Hero probuje wyskakiwac :)

też się właśnie tego obawiałam, że pies nie bedzie chciał skakać po talrzyk w powietrzu, tylko bedzie czekał, aż opadnie, ale przeczytałam, że po rollerach trzeba próbować sztuczek { np, hop przez nogę } i kiedy pies jest w powietrzu to wystawić mu dysk do pyszczka, w tedy powinien zacząć rozumować, że dysk nie tylko służy do przynoszenia, ale można go też fajnie złapać w powietrzu , mam nadzieje, że to działa :cool3:

[quote name='iwcza']ja wiem czy taki młody? :lol:
a idzie nam tak sobie, bo; biegnie, czeka aż spadnie, bierze w zęby i.... omija mnie szerokim łukiem :evil_lol:
nie, no, a tak na serio, to nawet ładnie przynosi (chociaż zdarza mu się, że zanim przyniesie zrobi wokół mnie kilka kółek :lol:), ale czeka aż frisbee spadnie :roll: chociaż, ostatnio zaczął łapać rollery :loveu:

Boofy też mnie zawsze wymija i cie cieszy , ucieka .. :angryy:
ale dzisiaj np, z piłenią do mnie przychodził a nawet wypuszczał, dla smaczka :multi:
jeżeli dorbze go nakręcimy na talerzyki, to powinno być dobrze :cool3:

kajtek mi się wciska na kolana nie widze co pisze :angryy:
a mały to on nie jest :evil_lol:

Posted

[quote name='Sallcia']każdego psa da się nakręcić, tylko jednego szybciej , drugiego wolniej. :)
z jednym trzeba zaczynać od zera, jak moja koleżanka.
Pies nie chciał nawet brać do buzi gumiaka, ani żadnego innego dysku..
klikała, chwaliła za każdy chaps w stronę talerzyka no i tak powolutku dąży do celu :cool3:
Z moim chyba będzie łatwiej, bo najbardziej to on lubi bieganie z piłeniami, butelkami i wszystkim co się tylko da :razz:
Zaoszczędź trochę kasy, bo warto kupić dobry pierwszy dysk, żeby pies sie nie zniechęcił, bo potem bedziecie mieć dużo pracy, a chyba wolałabyś o szybszy rozwój? :cool3:
[ wiem, że pisze jak jakaś babka z doświadczeniem, a pfff :D ]

ja chyba na pierwszy raz zakupię softa i cs'a, bo gumiaki to nie dla nas..
myślę, że boofy nie ma nic przeciwko plastikowym rzeczom, wręcz przeciwnie, czasami woli zamiast patyków czy sznurków, łapać porzucone plastikowe butelki :cool3:

ps; macie jakies filmiki z frisbowaniem?

też się właśnie tego obawiałam, że pies nie bedzie chciał skakać po talrzyk w powietrzu, tylko bedzie czekał, aż opadnie, ale przeczytałam, że po rollerach trzeba próbować sztuczek { np, hop przez nogę } i kiedy pies jest w powietrzu to wystawić mu dysk do pyszczka, w tedy powinien zacząć rozumować, że dysk nie tylko służy do przynoszenia, ale można go też fajnie złapać w powietrzu , mam nadzieje, że to działa :cool3:

Boofy też mnie zawsze wymija i cie cieszy , ucieka .. :angryy:
ale dzisiaj np, z piłenią do mnie przychodził a nawet wypuszczał, dla smaczka :multi:
jeżeli dorbze go nakręcimy na talerzyki, to powinno być dobrze :cool3:

kajtek mi się wciska na kolana nie widze co pisze :angryy:
a mały to on nie jest :evil_lol:

dokładnie nakrecilas sie jak ' babka z doswiadczeniem' :evil_lol: hah.. nie no zartuje :) a jaki byłby najlepszy dla mojego psiora? kupie mu i nie ma dwóch zdań :lol: ale on nigdy 'aportu' nie oddaje :angryy: zawsze ja go lapie ten ucieka i to komicznie wyglada :evil_lol: ale moze sie uda ;) sprubuje robic jak twoja kolezanka + pokaze mu smaczek :evil_lol:

Posted

GaBi12 napisał(a):
dokładnie nakrecilas sie jak ' babka z doswiadczeniem' :evil_lol: hah.. nie no zartuje :)

no widzisz, jak mnie to frisbee rajcuje? :cool3:

GaBi12 napisał(a):
a jaki byłby najlepszy dla mojego psiora?

właśnie w tym zawsze mam problem i ciagle przekładam zakup ze strachu, ale myślę, że u Ciebie byłby też dobry soft, ale to zależy, jakie upodobania ma twój Ciapek ;) Nie wiem, czy lubi biegać z piłką, czy lubi gryźć twarde zabawki, czy woli też mięciutkie.. wydaje mi się, że to ma znaczenie, dla pierwszego zakupu :cool3:

GaBi12 napisał(a):
ale on nigdy 'aportu' nie oddaje

Buniek też nigdy nie chciał i wydawalo mi się, że to nie realne, by kiedykolwiek zechciał :shake:
ale udało się! ciągle po rzuceniu uciekałam, krzyczałam , wołałam entuzjastycznie i teraz samoczynnie leci do mnie po złapaniu aportu.. :cool3: a na widok smaczka rzuca pod nogi , ja zabieram piłke i lecimy dalej :razz:

GaBi12 napisał(a):
zawsze ja go lapie ten ucieka i to komicznie

hmm, może lepiej tak nie rób, bo Ciapek myśli teraz w ten sposób; biegne po piłe --> uciekam z piłą --> pani mnie goni -- > jest świetna zabawa ;)
ja czesto Boofaka gonie, ale tak, dla zabawy, żeby się wyluzwał, żeby dobrze mu sie zabawa kojarzyła,
nie mam zamiaru mu zabierać ;)

Posted

Sallcia napisał(a):
no widzisz, jak mnie to frisbee rajcuje? :cool3:

właśnie w tym zawsze mam problem i ciagle przekładam zakup ze strachu, ale myślę, że u Ciebie byłby też dobry soft, ale to zależy, jakie upodobania ma twój Ciapek ;) Nie wiem, czy lubi biegać z piłką, czy lubi gryźć twarde zabawki, czy woli też mięciutkie.. wydaje mi się, że to ma znaczenie, dla pierwszego zakupu :cool3:

Buniek też nigdy nie chciał i wydawalo mi się, że to nie realne, by kiedykolwiek zechciał :shake:
ale udało się! ciągle po rzuceniu uciekałam, krzyczałam , wołałam entuzjastycznie i teraz samoczynnie leci do mnie po złapaniu aportu.. :cool3: a na widok smaczka rzuca pod nogi , ja zabieram piłke i lecimy dalej :razz:

hmm, może lepiej tak nie rób, bo Ciapek myśli teraz w ten sposób; biegne po piłe --> uciekam z piłą --> pani mnie goni -- > jest świetna zabawa ;)
ja czesto Boofaka gonie, ale tak, dla zabawy, żeby się wyluzwał, żeby dobrze mu sie zabawa kojarzyła,
nie mam zamiaru mu zabierać ;)

lubi biegac za piłka, gryźć, nawet nie pytaj.. lubi ;d miekkie pewnie tez xd. z smaczkiem bede prubowac i wgl ale na wiosne bo zima juz mnie przeraża. ale teraz jakies komendy i wgl :) teraz tak nie robie. kiedyś. ja chce wiosne, a najlepiej lato + wakacje bo bedziemy z Ciapkiem rozne takie zabawy i wgl ;)

Posted

GaBi12 napisał(a):
lubi biegac za piłka, gryźć, nawet nie pytaj.. lubi ;d miekkie pewnie tez xd. z smaczkiem bede prubowac i wgl ale na wiosne bo zima juz mnie przeraża. ale teraz jakies komendy i wgl :) teraz tak nie robie. kiedyś. ja chce wiosne, a najlepiej lato + wakacje bo bedziemy z Ciapkiem rozne takie zabawy i wgl ;)

do tego maja [ czy tam kiedy chciałaś nabyć :D ]
jeszcze sporo czasu, nauczycie się jeszcze oddawania aportu i przychodzenia z aportem do tego czasu ;)
My własnie codziennie trenujemy, żeby na ten kwiecień wyjść już wyćwiczeni :cool3:
posłuszeństwo ćwiczymy też i co dla nas najlepsze, do komendy bez mówienia, tylko gest ręką i z pewnej odległości :multi:

kupuj softa, albo trixie- dużo osób je poleca, a ja wiernie za tymi zdaniami dąże. :razz:

Posted

Sallcia napisał(a):
do tego maja [ czy tam kiedy chciałaś nabyć :D ]
jeszcze sporo czasu, nauczycie się jeszcze oddawania aportu i przychodzenia z aportem do tego czasu ;)
My własnie codziennie trenujemy, żeby na ten kwiecień wyjść już wyćwiczeni :cool3:
posłuszeństwo ćwiczymy też i co dla nas najlepsze, do komendy bez mówienia, tylko gest ręką i z pewnej odległości :multi:

kupuj softa, albo trixie- dużo osób je poleca, a ja wiernie za tymi zdaniami dąże. :razz:

No na pierwszego kwietnia chciałabym już mieć (urodziny Ciapka :D) No chyba kupie Softa bądź trixie. ;) Musze poszperać na allegro i wgl.

Posted

Sallcia napisał(a):

bardzo wkurzająca, bardzo zepsuta, bardzo słaba cyfrówka Soniaka :eviltong:

serio?
prześliczne robisz fotki, aż trudno uwierzyć, ze zwykłą cyfrówką.
ja niestety nie znam się ani na aparatach fotograficznych ani na robieniu zdjęć ani na ich obrabianiu i moje foty są bardzo bardzo kiepski:oops:

Twoje są boskie, z przyjemnością się je ogląda.

Posted

[quote name='deer_1987']Ktos cierpi na brak czasu? Bo na swoja galerie u nas nie zaglada :(

ciągle zapominam , brak czas też się z tym wiaże.. :-o

[quote name='Sylwia K']serio?
prześliczne robisz fotki, aż trudno uwierzyć, ze zwykłą cyfrówką.
ja niestety nie znam się ani na aparatach fotograficznych ani na robieniu zdjęć ani na ich obrabianiu i moje foty są bardzo bardzo kiepski:oops:

Twoje są boskie, z przyjemnością się je ogląda.

o matko, bardzo dziękuje! :-o
to bardzo miłe, szczególnie, że mi te zdjęcia działają na nerwy :shake:
dzieękujemy ślicznie :loveu::loveu:

bardzo stare fotki domowe :)

i nasze piekne Katowice :cool3:

:placz::placz:

Posted

hehe to spróbuj mi mojego krówka nakręcić na freesbie hihi xd
Kupiłam takie gumowe freesbie na poczatek i chyba na tym zaprzestaniemy, bo widze że go to niezbyt kręci
Znaczy Nie jest aż tak źle ostatnio nawet łapał ale na leżąco, a tak to głównie
jak mu rzucę to ten albo przyniesie i przeciągać się chce albo ucieka z nim ;)

słodki Boofi w okularkach.

Posted

[quote name='iwcza']http://img163.imageshack.us/i/s5001451.jpg/ łooo, super to zdjęcie ;D :loveu:

http://img715.imageshack.us/img715/9091/s5001417.jpg gdzie to jest :crazyeye:

Panewniki :diabloti:

[quote name='Bartiśkowa_']hehe to spróbuj mi mojego krówka nakręcić na freesbie hihi xd
Kupiłam takie gumowe freesbie na poczatek i chyba na tym zaprzestaniemy, bo widze że go to niezbyt kręci
Znaczy Nie jest aż tak źle ostatnio nawet łapał ale na leżąco, a tak to głównie
jak mu rzucę to ten albo przyniesie i przeciągać się chce albo ucieka z nim ;)

słodki Boofi w okularkach.

jeżeli masz doskonałą cierpliwość to zrobisz z niego mistrza :cool3:
{ ale ja się na to nie pisze :evil_lol: }

Posted

Mój pies łapie na razie frisbee w miejscu, ale musi do niego doskoczyć, to taki wstęp do tego, żeby potem biegał i skakał, ale na to się nie zanosi:diabloti: Przynosic ten nie przyniesie, bo po co? Biegać sobie samemu z talerzem w zębach też jest fajnie:evil_lol:

Posted

[quote name='Kaya93']Heej :loveu:
http://img163.imageshack.us/img163/7816/s5001451.jpg haha świetne :D

czeeść :hand: :loveu:

[quote name='Kaja10014']Mój pies łapie na razie frisbee w miejscu, ale musi do niego doskoczyć, to taki wstęp do tego, żeby potem biegał i skakał, ale na to się nie zanosi:diabloti: Przynosic ten nie przyniesie, bo po co? Biegać sobie samemu z talerzem w zębach też jest fajnie:evil_lol:

coś czuje , że nasze psy myślą to samo .. telepatia? :diabloti:

[quote name='Marta_Ares']http://img163.imageshack.us/img163/7816/s5001451.jpg
swietne :D:D

dziękujemy :cool3:

[quote name='dOgLoV']http://img163.imageshack.us/i/s5001451.jpg/

Hihihihihih bo nie widziałem kotka :evil_lol:

http://img695.imageshack.us/img695/4023/s5001466.jpg

rewelacja !!!! :loveu:

:lol:
dziękujemy :loveu:

Posted

Witamy ;D
http://www.dogomania.pl/threads/1484...4#post14127044
Chętni na spacerek ;D To prosze wejsc tutaj;DNa ostatniej stronie pisze gdzie i kiedy i o której godzinie;D

http://img163.imageshack.us/img163/7816/s5001451.jpg ślicznyy :loveu:

http://img715.imageshack.us/img715/9091/s5001417.jpg gdzie to jest? Bo mieszkam w kato a nawet nie wiem xDD;p ;p

A tak wg na jakiej ulicy mieszkacie w Katowicach? My mieszkamy na osiedlu zawodzie nie daleko szopienic;D