Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

I zyczenie sie spełniło , śnieg poszedl w dal i jets stousnkowo ładnie..

tyle że ja jestem okropnie wsciekla na psa.
Zrobił sie strasznie agresywny.. Szczeka na kazdego psa który koło niego przechodzi. Moze to ja popełniłam błąd ... radzicie jak to zmienic?
chodze teraz z nim tylko na smyczy ... :roll:

Teraz macie GO..

[wrrrr.]

zdjecia komórkowe , wiec słabe , ale cóz..

Posted

Ostatni śmieszne, struś - głowa w piasek, Boofy - głowa w śnieg :lol:
Wreszcie jakies fotki, do nas też zapraszamy bo nowe zdjęcia są a Was coś ostatnio mało :cool3:

Posted

http://images33.fotosik.pl/450/c36000f1c25ff54c.jpg
Śniegowy Boofy. :loveu: :loveu: :loveu:

Jeśli chodzi o tą agresją do psów, to czy napinałaś smycz, gdy przechodziliście obok innych psów? Napięcie smyczy sygnalizuje psu, że coś jest nie tak. Ona najprawdopodobniej Cię broni. Zachowuje się tak tylko na smyczy, czy bez smyczy też?

Weź smaczki lub ulubioną zabawkę do kieszeni i ćwiczcie, przechodźcie koło psów, odwracaj uwagę psa smaczkami/zabawką. Nagradzaj i chwal za niezwracanie uwagi na inne psy. ;)

Zajrzyj też do działu Wychowanie -> Agresja, tam znajdziesz więcej rad. ;)

Posted

ogółem to w zimne dni spacerujemy bez smyczy po polankach..
i właśnie dlatego tak sie zaczełam bać- kilka razy zobaczył psa i jak oszalały do niego pobiegł.Pierwsze dwa razy sie nie bałam , bo zawsze zaczepiał do zabaw. Ale on zaczał obszczekiwać te psy. Jak pobiegłam i byłam blizej on przyblizał sie blizej tych psów... Od tej pory chodze tylko na ouszczone planki. :-(

Posted

[quote name='Sallcia']ogółem to w zimne dni spacerujemy bez smyczy po polankach..
i właśnie dlatego tak sie zaczełam bać- kilka razy zobaczył psa i jak oszalały do niego pobiegł.Pierwsze dwa razy sie nie bałam , bo zawsze zaczepiał do zabaw. Ale on zaczał obszczekiwać te psy. Jak pobiegłam i byłam blizej on przyblizał sie blizej tych psów... Od tej pory chodze tylko na ouszczone planki. :-([/quote]
I dlatego też zamiast podchodzić bliżej, może spróbuj uciekać w drugą stronę i wołać psa, jak przybiegnie do Ciebie pochwal go wylewnie i daj smaczka. ;)

Posted

a może to i dobry pomysł!:crazyeye:

Znowu komórkowe , bo teraz , gdy trenujemy przychodzenie na kazde zawołanie , spokojne przechodzenie koło psów- aparat odpada..
Zabawa z panem batonem.. :multi:

+ BONUS

moje dwa najukochańsze :loveu::loveu: