Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

myślę, że skoro sunia pojechała tak daleko by szukać szczęścia to już tutaj nie wróci a znajdzie kochający dom na obczyźnie :multi::multi:

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na pewno nie wróci :lol: Wątek można przenieść.
Lucy jest teraz w domu właścicielki fundacji collie in nood. Będzie tam miała zrobione badania i ustalone leczenie (jak ją zabierałyśmy do Tomaszowa, to już w ogóle nie chodziła, ciągnęła tył za sobą :-(). Nie wiem, czy będzie mogła zostać w domu Tei, bo jest psem specjalnej troski, a tam już kilka takich jest, opieka nad jednym nie może się odbywać kosztem innych. Ale nawet jeśli nie będzie mogła zostać u Tei, czeka na nią sprawdony dom doświadczony w opiece nad starszymi, chorymi psami :lol:

• 10 months later...
Posted

Parę zdjęć z nowego życia Lucy:
ćwiczenia:

wycieczki rowerowe we własnej przyczepce:

domowe zabawy:

własny wózeczek:

---------------

Lucy to najbardziej niesamowity pies, ze wszystkich, z którymi dane mi się było zetknąć w ostatnich latach. Było w niej co, co zapadało w umysł i nie dawało o sobie zapomnieć... Ta niesamowita pogoda i ufność przy całym cierpieniu, jakie jest starość i ludzkość zafundowały...
Wierzę, że ta pogodna sunia dostała szansę na godną i radosną starość. Otrzymała miłość, opiekę, pomoc, liczne towarzystwo, w którym nigdy nie czuła się samotna, długie wycieczki rowerowe w przyczepce i szansę na uczestniczenie w domowym i przydomowym życiu na własnym wózeczku...
Lekarze i rodzina robili, co mogli i jak długo mogli... Nie potrafię nie płakać, choć wiem, że dostała więcej niż wszystko, na co można było liczyć zeszłej jesieni...

Wczoraj Lucy odeszła, została pochowana na psim cmentarzu...
Dziękuję wszystkim, którzy od początku wierzyli, że da się Jej pomóc i że warto i wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób pomogli...
Śpij spokojnie kochana Lucynko (*) Będę o Tobie pamiętać...

• 6 months later...
Posted

Lucy, Lucynko, pamiętam myszko... (*) Tej pogody i ufności, które w Tobie były, mimo wszystkich przeciwności i ludzkich małości, nie sposób zapomnieć.