Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam chwilkę z Karoliną po ich dotarciu na miejsce. Karolina mówiła, że nawet 8 schodków, jakie mają do windy, sprawiało jej spory kłopot :shake: Miejmy nadzieję, że z czasem bedzie kapkę lepiej.
Czy ta sunia ma w ogóle jakieś imię, chyba tyle jej zostawili?

• 4 weeks later...
Posted

http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?t=3427&postdays=0&postorder=asc&start=42&sid=54420e0a4e4db10724b5a849f50430c6

tu sa ostatnie wiesci..
Z moich informacji wynika, ze sunia miala robiony RTG - jak ostatnio rozmawialam z wetka, zdjecie bylo wstepnie opisane, ale lekarka poprosila jeszcze raz do wgladu, bo miala watpliwosci..
Niestety, watpliwosci dotyczyly mozliwego nowotworu..

Sunia jest w hoteliku, bo Pani, ktora wziela sunie do siebie, troche przeliczyla sie z mozliwosciami samodzielnego chodzenia suni. Problemy z chodzeniem sie poglebily...

• 2 weeks later...
Posted

Sunia ciągle jest w hoteliku... W szukanie jej domu nie zaangażowało się zbyt wiele osób, a szanse na znalezienie domu są naprawdę niewielkie i im więcej by nas było - tym te szanse byłyby nieco większe. Nie chodziło nam o to, żeby dożywała swych dni w hotelu :shake: Musimy też pamiętać, że płacenie miesiącami za hotel - to pozbawienie możliwości pomocy kilku innych psów, Fundacja nie wygrała kumulacji w totka... Więc proszę - myślcie o niej i szukajcie, może ktoś zechce dać jej dom na ostatnie miesiące/lata życia, może ktoś znajdzie kawałek miejsca w swoim ogrodzie oraz czas i siły, żeby zapewnić jej godną starość. Fundacja może pomóc finansowo w jej leczeniu, gdyby ktoś miał warunki, ale bał się, że nie podoła finansowo...

Posted

Dzisiaj odwozilem do hotelu 12 szczeniakow z matka i tak sie trafilo ze ten hotel jest tym samym hotelem w krym przebywa Luci, dziewczynka lezy sobie w klatce, ma problemy z tylnymi lapkami, ale czlapie starowinka, czyzby zostala zapomniana ?

Posted

zurdo napisał(a):
Nie, nie została zapomniana ;)

czy z Waszych doswiadczen zdarzylo sie, ze taka starunia collie znalazla dom?
...nie wiem, gdzie szukac....

Posted

Tak, 10-letnie i nieco starsze collaki znajdowały dom. Sęk w tym, że wszystkie były jeszcze w niezłej formie, czego o Lucy nie da się powiedzieć... Był staruszek Dali, moja miłość, bardzo stary i bardzo chory, ale Paluch pomógł mu odejść, zanim mu pomogliśmy :angryy: Dali miał dożyć swoich dni w hoteliku Murki, Lucy też czeka na miejsce u Murki. Mam nadzieję, ze doczeka, ale to nie zwalnia nas z szukania domu. Cuda się zdarzają, chcę wierzyć, że i w tym wypadku jakiś się zdarzy...

Posted

W zeszłym roku była też starowinka Tosia, odkupiona z łańcucha. Przeszła chyba przez ten sam hotelik, a teraz - jest w swoim domku. Cuda się zdarzają... A tymczasem Lucy chudnie i czuje się lepiej. Wg słów pani Ewy:

Lucy czuje się coraz lepiej, być może trochę schudła, bo trochę sprawniej się porusza. Przewraca się co prawda na tą gorszą stronę, ale sama wstaje i pomyka dalej, zwłaszcza w kierunku jedzenia . Jeszcze trochę i zacznie biegać .
Myślę, że nie jest już tak uciążliwym psem jak na początku i nie sprawiałaby kłopotu, gdyby trafiła oczywiście w odpowiednie warunki typu domek z wyjściem do ogródka. Robiłam jej ponownie badanie moczu, ponieważ w poprzednim było białko. Teraz, po serii zastrzyków, są już tylko śladowe ilości, więc wszystko wraca do normy.

:multi:
Wkrótce powinny być zdjęcia.

• 3 weeks later...
Posted

irenaka napisał(a):
Mam konkretne pytanie:
Gdzie są ogłoszenia sunieczki?

dobre pytanie....
wydawalo mi sie, ze dziewczyny z forum owczarkow mialy robic...

• 3 weeks later...
Posted

Sunia trafiła zagranicę...
Szczegóły:
[url=http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?t=3427]Forum Owczarka Szkockiego Collie :: Zobacz temat - Starsza