Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Skonsultowałam propozycję fenactilu z moją wetką....niestety....fenactil działa p.wymiotnie....a my dajemy torecan....który zresztą dobrze na niego działa.

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Torecan też można, tak tylko zaproponowałam ale skoro dostaje p.wymiotne to ok tylko czy przy tej biegunce czopki działają ?
Co do siemienia to raczej bym nie podawała przy biegunce ale Sama zaobserwujesz co może Akselkowi najlepiej pomagać .
Zresztą oby było lepiej on jest taki słodziak :loveu::loveu:

Posted

No coś podawać mu muszę ,bo od poniedziałku nic nie je( nie chcieli byście go widzieć....normalnie KRZYCZKI)...a po za tym odnoszę wrażenie ,że noca ma bolesność jelit a wiem ,że siemię b. łagodzi. Zobaczymy......może sie uda. Póki co....10 min. temu była kooopa konsystencji i koloru herbaty. Więc....o 20 znów pół loperamidu.

Posted

Dałam smectę. Połowę saszetki. Wypił....i chyba nawet mu smakowała. W końcu coś co ma jakiś smak.Bidulek.....Jest tak słaby ,że pije na leżąco....nie podnosząc główki z podusi. Niezły jest......co?

Posted

Nie byłyśmy w Mikołowie. Nie miałyśmy się jak dostać. Ale chyba nie jest tak źle. Dzis napoiłam go smectą i siemieniem lnianym. Nie było wymiotów. Leczenie trwa....takie jak zaleciła klinika w Katowicach + kilka innych leków dołożonych przez moją wetkę. Kupki nieczęste..... tylko osłabienie coraz większe.

Posted

[quote name='nescca']Nie byłyśmy w Mikołowie. Nie miałyśmy się jak dostać. Ale chyba nie jest tak źle. Dzis napoiłam go smectą i siemieniem lnianym. Nie było wymiotów. Leczenie trwa....takie jak zaleciła klinika w Katowicach + kilka innych leków dołożonych przez moją wetkę. Kupki nieczęste..... tylko osłabienie coraz większe.[/quote]

Szkoda że nie pojechaliście :roll:
A gdzie tu jesteś w Zabrzu ????

Posted

Oby tylko nie było wymiotów to już będzie lepiej ,wtedy pomalutku można go dopajać glukozą ,gastrolitem to taki r- r elektrolitów do doustnego przyjmowania .
Potem ,ale na pewno po konsultacji z wetem można dawać kleik ryżowy ,płynny ,stopniowo w zależności od tolerancji zagęszczać ,marchwiankę .
Kleik najlepiej gotować z ryżu samemu jest najskuteczniejszy .

Będzie dobrze ,musi być innej opcji nie przyjmujemy do wiadomości;);).
Trzymajcie się cieplutko :lol:

Posted

Kleik ryżowy koniecznie ale przemyśl Nescco ten podskórny torecan. Do czego zmierzam, nazwę to po imieniu. Czopek, choćby "najmilszy" podrażnia i tak już "wyeksploatowany" odbyt biedaka i będzie wyzwalał odruch parcia.

Posted

Boże, siedzę, czytam i ryczę jak głupia. :placz:
[SIZE=7]Baśka, Beata, Justyna - jesteście WIELKIE ![/SIZE]
Trzymam za Was kciuki z całą moją rodziną, którą mieliście okazję poznać..
Bardzo mi przykro, że jestem tak daleko-chętnie bym wam pomogła..
Nienawidzę być bezsilna.. To mnie przerasta.. :placz:

Posted

jak jestem potrzebna, to mnie nie ma... :oops: nie wchodziłąm na dogo przez cały dzień, zresztą mieliśmy przerwę w dostawie prądu akurat, jak apelowaliscie o pomoc... czy jeszcze szukać tego leku a aptece na Wolności, dajcie znać, bo idę do miasta po 8.00...
a trzymam kciuki cały czas!

Posted

Dzięki Halbino.... dałyśmy radę bez tego leku. Okazuje się ,że ta aptekaw Zabrzu jest nieczynna a ten lek niestety jest nieosiagalny.Zresztą podam jego nazwę. Może ktoś na niego trafi? IMODIUM INSTAT to napewno z niego skorzystamy.
Dziś Aksio Przespał sześć godzin. Rano nie potrafił podnieśc się z posłania. Justyna się tak przestraszyła ,że zaczęła krzyczeć. Myślała ,że to jakis paraliż...a on poprostu jest już tak skłuty....i tak osłabiony...Wszystkie żyły jakie były mozliwe zostały wykorzystane. Jeszcze wczoraj wieczorem...aby nie osłabiać ostatniej możliwej żyłki podałam mu duphalyte z glukozą podskórnie. Nie muszę Wam chyba pisać ,że była tego ogromna ilość. Miał takie dwie duże buły na szyi.Ale Nie było to złe ....bo wchłaniało sie to powoli przez całą noc.Rano zniosłyśmy go na dwór...koopa była nadal jak herbata aczkolwiek było jej znacznie mniej niż wczoraj.Zaraz podamy leki..... i znów kroplówka. Będę informowała Was na bieżąco co dzieje się w ciągu dnia. Dziękujemy Wam za Wsparcie duchowe....czujemy ,że jesteście wszyscy z nami. Rybciu....pozdrowienia dla Ciebie i Twoich rodziców.