sati Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Super że się zjawiłaś :evil_lol::evil_lol: Quote
nescca Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Dziewczyny....idę spać. Jeśli byłyście na wątku Akselka to wiecie jak potoczyły sie sprawy. Może w końcu dziś usnę jak człowiek. O narmalnej godzinie.Dzięki za słowa wsparcie i za to ,że....jesteście :) Quote
basia0607 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Goniu P. Aksel jest u mnie na tymczasie. Jest dowodem w sądzie, dlatego nie szuam mu jeszcze domu. W domu mam 6 psow a Justyna -moja corka wziela go ze soba na śląsk. Nesska jej pomaga w chorobie Aksia bo ja ja bardzo o to prosilam .Goniu spytaj mnie wtej sprawie na gg, wszystko wyjasnie. Na temat Arki mam swoje niezmienialne zdanie, Dawno już nie jestem pod jej wrażeniem tak jak wiekszość osób na dogo. Wiecej informacji na forum nie umieszcze bo znowu mi ktos zarzuci bzdury wyssane z palca w stylu, że kryje swoje przytuliskowe suki Krzyczkowym Bobikiem. Mam ogromny szczacunek do dziewczyn ,ktore wyciagały z Krzyczek psy, smierdzace , gnijace a nie do tych, ktore cale noce bebnily w klawiature dając zbożne wskazowki. Ja z Krzyczek wzielam 3 psy i nie mam sobie nic do zarzucenia !Wiem , zaśmiecam watek, ponioslo mnie . Czekam na nową dawkę jadu :eviltong: Quote
wiq Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 nie, nie, błagam, już bez jadu tutaj :modla: może PW albo konferencja na gg:evil_lol: Quote
majqa Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 basia0607 napisał(a):(...) Czekam na nową dawkę jadu :eviltong: Chyba się za moment nie zdziwię jeśli się na tym wątku pojawi ktoś zalogowany pod nickiem kobra więc...kobra - noc ! Trzymaj się suniu. Bardzo się cieszę, że nie jesteś już w tej klatce. Wiq, jak tam przygotowania kojcowe? Aksamit zakupiony? :razz: Quote
ARKA Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 basia0607 napisał(a):Goniu P. Aksel jest u mnie na tymczasie. Twoj slowa przeciwko, twoim slowom. http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10259263&postcount=245 Czy widzicie jak Aksio urósl ? Na zdjeciu jest z moją córka Justyną. Wczoraj pojechal z nią do Gliwic. Akselkowi zostalo jeszcze trochę pieniedzy więc kupilam mu na nową drogę życia miski, smycz, poslanie i worek Puriny. W domu pusto i smutno. Ja ucieklam ze Sląska a moje dzieci tak wrócily. Dobrze, ze chociaż mam te pozostale 4 psy w domu i 12 w przytulisku bo jak to żyć bez nich ? Nie dodalam, że Aksel zostaje i mojej corki na stałe. Była w domu kłótnia bo szukałam mu dobrego domu a Justyna plakala i mowila , że i tak go nikomu nie odda ! Quote
basia0607 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 No i mamy już ten jad ! Arka idż sobie na nowy watek , tu nic nie wskurasz. Aksel jeszcze nie ma nowego wlasciciela, nic nie wiesz kobieto i nic nie da twoje węszenie. Dalej przekopuj watki, może cos wywęszysz i podasz nam nowe sensacje. Ponoć porucznki Colombo na emeryturze, mają krecić nowe odcinki-staraj sie ! Dla zainteresowanych. ALSEL jest dowodem w sprawie i jeszcze nie może iść do adopcji ! AMEN ! Quote
sati Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Czy jest sens tracić czas na szukanie co kto powiedział, kiedy, jak.... czy nie lepiej zamiast tracić czas na dogryzanie wspólnie pomagać i nie patrzeć na ręce innym.. Nie rozumiem tych słownych przepychanek.. to nic nie zmienia... sprawia tylko że coraz więcej wątków staje się niesmacznych... Np ten zamiast wszyscy się cieszyć że Sati ma teraz super opiekę i pomoc i dom tymczasowy to staje się wątkiem jakiś nieuzasadnionych pretensji .... porzućmy swoje pretensje i pomagajmy dalej psom, które tej pomocy potrzebują koniec moich przemyśleń:) Quote
Selenga Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Basiu, nescco - czy warto na ten jad odpowiadać? Szkoda czasu i nerwów - psiaki was potrzebują :) Quote
ARKA Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 basia0607 napisał(a):Dla zainteresowanych. ALSEL jest dowodem w sprawie i jeszcze nie może iść do adopcji ! AMEN ! :evil_lol: dowodem w sprawie powiadasz? Hm, czyzby Aksel byl narzedziem jakiejs zbrodni, przestępstwa czy to nad nim sie znecano? Juz lepiej nic nie mow, niz masz klamc tak glupio. To tez twoje slowa: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10100425&postcount=1 Tego 3-miesięcznego pieska, pijany facet skopał i rzucał nim o ścianę.O tym incydencie dowiedziałam się od dzwoniącej do mnie dziewczyny, właścicielki psa.Ten zwyrodnialec to konkubent jej matki.Axel jest bardzo obolały, ma złamaną kość udową, a facet był umazany jego krwią.Dziewczyna nie ma pieniędzy na operacje, płakała i prosiła mnie o pomoc.Wie, że pies u niej pozostać nie może,ponieważ mieszkaja we wspólnym mieszkaniu.Obiecałam psu pomóc pod warunkiem, że się go zrzeknie na nasze stowarzyszenie.Zgodziła się. Quote
sati Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Dokładnie dzięki pomocy Nesci Sati ma super warunki :lol: Quote
ARKA Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 sati napisał(a):Czy jest sens tracić czas na szukanie co kto powiedział, kiedy, jak.... czy nie lepiej zamiast tracić czas na dogryzanie wspólnie pomagać i nie patrzeć na ręce innym.. Nie rozumiem tych słownych przepychanek.. to nic nie zmienia... sprawia tylko że coraz więcej wątków staje się niesmacznych... Np ten zamiast wszyscy się cieszyć że Sati ma teraz super opiekę i pomoc i dom tymczasowy to staje się wątkiem jakiś nieuzasadnionych pretensji .... porzućmy swoje pretensje i pomagajmy dalej psom, które tej pomocy potrzebują koniec moich przemyśleń:) santi, masz racje ale trzeba pomgac mądrze. A jesli taka pomoc zbiera zniwa w postaci roznoszenia smiertelnych chorob wirusowych to, to przestaje byc pomocą i nie jest smieszne. Dwa, kazdy moze sie znalezc w ciezkiej sytuacji finansowej, kazdy, nigdy nic nie wiadomo i trzeba mowic wprost-potrzebuje Waszej pomocy MOJ PIES jest chory a nie jakies nie wiadomo co i tyle w temacie. Quote
basia0607 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Selenga napisał(a):Basiu, nescco - czy warto na ten jad odpowiadać? Szkoda czasu i nerwów - psiaki was potrzebują :) I dlatego ignoruje !!!!! Quote
sati Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 ARKA napisał(a):santi, masz racje ale trzeba pomgac mądrze. A jesli taka pomoc zbiera zniwa w postaci roznoszenia smiertelnych chorob wirusowych to, to przestaje byc pomocą i nie jest smieszne. Dwa, kazdy moze sie znalezc w ciezkiej sytuacji finansowej, kazdy, nigdy nic nie wiadomo i trzeba mowic wprost-potrzebuje Waszej pomocy MOJ PIES jest chory a nie jakies nie wiadomo co i tyle w temacie. Arko nie rozumiem czemu atakujesz ludzi z ogromnym sercem dla zwierząt. Smutne to... Quote
ARKA Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 sati napisał(a):Arko nie rozumiem czemu atakujesz ludzi z ogromnym sercem dla zwierząt. Smutne to... Moze kiedys zrozumiesz, samo serce nie wystarczy. Quote
Charly Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 majqa napisał(a):Chyba się za moment nie zdziwię jeśli się na tym wątku pojawi ktoś zalogowany pod nickiem kobra więc...kobra - noc ! Trzymaj się suniu. Bardzo się cieszę, że nie jesteś już w tej klatce. Wiq, jak tam przygotowania kojcowe? Aksamit zakupiony? :razz: aaaaaa..poważnie zastanawiam się nad zmianą niku. Charly jest jak bułka z serkiem homogenizowanym, kobra byłoby świetnie. hm..:cool1: Quote
majqa Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 nescca napisał(a):(...) Niepokoi mnie natomiast zmiana na jej sutku. Oby nie była to zmiana nowotworowa...co niestety jest bardzo prawdopodobne. Póki co...czekamy na wyniki krwi. Z niepokojem czekam na wyniki krwi. Martwi mnie ten wpis o sutku. Quote
wiq Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Arka, już skończyłaś siać ferment, czy masz ochotę jeszcze trochę pozaśmiecać wątek?..:shake: miałam coś dodać, ale widzę, że sensu to nie ma najmniejszego :cool1: i dlatego się odechciewa działać na PwP ;] Quote
majqa Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 wiq napisał(a):(...) odechciewa działać na PwP ;] Wiq, czuję się wywołana do odpowiedzi, więc mały off w związku z Twoim postem. W tym, co napiszę jest wyłącznie, wyłącznie grunt neutralny, taki ot - patrzącego z boku. Potraktuj to proszę jako radę zarówno prosto z serca jak i rozumu. Jeśli kiedykolwiek zechesz z czegoś się wycofać, jak choćby z istnienia na forum, danej pomocy, w tym przypadku zwierzętom, uczyń to tylko z powodów osobistych np. choroba, zmęczenie i masa innych, na które szkoda czasu by wymieniać. Nigdy natomiast, przenigdy, nie wycofuj się z powodu różnicy poglądów, irytacji, faktu, że na Twojej drodze stanął człowiek, dowolny człowiek (nie mam tu na myśli ARKI) i ma inne poglądy. Mając sprzymierzeńców w myśleniu, czujemy się miło, komfortowo ale uwierz, że nic tak nie uczy, jak różnica poglądów. One kształtują nas samych, dają hart ducha, uodparniają. Takie forum jak to, wpisy, z jakimi się spotykasz, a które np. denerwują, bolą, to zaledwie przygrywka do prawdziwego życia. Bierz to więc z dystansu, a zobaczysz, że to przyniesie efekty (szeroko rozumiane). Tu masz ARKĘ (bo do niej się odniosłaś) tylko wirtualnie. Wyłączasz komputer i po sprawie. Pomyśl, jak ciężko będzie Ci zmierzyć się z kimś niewygodnym face - to -face? Nie poddawaj się dziewczyno, bo widzę, że się starasz i masz wielki potencjał, który chcesz spożytkować w słusznym celu. Jeśli zrezygnujesz z powodu, jaki wymieniłaś, stracą na tym zwierzęta, a przekonana jestem, że tego nie chcesz. Głowa do góry !!! :loveu: Quote
wiq Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 dzięki za wsparcie, ale wycofywać się nie zamierzam ;) tak tylko sobie wzdycham :P w życiu z ludźmi niewygodnymi sobie radzę dobrze, a na PwP mnie tylko dziwi taka zajadłość w wytykaniu sobie błędów, śledzeniu, itd ;) i nie umniejszam niczyich dokonań w kwestii ratowania zwierząt, chwała za to wszystkim, którzy działają, ale czy przy okazji trzeba się tak "żreć"? :evil_lol: i w dodatku w nieodpowiednim miejscu? to wątek chorej suki, a jakoś mało o niej w nim. ja nie wiem, może to zagrzewa do większej walki o zwierzęta bezdomne? :evil_lol: taka rozgrzewka?.. :hmmmm::evil_lol: Quote
majqa Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 wiq napisał(a):(...) na PwP mnie tylko dziwi taka zajadłość w wytykaniu sobie błędów, śledzeniu, itd ;)(...) Tu akurat działa czysto psychologiczny mechanizm. To, co piszę dalej nie dotyczy w tym przypadku ARKI (ona jest chlubnym wyjątkiem, a takich niestety jak na lekarstwo), bo to akurat osoba, która nie ma problemu w powiedzeniu zarówno A jak i Z, przedstawieniu się itd. Zauważ proszę, że na dowolnym forum, podkreślam dowolnym, ludzie czują się bezkarni, błędnie sądząc, że są nie do zidentyfikowania. Za mocnym, bywa chamskim słowem, pod przykrywką nicka, kryje się tchórz lub pętak w (podobno) skórze dorosłego. Jak powiedziałam łepetyna do góry i...czekajmy na wyniki suni. Quote
nescca Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 WiG!....Majgo.... Macie rację obie. Mi też nie raz odechciewało sie wszystkiego czytając wypowiedzi i szkalunki niektórych tu wichrzycieli...i też nie wchodziłam na dogo... bo porostu rz....ć sie chciało. I dokonale rozumiem WIG!. To mądra i zrównoważona kobietka....i takie zachowania mogą odebrać chęci do działania. Ja jestem trochę inna..... mnie ponoszą emocje....dlatego poniżyłam sie wczoraj do poziomu obecnej tu "persona non grata".... i odpowiedziałam na jej zaczepkę,za co Was wszystkie bardzo przepraszam. Wiecej sie to nie powtórzy. My....mamy klasę :) I tego sie trzymajmy.... jak powiedziała mi wczoraj pewna bardzo znacząca dogomaniaczka na PW. A więc.... do dzieła. Róbmy swoje i nie przejmujmy się takimi ( same tu sobie wpiszcie co chcecie ) Z poważaniem dla Prawdziwych Dogomaniaków.... Ness Quote
wiq Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 no właśnie, zajmijmy się już tym, co nas tu wszystkich ściągneło - Sati ;) a darujmy już sobie przytyki... Quote
Recommended Posts