Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:loveu:HEHEH...ale piekne zdjecie te ostatnie:loveu::loveu:
taki nochal coby mu dac cmok i wymiziac:evil_lol::lol:

dziewczyny zrobilam dzis plakacik na profilku do adopcji wirtualnej Satunki....nowe dobre duszyczki przybywajcie!!:loveu::loveu::loveu:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
a najlepsze, że ten nochal widać,że jest mokry - a to znaczy, że Satka jest zdrowa!!!:multi::multi:

Jak patrzę na ten jej rozpęd na spacerkach,to też mam wrażenie,że chora to ona nie może być:razz:.No i Satka wcale,ale to wcale nie interesuje się budą.Zawsze jak idzie na spacer,albo z niego wraca,to przechodzi koło budy i nawet na nią nie zerknie.Chyba dobrze jej tam w towarzystwie kurek,kóz i kota:p.A za swoją panią obrała sobie moją teściową.No bo w końcu teściowa spędza z nią dużo czasu.Zanim nakarmi i napoi całe towarzystwo i wydoi co poniektóre panienki,to jednak sporo czasu minie.Satka jest ciekawska,zawsze zajrzy w gar,co tam teściowa dobrego kurkom daje,no i zawsze stwierdza,że ona ma lepsze:evil_lol:.Jak teściowa wydoi kózki,to Satka z niecierpliwością czeka na swoją porcję mleczka jeszcze ciepłego,takiego z pianką(bleee).
Jak byłyśmy teraz zrobić zdjęcia,to chciałam,żeby Satka postała chwilkę koło mojej malizny,to bym fajnych zdjęć narobiła.No ale marzeeeenie.jak tylko postawiłysmy obydwie panienki koło siebie i odsunęłyśmy sie z teściową,coby nas nie było widać,to od razu Satka w tył zwrot i leci do swojej pani,a mała do mnie.Jak to swój do swojego ciągnie....No ale co się dziwić.ja tylko 2x z nią wychodzę i tyle mnie widzi co se pogadamy na spacerach,a i gadać Satka za bardzo ze mną nie chce,bo zaraz gdzieś biegiem zapitala:evil_lol:.A teściowa,to gada z nią jak z człowiekiem,opowiada jej co dała kurkom jeść,a że teraz wydoi kózki i będzie pyszne mleczko,a że jaskółki niedługo przylecą do kurnika jak co roku i będą miały małe...no opowiada jej o życiu.Satka bardzo wdzięcznym słuchaczem jest:razz:.To jest naprawdę bardzo fajna sunia:loveu:

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']kurde, jak czytam te Twoje opisy Renatko to se mysle, ale ten pies miał szczęście....całe życie do dupy /5 lat w małym ciasnym boksie/ a na starość prosze - własna Pani nawet dwie:evil_lol::evil_lol: inne psy, kury, kozy, kot i wolność żadnego zamknięcia - super!!!!!!!
Ona biedna nie umie korzystać z tej wolności:shake:.Przecież kurnik jest otwarty i mogłaby sobie wyjść,ale nie chce.Na spacerkach tez długo nie jest,bo zrobi co swoje,trochę posłucha co w trawie piszczy,i sama ucieka biegiem do kurnika.Zapinam ją wtedy na smycz i zawracam,żeby jeszcze pospacerowała jak jest słoneczko,przecież to dobre na kości jest...ale gdzie tam.Nawet jak jest na smyczy to ciągnie do siebie.Kiedyś chciałam ją dosłownie na siłę zatrzymać jeszcze na dworzu,to zaczęła ciągnąć się w stronę kurnika i zrobiła przy tym takie smutne oczka,że normalnie nie miałam sumienia ją trzymać na dworzu,żeby nie pomyślała sobie,że to jakaś kara albo co.Ona sama sobie wyznacza czas spacerków.A jak niedawno spadł(w tym tygodniu)śnieg i to sporo,bo tak fest za kostkę,to Satka aby zrobiła dwa kroki na śniegu,szybkie siku i w tył zwrot.Wcale nie chciała wyjść.Nic na siłę.Ona jest tak mądra,że sama wie co jest dla niej dobre i kiedy.Jak na coś nie ma ochoty,to znaczy,że nie ma i już.Prawdziwa kobieta:loveu:

Posted

kurde, jak czytam te Twoje opisy Renatko to se mysle, ale ten pies miał szczęście....całe życie do dupy /5 lat w małym ciasnym boksie/ a na starość prosze - własna Pani nawet dwie:evil_lol::evil_lol: inne psy, kury, kozy, kot i wolność żadnego zamknięcia - super!!!!!!!

Posted

Renatko ja sobie wyobrazam,ze jak Sati patrzy na Ciebie to nie masz sumienia jej na tym spacerku trzymac:-))ja widze na zdjeciach ten jej wzrok i moje sumienie tez migiem ulatuje:-)
Pozdroz Renatko od nas Twoja tesciowa za te rozmowy dla Sati;)
nie ma co ..madra bestia z tej Sati i tyle...na bank rozumie wszystkie historie i opowiesci,ktorymi ja obdarowuje Twoja tesciowa:-)
na Wigilie na bank ludzkim glosem przemowi;););)

Posted

wiq napisał(a):
a satka dalej taka koścista czy się zaokrągliła?:evil_lol:

No ona taka niekoniecznie zaokrąglona:roll:
Ale apetyt piękny ma.Rano i wieczorkiem dostaje gotowane jedzonko,a w południe mleko z bułeczką+wbite i rozbebłane jajko do tego....eh,żebym ja tyle jadła i miała taką figurę..marzenie:roll::evil_lol:
Dzisiaj Satka mnie tak rozczuliła,że aż sama do siebie zaczęłam gadać,co to za niesamowity pies:loveu:
Piękne słoneczko świeciło,ciepło na dworku,wyszłam z Satką,puściłam ją ze smyczy,a ona tak wolniutko sobie poszła kawałek(zdziwiłam się przeokropnie,no bo ona zawsze leci przed siebie:p),zatrzymała się,podniosła łebek do góry,przymknęła oczka i tak głębooooko wciągnęła powietrze,chwilę je przytrzymała i wypuściła.Potem popatrzyła na mnie takimi zamglonymi oczkami,popatrzyła i.....poszłaaa w długą tak jak to ma zawsze w zwyczaju:evil_lol:
Ale mówię Wam ten widok Satki wciągającej te świeże powietrze-bezcenny.Aż se w brodę plułam,że nie wzięłam telefonu,bo fota byłaby niesamowita.No ale skąd miałam wiedzieć,że ona tak się zachowa?Już od dawna jak z nią wychodzę,to nie biorę aparatu,bo i tak nici ze zdjęć.Satka zawsze jest dupcią do mnie odwrócona.Dopiero jak jesteśmy we dwie z teściową to jako tako da sobie partyzantka nasza zrobić zdjęcie;)

Posted

Uryczłam się Reniu...... i pomysleć ze Sati nie chciała już żyć. Poddała się. Reniu..... tak bardzo się cieszę ,że Satuchna trafiła właśnie do Cię..... ucaluj ja w kinol. Pozdrowienia dla rodzinki.

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']Hmmm.....a wezmiesz mnie na dt???:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

No Satka odżywa w końcu wiosna idzie to i ona budzi sie do życia:multi::multi:;)
No dokładnie...to wyglądało jakby chciała powiedzieć "mmm..nareszcie wiosna..."

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']Hmmm.....a wezmiesz mnie na dt???:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

No Satka odżywa w końcu wiosna idzie to i ona budzi sie do życia:multi::multi:;)
A lubisz mleczko z bułeczką i rozbebłanym jajeczkiem?:razz:

Posted

Renata5 napisał(a):
Rano i wieczorkiem dostaje gotowane jedzonko,a w południe mleko z bułeczką+wbite i rozbebłane jajko do tego....eh,żebym ja tyle jadła i miała taką figurę..marzenie:roll::evil_lol:

Hmmm.....a wezmiesz mnie na dt???:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Kamila_s']Co tam u naszej Satuni????;);)
Satka sama wychodzi sobie na dworek wedle własnego życzenia.Ale i tak z niecierpliwością czeka na spacerki z nami.Cwana bestia:evil_lol:
Kilka fotek wczorajszych z zapoznania Satki z Antosiem,który wczoraj do mnie przyjechał;)
Tu tył Antosia:razz:

A tu przód;)

A tu sama partyzantka:loveu:

Ale mój aparat w telefonie robi pięęękne zdjęcia,co nie?Niebo mam żółte..:evil_lol:
Satce nie da sie inaczej zrobić portretu,trzeba ją przytrzymać i to mocnawo,bo sie wyrywa skubana,no:biggrina:ale zobaczcie,trzymam ja tam,gdzie miała guz.Teraz tylko skóra została rozciagnięta;)

Posted

Renatko wlasnie mialam pytac czy tam w Waszych rejonach to taka specyfika,ze niebo zolte:evil_lol::evil_lol:;)
powiem Ci,ze przez to wygladaja jakby je machnal jakis artysta:eviltong:;)

tam gdzie trzymasz Satke by zrobic jej portret jest boskie!!!:loveu::loveu:
ma taka miziasta mordunke:loveu::loveu:
i pewnie sobie w duchu mysli...cholera..znowu beda mnie meczyc tymi zjdeciami...te france:evil_lol::evil_lol:
Piekne to zdjecie!!naprawde!!!:loveu::loveu:
Renatko..buziaki dla Ciebie i mizianko za futrekiem dla naszej partyzantki!!:loveu::loveu:

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: żółte niebo jest super

Satka wyglada bosko, takie futro do miziania ma, gruba, zdrowa sierść:loveu:

...ale Reniu nie jest jej juz za gorąco w tym kubraku???:evil_lol::evil_lol::evil_lol: chcemy zobaczyc Sati gołą:cool3: - przynajmniej ja:diabloti:

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']:evil_lol::evil_lol::evil_lol: żółte niebo jest super

Satka wyglada bosko, takie futro do miziania ma, gruba, zdrowa sierść:loveu:

...ale Reniu nie jest jej juz za gorąco w tym kubraku???:evil_lol::evil_lol::evil_lol: chcemy zobaczyc Sati gołą:cool3: - przynajmniej ja:diabloti:
Nie za gorąco,nie za gorąco:cool3:.Noce jeszcze zimne,ranki i wieczory tez.Jeszcze troszkę ponosi ten kubraczek;).No ale może w maju się roznegliżujemy:razz:
Wiecie ze Satka już pół roku jest z nami(3-go maja minie)...matko jak to zleciało,co?:)