Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jeszcze szczegółowiej - Sati ma zdezelowane zęby totalnie, ale apetyt nieziemski - tylko musi dostawać miękkie pokarmy.

myślę, że transport da się załatwić.

wg mnie jest teraz tak wychudzona, że nie przeżyje ani sterylki, ani operacji tarczycy ( o ile u psów takie coś wogóle wchodzi w grę).

może zastrzyk hormonalny? mniejsze zło..

albo kastracja psa, o ile nie jest hodowlany

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

a wiecie jaki ja szok przezylam??!!!!!!!!!!
dostalam tego maila jakies 15 min.temu..Jutynka,bo tak nazywa sie ta Pani..myslala najpierw o adopcji Tesli z podcietym gardelm,ale rodzice jej obawiali sie agresji w przyszlosci..dlatego szukala jakiegos rownie biednego pieska..i wybrala Sati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi:

Sati ja jej juz odpisalam i czekam na maila i natyczmiast potem wyesle Ci na priv to wszytsko razem ustalicie!!!!!!!:multi::multi:

Boze czy my snimy????!!!!:multi:

Posted

3mam kciuki, oby się udało. Zastrzyk "anty" raczej byłby bardziej wskazany niż sterylka, na ten moment przynajmniej. Bida i chorobą i wiekiem i skutkiem przeżyć, jest jeszcze zbyt słaba na cięcie.

Posted

[quote name='majqa']3mam kciuki, oby się udało. Zastrzyk "anty" raczej byłby bardziej wskazany niż sterylka, na ten moment przynajmniej. Bida i chorobą i wiekiem i skutkiem przeżyć, jest jeszcze zbyt słaba na cięcie.

Wprost przeciwni, zadnego zastrzyku anty, przy tarczycy i zagrozeniu po nim ropomaciczem gdzie sunia operacji by nie przezyla? Tylko kastracja psa. Zreszta to lek.wet. sam powie.

No i tylko pod nadzorem w czasie cieczki bo sasiedzi nie spia-psy;)

Mysle,ze jesli ktos ma tak Wielkie Serce i Sunie chce adoptowac to da rade dopilowac w czasie cieczek przy wykastrowanym swoim psie.

Posted

ARKA napisał(a):
Wprost przeciwni, zadnego zastrzyku anty, przy tarczycy i zagrozeniu po nim ropomaciczem gdzie sunia operacji by nie przezyla? Tylko kastracja psa. Zreszta to lek.wet. sam powie.

No i tylko pod nadzorem w czasie cieczki bo sasiedzi nie spia-psy;)

Mysle,ze jesli ktos ma tak Wielkie Serce i Sunie chce adoptowac to da rade dopilowac w czasie cieczek przy wykastrowanym swoim psie.

Po jednym zastrzyku sunia nie dostanie ropomacicza, to grozi wtedy gdy właściciele decydują się wyłącznie na tę formę antykoncepcji. Miałam na myśli jednorazowy zastrzyk do czasu wyklarowania się sprawy z tarczycą (tu jej leczenie jest wciąż pod znakiem zapytania) i wzmocnienia suni.
Sterylka oczywiście, bije na łeb wszelkie zastrzyki, to nie podlega dyskusji.
Jestem pewna z kolei, że upilnowanie tej suni w czasie cieczki to nie żadne wielkie wyzwanie.

Posted

majqa napisał(a):
Po jednym zastrzyku sunia nie dostanie ropomacicza,

:shake: mylisz sie, niestety moze dostac...a zwazywszy jeszcze stan zdrowia suni.

Posted

wiq napisał(a):
o ile ona przy obecnym stanie dostanie tą cieczkę ;)

No moze i tak byc ale........ w przyrodzie, niestety wszystko jest mozliwe:shake:

Posted

majqa napisał(a):
Jestem pewna z kolei, że upilnowanie tej suni w czasie cieczki to nie żadne wielkie wyzwanie.

Tez tak mysle ale mając psa "pod ręką" lepiej aby byl wykastrowany;)
W przyrodzie, ze zwierzetami, w okresie najsilniejszego ich instynktu prokreacji rozne 'cuda' sie dzieją. Mialam sunie niekastrowaną( nie mogla byc ani zastrz. hormonalnych), miala 14 lat. Spokojna stateczna sunia..a jak cieczka 'diabel w nią wstępowal" jak nastolatka, do kazdego psa;) Normalnie psow nie znosila, gonila jak "wsciekla".

Posted

Dziewczyny kolejna wiadomosc od innej Pani!!!:-)

Ja mogę zapewnić temu pieskowi dom tymczasowy ponieważ niedawno miałam dwa szczeniaczki ale znalazł sie dla nich domek ja mam już psa ale to nie przeszkadza jednak jest problem z transportem ponieważ ja nie mam samochodu czekam ewentualnie na kontakt
Pozdrawiam

Pani jest z Czestochowy:-)))))))
wlasnie jej odpisalam i czekam na odpowiedz...poprosilam o numer telefonu i adres mailowy..tak zeby Sati mogla ustalic szczegoly...:multi:
i co Wy nato????;)

Posted

Dziewczyny dostalam juz odpoiedz od tej Pani:
Witam i dziękuję za tak szybką odpowiedz oczywiście że u mnie dom tymczasowy jest bezpłatny mogę zaoferować tym wszystkim zwierzakom przebywającym u mnie jedzenie codzienne spacery i dużo miłości chociaż w taki sposób chcę przyłączyc sie do wszystkich tych którzy ratują te skrzywdzone przez los i człowieka zwierzęta to mój numer tel .. proszę dzwonić o każdej porze dnia i nocy Serdecznie pozdrawiam i całym sercem jestem z wami

dla mnie brzmi super!!;)