Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej....szukam....dziewczyny....szukam. Ale na razie wstrzymamy sie do momentu kiedy WIG skonsultuje wyniki Sati z ludzkim endokrynologiem. Boję sie tylko przerzutów. Dopóki Sati nie cierpi.... jest dobrze. Bardzo boję się jej cierpień...aczkolwiek mam nadzieję ,że uda jej się...że uda się nam, wetom i wszystkim którzy tak bardzo próbują jej pomóc.Słyszałam ,że w Warszawie jest radiologia dla psiaków....wiem ,że jest również możliwe leczenie chemią.....ale jednocześnie mam ogromną nadzieję ,że do tego nie będzie musiało dojść. Zastanawialiśmy sie dziś wszyscy.....(Ja ,Sati i WIG...wraz z wetem) czy jej w ogóle udało by sie przeżyć narkozę...jeśli zabieg będzie konieczny. Jestem mocno przybita.... Aha..... szukajcie wśród jamniczych mam domku dla uroczego szorstkowłosego jamniora. Samiec...nie stary (ok 3 lata) trymowany...CUD URODY. Zdjęcia zrobimy w piątek. Dziś nie miałyśmy takiej możliwości.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

może nie tyle wyniki, co możliwości leczenia.
są trzy: operacja, farmakologia, naświetlanie.
operacji, jak pisała nescca, się boimy.
jak i przerzutów.
planowana jest biopsja i RTG (90% nowotworów tarczycy to zmiany złośliwe, dające przerzuty do śródpiersia:()

Posted

gadałam wczoraj z lekarzem - zalecenie jeszcze jednych badań, leków, biopsji i RTG - jeżeli są przerzuty, to jest to już przypadek nieoperacyjny ...

Posted

Lekarz juz o wszystkim wie... dostosuje się do propozycji leczenia suni przez endokrynologa.... i razem już ....w jednym zespole będą sunie leczyć. W ogóle to WIEEELKIE DZIĘKI dla taty WIG! ...bo to właśnie ON postanowił nam pomóc.
A nasz wet....to złoty facet :)... widzimy jego zaangażowanie w walke o życie suńki....i bardzo Mu za to dziękujemy:loveu:

Posted

Dziewczyny, sorry za offa ale zróbcie rozeznanie w sprawie, może
i temu psiakowi - jamnikowi od Was, udałoby się pomóc?

Wątek - dotyczący innego jamnika, na którym Basia0607 zrobiła offa:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117448

Na str. 10 Basia zrobiła taki wpis odnośnie psa i Nescci:
"Dziewczyny , dowiedzialam sie od mojej siostry, że w Lublińcu w namiastce schroniska mają jamnika szorstkowłosego cud urody. Wyglada jakby sie zgubil prosto z wystawy. Tam nie ma żadnych adopcji, świat jest zamknięty przed ludzmi z zewnątrz.Ja mam swoje 3 jamniki , więcej nie przyjmę. Może macie jakiś pomysł ? Warunki tam są kiepskie. Lubliniec leży kolo Częstochowy."

Basia jest zagoniona, może mój wpis przeoczyć więc kopiuję go tutaj:
"Basia, w te pędy zgraj Isadorę z Nesccą. Dobrze jakby Nescca zrobiła jakieś foty przy okazji wizyty u Sati (bo to miejsce masz pewno na myśli)
i podesłała Isadorze. Może ktoś z obecnych allegrowiczów, dopytujący o Lilith miałby ochotę się skusić lub pomóc i puścić sprawę w obieg dalej!!!"

Posted

Rzeczywiscie, nowotwory tarczycy u psów nie występują czesto... Szkoda, ze trafiło na Sati.
Jakie będą badania robione, żeby stwierdzić, czy to guz operacyjny?
Trzymam kciuki za sunieczkę i chylę czoła przed Wami, dziewczyny!

Posted

majqa, idziemy tam dziś bądź jutro wyprowadzić psy i je obfocić. ale mnie się nie chce wierzyć, że ten jamnik nie jest czyjś - najpierw poszukałabym starego właściciela :shake:
kto wywala odpasionego, lśniągego, wytrymowanego, miłego jamnika?..

malagos, tak jak pisałam, biopsja i RTG - ale statystyka nie jest po naszej stronie. 90% nowotworów tarczycy to zmainy złośliwe, dające przerzuty do śródpiersia.

podejrzewam, że dziś już zostanie wdrożone leczenie ustalone z lekarzem, albo może już wczoraj zostało ;)

Posted

Wiq, mam nadzieję, że Basia z Nesccą dogadają sprawę jamniczka. Pewno masz rację, bo aż dziw bierze... 3mam kciuki za jak najlepsze rokowania dla Sati.

Posted

[quote name='majqa']Dziewczyny, sorry za offa ale zróbcie rozeznanie w sprawie, może
i temu psiakowi - jamnikowi od Was, udałoby się pomóc?

Wątek - dotyczący innego jamnika, na którym Basia0607 zrobiła offa:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117448

Na str. 10 Basia zrobiła taki wpis odnośnie psa i Nescci:
"Dziewczyny , dowiedzialam sie od mojej siostry, że w Lublińcu w namiastce schroniska mają jamnika szorstkowłosego cud urody. Wyglada jakby sie zgubil prosto z wystawy. Tam nie ma żadnych adopcji, świat jest zamknięty przed ludzmi z zewnątrz.Ja mam swoje 3 jamniki , więcej nie przyjmę. Może macie jakiś pomysł ? Warunki tam są kiepskie. Lubliniec leży kolo Częstochowy."

Basia jest zagoniona, może mój wpis przeoczyć więc kopiuję go tutaj:
"Basia, w te pędy zgraj Isadorę z Nesccą. Dobrze jakby Nescca zrobiła jakieś foty przy okazji wizyty u Sati (bo to miejsce masz pewno na myśli)
i podesłała Isadorze. Może ktoś z obecnych allegrowiczów, dopytujący o Lilith miałby ochotę się skusić lub pomóc i puścić sprawę w obieg dalej!!!"

Celowo tam zrobilam offa, ponieważ na tym wątku zleciały się jamnicze ciotki, chcialam to wykorzystać .

Posted

Byłam dziś u Sati.... tyle że nie mialam czasu wejsc tu wczesniej....koszula sie d.....py nie trzyma. Sunia jest nadpobudliwa deko. Łazi w kółko. Jutro tak jak napisał WIG jedziemy obfocic psiaki.... Żal że Sati nie może. No ale ma malutkie dziecko..... zagonimy ją do pracy ....jeszcze jej sie znudzi :) A z jamniorkiem...też sugerowałam aby szukać mu właściciela ,ale.... okazało sie ,że do przytułku przyszło zgłoszenie od Pani z miejscowości leżącej dość na uboczu....niewielkiej ,iż od tygodnia błąka sie tam jamnik którego ona dokarmia i nikt sie o nim nie intersuje. Podejrzewała ,że ktoś po prostu wyrzucił go z auta. Wiecie ,że taki scenariusz jest b.prawdopodobny. Więc....jutro wrzucamy go na dogo.... a Wy sie ciotki o niego bijcie....bo urodą naprawdę ZACHWYCA :) Acha....ponoc dziś trafił tam drugi jamnik. Jutro zobaczymy.

Posted

Ty jej nie goń za bardzo, bo zostaniemy we 2 :evil_lol:

może i prawdopodobny, ale w przypadku takiego psa?.. ja tam ludziom nie wierzę :evil_lol:

Posted

ja po prostu spać nie mogę :evil_lol:
dziś od 5.00 mnie nosi, nie licząc przerwy w śnie o 3.00-4.00 :evil_lol: i problemu z zaśnięciem :P