Lionees Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 już po usg;) Satka ma "tylko" stan zapalny narządów wewnętrznych-wątroby,trzustki i jelit.Jest to do zaleczenia:multi: Quote
wiq Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 o matko, i tak to nie wygląda wesoło.. co zalecił wet? Quote
Lionees Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='wiq']o matko, i tak to nie wygląda wesoło.. co zalecił wet? Dobrać optymalne antybiotyki,karma ta co w tytule i będziemy się kurować;) Nie mam jak skopiować wyników,więc przepiszę:p "Wątroba nieznacznie powiększona,miąższ o dość znacznym zapaleniu przewlekłym,komponenta zwyrodnieniowa tłuszczowa,pojedyńczy konglomerat torbieli ok.2 cm Pęcherzyk żółciowy o miernym zapaleniu przewlekłym,niewielka ilość zagęszczonej żółci.Układ żółciowy,układ naczyniowy wątroby bez zmian.Nerki rozmiarów prawidłowych,miąższ o miernym zapaleniu przewlekłym z nieznaczna komponentą zwyrodnieniową,brak złogów i cech zastojowych.Śledziona nie powiększona.Nadnercza b/z .Moczowody,pęcherz moczowy,cewka moczowa b/z w budowie,brak złogów.Trzustka o miernej przebudowie przerostowej,brak cech zapalenia ostrego.Widoczne odcinki jelit o cechach zapalnych,odczyn zapalny międzypętlowy,powiększone węzły chłonne krężkowe 1-1,2 cm średnicy.Żołądek bez uchwytnych zmian." Quote
Lionees Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Leczenie odleżyn jak do tej pory,czyli spraye, bardziej zalecane niż plastry.Na razie pryskamy chitopanem-bardzo dobry specyfik. Organizm Satki walczy ze stanem zapalnym i nie ma juz siły walczyć z odleżynami.Jak stan zapalny będzie ustepował to i odleżyny będą się pomału goić.Mogą się całkowicie nie zagoić,bo Satka juz starym psem jest,ale powinno być lepiej Quote
wiq Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 mam nadzieję, że się uda postawić ją na nogi :) a jak ona to wszystko znosi? Quote
Lionees Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 wiq napisał(a):mam nadzieję, że się uda postawić ją na nogi :) a jak ona to wszystko znosi? Ona stoi na nogach i to nawet dziarsko;).Wyjęłyśmy bidulkę z samochodu,taką zaspaną królewnę,a Ona uszy do góry i zaczęła wąchać trawkę zapewne milion razy obsikaną przez inne psiaki.Musiałyśmy chwile poczekac ,bo byłyśmy wcześniej no i chciałyśmy spowrotem wsadzic Satke do auta,bo może się zmęczyła,a Ona w tył zwrot i na spacerek:evil_lol:.Badanie zniosła dzielnie,p.doktor ją pochwalił,że fajna dziewczyna jest.W drodze powrotnej tez było spanko,bo mięciutko,cieplutko i samochodzik ukołysał królewnę do snu:smile:.Jak przyjechałyśmy do domu,to była taka głodna,że konia z kopytami by zjadła:cool3::loveu:. Quote
Lu_Gosiak Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 wiesci bardzo dobre, bo musze przyznac, że ja to bylam na 99% przekonana, że Sati ma raka i juz nic nie da sie zrobic........ale ona jest twarda na nasza Satka Quote
Lionees Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Mam wspaniałą wiadomość.Normalnie nie dość,że Satka jest twarda dziewczyna,to jeszcze ma niesamowite szczęście. Malibo57 zasponsorowała Satce transport,badanie usg,karmę i spray p/odleżynom.Nawet nie wiem jak Jej dziękować,brak mi słów:loveu: Powiem tylko skromne dziękuję:loveu: Kamilko:loveu:,Anett:loveu:,będziecie miały pw;). Quote
wiq Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Sati jest twarda ślunsko dziołcha, nie da się bez walki :P Malibo :modla: :Rose: Quote
malibo57 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Hejka:) Kurierzy już latają. Uwaga Renatka, bedą dzwonić - przyznawaj się do wszystkiego:)) Quote
Lu_Gosiak Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 malibo57 napisał(a):Hejka:) Kurierzy już latają. Uwaga Renatka, bedą dzwonić - przyznawaj się do wszystkiego:)) Malibo - ogromne dzieki:Rose::Rose: z nieba nam spadlas;):evil_lol: Quote
malibo57 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Żeby tylko psince się przydało i pomogło. Quote
wiq Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 malibo57 napisał(a):Żeby tylko psince się przydało i pomogło. myślę, że co to tego nie ma wątpliwości ;) Quote
Lionees Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 wiq napisał(a):myślę, że co to tego nie ma wątpliwości ;) Ja też mam taką nadzieję,tylko musimy pamiętać,że to stary,schorowany pies,a stany zapalne wewnątrz organizmu są o charakterze przewlekłym.W kontekście raka to super wiadomość,ale mimo wszystko musimy uważać na Satkę;) Quote
Lionees Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='malibo57']Hejka:) Kurierzy już latają. Uwaga Renatka, bedą dzwonić - przyznawaj się do wszystkiego:)) Hmmm,do wszystkiego?:roll::-) Jeszcze raz dziękujemy serdecznie Malibo:Rose::Rose::Rose: Quote
wiq Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 ano wiem, wiem też, że nie będę popierać przedłużania jej cierpień, ale póki walczy i ma chęć do życia i my będziemy o nią walczyć ;) Quote
Cantadorra Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Przepraszam za offa cioteczki :oops: Ostatni dzien bazarku dla Saruni, schorowana staruszka bardzo prosi o licytacje! Książki,CD,DVD na ONkę Sarę!!! Do 01.10.do 20:00!!! Quote
Lionees Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='wiq']ano wiem, wiem też, że nie będę popierać przedłużania jej cierpień, ale póki walczy i ma chęć do życia i my będziemy o nią walczyć ;) Dokładnie tak kochana,dokładnie tak:-) Quote
Lionees Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Dzisiaj przyszła karma RC,zmieszaliśmy pół na pół z tą wątrobową co jadła do tej pory i Satka wciągnęła jak odkurzacz:multi:.Ma apetyt i bardzo sie cieszę,bo to znaczy,że coś dobrego zaczyna się dziać:loveu: Quote
Kamila_s Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 uffffffffff..dobrze,ze to nie rak....niezle Satka stracha napedzila.:eviltong: Renatko,a gdzie ta wiadomosc na priv???na jakie konto mam wplacic??:eviltong: w czwartek jestem w Polsce,wiec posle naszej dzielnej Satce setke:) Quote
Lionees Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 [quote name='Kamila_s']uffffffffff..dobrze,ze to nie rak....niezle Satka stracha napedzila.:eviltong: Renatko,a gdzie ta wiadomosc na priv???na jakie konto mam wplacic??:eviltong: w czwartek jestem w Polsce,wiec posle naszej dzielnej Satce setke:) Lu_Gosiak miała Ci wysłać:mad:.Ja Jej dam klapa,na gołe dupke...no:cool3::eviltong: Quote
Lu_Gosiak Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Renata5 napisał(a):Lu_Gosiak miała Ci wysłać:mad:.Ja Jej dam klapa,na gołe dupke...no:cool3::eviltong: heheh na szczescie jestem daleko:razz::razz::razz: co z tym allegro Satki podobno mialo byc w tamtym tygodniu?? Quote
wiq Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 a jak się czuje Satka? żebyśmy nie przekraczały pewnej granicy ratowania psa za wszelką cenę... Quote
Recommended Posts