Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wiq']o matko, i tak to nie wygląda wesoło..

co zalecił wet?
Dobrać optymalne antybiotyki,karma ta co w tytule i będziemy się kurować;)
Nie mam jak skopiować wyników,więc przepiszę:p
"Wątroba nieznacznie powiększona,miąższ o dość znacznym zapaleniu przewlekłym,komponenta zwyrodnieniowa tłuszczowa,pojedyńczy konglomerat torbieli ok.2 cm Pęcherzyk żółciowy o miernym zapaleniu przewlekłym,niewielka ilość zagęszczonej żółci.Układ żółciowy,układ naczyniowy wątroby bez zmian.Nerki rozmiarów prawidłowych,miąższ o miernym zapaleniu przewlekłym z nieznaczna komponentą zwyrodnieniową,brak złogów i cech zastojowych.Śledziona nie powiększona.Nadnercza b/z .Moczowody,pęcherz moczowy,cewka moczowa b/z w budowie,brak złogów.Trzustka o miernej przebudowie przerostowej,brak cech zapalenia ostrego.Widoczne odcinki jelit o cechach zapalnych,odczyn zapalny międzypętlowy,powiększone węzły chłonne krężkowe 1-1,2 cm średnicy.Żołądek bez uchwytnych zmian."

Posted

Leczenie odleżyn jak do tej pory,czyli spraye, bardziej zalecane niż plastry.Na razie pryskamy chitopanem-bardzo dobry specyfik.
Organizm Satki walczy ze stanem zapalnym i nie ma juz siły walczyć z odleżynami.Jak stan zapalny będzie ustepował to i odleżyny będą się pomału goić.Mogą się całkowicie nie zagoić,bo Satka juz starym psem jest,ale powinno być lepiej

Posted

wiq napisał(a):
mam nadzieję, że się uda postawić ją na nogi :)

a jak ona to wszystko znosi?

Ona stoi na nogach i to nawet dziarsko;).Wyjęłyśmy bidulkę z samochodu,taką zaspaną królewnę,a Ona uszy do góry i zaczęła wąchać trawkę zapewne milion razy obsikaną przez inne psiaki.Musiałyśmy chwile poczekac ,bo byłyśmy wcześniej no i chciałyśmy spowrotem wsadzic Satke do auta,bo może się zmęczyła,a Ona w tył zwrot i na spacerek:evil_lol:.Badanie zniosła dzielnie,p.doktor ją pochwalił,że fajna dziewczyna jest.W drodze powrotnej tez było spanko,bo mięciutko,cieplutko i samochodzik ukołysał królewnę do snu:smile:.Jak przyjechałyśmy do domu,to była taka głodna,że konia z kopytami by zjadła:cool3::loveu:.

Posted

Mam wspaniałą wiadomość.Normalnie nie dość,że Satka jest twarda dziewczyna,to jeszcze ma niesamowite szczęście.
Malibo57 zasponsorowała Satce transport,badanie usg,karmę i spray p/odleżynom.Nawet nie wiem jak Jej dziękować,brak mi słów:loveu:
Powiem tylko skromne dziękuję:loveu:

Kamilko:loveu:,Anett:loveu:,będziecie miały pw;).

Posted

wiq napisał(a):
myślę, że co to tego nie ma wątpliwości ;)

Ja też mam taką nadzieję,tylko musimy pamiętać,że to stary,schorowany pies,a stany zapalne wewnątrz organizmu są o charakterze przewlekłym.W kontekście raka to super wiadomość,ale mimo wszystko musimy uważać na Satkę;)

Posted

[quote name='malibo57']Hejka:)
Kurierzy już latają. Uwaga Renatka, bedą dzwonić - przyznawaj się do wszystkiego:))
Hmmm,do wszystkiego?:roll::-)

Jeszcze raz dziękujemy serdecznie Malibo:Rose::Rose::Rose:

Posted

ano wiem, wiem też, że nie będę popierać przedłużania jej cierpień, ale póki walczy i ma chęć do życia i my będziemy o nią walczyć ;)

Posted

[quote name='wiq']ano wiem, wiem też, że nie będę popierać przedłużania jej cierpień, ale póki walczy i ma chęć do życia i my będziemy o nią walczyć ;)
Dokładnie tak kochana,dokładnie tak:-)

Posted

Dzisiaj przyszła karma RC,zmieszaliśmy pół na pół z tą wątrobową co jadła do tej pory i Satka wciągnęła jak odkurzacz:multi:.Ma apetyt i bardzo sie cieszę,bo to znaczy,że coś dobrego zaczyna się dziać:loveu:

Posted

uffffffffff..dobrze,ze to nie rak....niezle Satka stracha napedzila.:eviltong:
Renatko,a gdzie ta wiadomosc na priv???na jakie konto mam wplacic??:eviltong:
w czwartek jestem w Polsce,wiec posle naszej dzielnej Satce setke:)

Posted

[quote name='Kamila_s']uffffffffff..dobrze,ze to nie rak....niezle Satka stracha napedzila.:eviltong:
Renatko,a gdzie ta wiadomosc na priv???na jakie konto mam wplacic??:eviltong:
w czwartek jestem w Polsce,wiec posle naszej dzielnej Satce setke:)
Lu_Gosiak miała Ci wysłać:mad:.Ja Jej dam klapa,na gołe dupke...no:cool3::eviltong:

Posted

Renata5 napisał(a):
Lu_Gosiak miała Ci wysłać:mad:.Ja Jej dam klapa,na gołe dupke...no:cool3::eviltong:

heheh na szczescie jestem daleko:razz::razz::razz:

co z tym allegro Satki podobno mialo byc w tamtym tygodniu??