Lionees Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 wiq napisał(a):bazarek się wkrótce skończy, więc będzie i na kreon ;) Dziękujemy:loveu: przystojnego ma kolegę :mdrmed:No! Ale Satka wszystkich kocha,nawet tych przystojnych inaczej:diabloti: Lu_Gosiak napisał(a):jak tam Satka?? Renatko napisz prosze koszty ile trzeba Ci przelac??;) Na razie tylko 20zł za kreon,co go teraz bierze(Satka bierze ten słabszy,dlatego jest tańszy),ale doliczcie to do pobytu Satki jak będziecie wpłacali za następny miesiąc.Nie będziecie przecież tak po 20zł cykać;)Muszę się zgadać z Beatką,bo miała polatać po aptekach w poszukiwaniu pankreatyny,bo podobno lepsza,a u nas w aptekach już jej nie ma,bo wycofują to z obiegu. Satka ma fajne kupki,bardziej zwięzłe i rzadziej je robi niż przed kreonem,także chyba wsio się normuje i Satunia powolutku będzie przybywała na wadze,bo teraz pokarm zaczyna się wreszcie wchłaniać:) Quote
Lu_Gosiak Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 przyszlo 50zł od p.Jolanty ze Zduńskiej Woli - bardzo dziekujemy:loveu::loveu: niestety z Sati chyba coraz gorzej - jest słabiutka, zle sie czuje, dzis Renatka znowu była z Nia u weterynarza.....ale jest twarda - zreszta ja tez w Niej widzialam to wielka wole zycia potrzebujemy pilnie jakiegoś materaca lub poduszki na odleżyny, czy Ktoś moze pomóc????? Quote
Lionees Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Sati jest słabiutka,ale jest w niej taka wola życia,tak bardzo ta psina chce żyć,że aż nie wiem jak to opisać.Satce porobiły sie odleżyny na przednich łapkach,ale już je goimy.Jednak Ona ma tak delikatną i cieniutką skórę,że musi leżeć na materacu,albo chociaż musi mieć poduszkę p/odleżynową pod barki,żeby ranki znowu się nie pojawiały.Tylko jak to zrobić?Satka się już trochę lepiej czuje i wywala spod siebie posłanie i chce leżeć na twardym:mad:.A przecież nie powinna,bo Ona chudzina jest i zaraz odleżyny zrobią sie na nowo:shake:.Materac też będzie pewnie chciała wyciągnąć spod siebie.Jedynie co jej pasowało,to spanie na sianie.Wszystko inne wywala.Teraz jak była słabsza,to nie wyciągała spod siebie nic,ale widzę,że już na nowo zaczyna robić porządki wokoło siebie.Po nocy wszystko jest odwalone daleeeko od niej:roll:.W dzień się ją pilnuje i wsadza pod dupkę posłanie,ale w nocy nie da rady jej upilnować,żeby nie wywalała go. Dzisiaj wieczorem jeszcze kontrola u wetki.Jak przyjedziemy do domu,to sie odezwę. Quote
wiq Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 klatka z materacem p/odleżynowym :evil_lol: a tak serio, może nawalić jej tego siana i już? Quote
Lionees Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 wiq napisał(a):klatka z materacem p/odleżynowym :evil_lol: dobre,dobre:diabloti: a tak serio, może nawalić jej tego siana i już?dopóki się nie wygoją rany to nie można,bo siano podrażniałoby jeszcze nie do końca wygojone ranki i no mogłoby nawłazić w rany "śmieci " z siana,bo ono się kruszy i pyli. Nescca jest zbanowana:shake::cool3:,ale jak Ją odbanują to się tu trochę poudziela,bo Ona też trzyma rękę na pulsie i konsultuje wszystko jeszcze ze swoją wetką.Co dwie głowy to nie jedna ;) Quote
wiq Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 trochę błędne koło, bo póki się nie wygoi, a nie chce się wygoić, bo leży na twardym.. ech, Satka, Satka.. ;) Quote
Lionees Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 wiq napisał(a):trochę błędne koło, bo póki się nie wygoi, a nie chce się wygoić, bo leży na twardym.. ech, Satka, Satka.. ;) No właśnie...:shake: Niby Satka taka mądra,a taka niemądra...co w tym takiego fajnego,jak się leży na twardym?Nie mam pojęcia:roll: No ja rozumiem,że to zdrowe dla kręgosłupa i w ogóle,ale żeby nawet kocyk wywalać spod siebie? :shake:;) Quote
Kamila_s Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 o kurczeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:shake::shake: niech sie ta partyzantka nie wyglupia... bidula nasza kochana:oops::oops::oops: Quote
Lionees Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Napiszę tylko tyle...trzymajcie kciuki za zdrówko Satuni:-( Quote
Lu_Gosiak Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 nie ma raka ani zadnych przerzutow, ma za to odleżyny, poki co chcemy sprobowac podac metanabol na przyrost wagi i plastry odlezynowe i zobaczymy co bedzie Quote
Lionees Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 [quote name='Lu_Gosiak']nie ma raka ani zadnych przerzutow, ma za to odleżyny, poki co chcemy sprobowac podac metanabol na przyrost wagi i plastry odlezynowe i zobaczymy co bedzie Plastry mam,potrzebna karma RC Digestive Low Fat. Quote
wiq Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 rozejrzę się w poniedziałek, podaj proszę adres na PW jakby co ;) Quote
Kamila_s Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 trzymam kciuki za Satuchne z calych,calych sil!!! Quote
Lu_Gosiak Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 na konto nescci wplynelo 155,84zł na paypal od Moniki - dragonlady:loveu::loveu: bardzo dziekujemy..............oby Sati te plastry pomogły Quote
Lionees Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Satka dzisiaj miała super apetyt:multi: Założyłam Jej kubraczek,który mam po sterylce Tosi,bo inaczej nie byłam w stanie ogarnąć tych plastrów.Jeb**e się odklejały,a przywiązać ich też nie było jak.No i teraz się trzymają;) A ten tytuł....okropnie przygnębiający:-( Satuniu będzie dobrze kochana,musi być jeszcze dobrze:-(.Jesteś dzielną dziewczynką,nie możesz się poddać,nie możesz...:shake: Quote
Lionees Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='wiq']a ile tych opakowań Wam kupić?[/quote] Nie wiem jakie uda Ci się kupić opakowanie.Jeżeli to po 20 tabl,to może ze 3 opakowania.A jak większe opakowanie,to jedno.20 tabl.kosztuje coś około 5-6zł w aptece Quote
Kamila_s Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 no tytul daje popalic wyobrazni:shake: jasne,ze musi byc dobrze!!!;) Quote
Lionees Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Gosiu zmień tytuł,że potrzebna karma RC Digestive Low Fat.(to karma dla trzustkowców) a nie metanabol.Nie będę go Jej podawała.To jest świństwo i Satka szybciej nam się wykończy z tym,niż bez tego.Jadę z nią na usg na sggw do Warszawy.Z trzustka Sati dzieje sie coś niedobrego i trzeba albo potwierdzić,albo wykluczyć dwie rzeczy 1) raka trzustki,2) ostre zapalenie/niewydolność trzustki.Od tego zależy dalsze leczenie Satki Quote
Lu_Gosiak Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 właśnie sie dowiedzialam ...juz zmieniam i czekamy w takim razie na wiesci co wykaze usg Quote
wiq Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 ten RC albo inna karma dla trzustkowców.. akurat udało mi się zdobyć 5 kg tego royala od niezastąpionej Naa, więc zaczniemy od niego ;) Quote
Lionees Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='wiq']ten RC albo inna karma dla trzustkowców.. akurat udało mi się zdobyć 5 kg tego royala od niezastąpionej Naa, więc zaczniemy od niego ;)[/quote] O! Super,dzięki Wiq:loveu: Czytałam recenzje o RC,podobno jest jedną z lepszych karm na to schorzenie,jak nie najlepszą;).A dla Satki-musi być wszystko co najlepsze:loveu: Quote
Lionees Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Lu_Gosiak']właśnie sie dowiedzialam ...juz zmieniam i czekamy w takim razie na wiesci co wykaze usg Dzięki Gosiu:loveu: Quote
Lionees Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Jestem umówiona na usg do dr.Marcińskiego(najlepszy specjalista w Warszawie;)) w środę 30 września na godzinę 12.20.Będę wiedziała niedługo,czy załatwiłam transport.Jeżeli mi sie nie uda,to stawajcie na głowie kochane i pomóżcie załatwić.Satka MUSI tam dojechać... Około godz.17 dzisiaj będę wiedziała,czy udało mi się załatwić transport Quote
Recommended Posts