Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Satka ma grono wiernych fanów, którzy ją wspierają :)
pod koniec życia ma więcej szczęścia niż od urodzenia do wakacji zeszłego roku :diabloti:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
jak sie Sati czuje??

Satka była słaba:-(,jesteśmy po wizycie u weta,Satunia dostała kroplówkę+milion leków.Miała pobraną krew do badania.Wyniki już mam,nie są rewelacyjne,ale nie znam się na tym.Wieczorem idziemy ponownie na kroplówkę,wetka zobaczy wyniki i zadecyduje o dalszym leczeniu(to znaczy jakie leki wdrożyć)Satuni.Po przyjściu od weta,wkleję badania i zdjęcia Satki,bo zrobię jej w lecznicy pod kroplówką.Satunia zeszczuplała niestety,ale wetka powiedziała,że"będzie żyć";).Mam nadzieję,że i apetyt jej wróci i kilogramy najdą na jej ciałko.W tej chwili waży(ważyłam wczoraj) 17,5kg:placz:
Ale będzie dobrze.Już dzisiaj ładnie zjadła i oczka ma ładniejsze i w ogóle taka "żywsza" jest.:loveu:
Resztę wiadomości będzie wieczorem,jak wrócimy od wetki

Posted

trzymamy kciuki za Satunke!!!
i niech sie tam nasza emrytka nie wyglupia...nie ma miejsca na choroby ani robienie problemow...ma byc zdrowa i trzymac sie mocno mocno by nie martwic cioteczek;)

Posted

Okazało się,że Satka ma wyniki jak młody bóg:-o.Jedynie obniżone ma enzymy trzustkowe,ale dostała na to leki.Jutro powrzucam zdjęcia i wyniki,bo dzisiaj padam na pysk:p
Najważniejsze,że z Satką nie dzieje się już nic poważnego:multi::loveu:
Ale powiem Wam,że bałyśmy się o nią...na prawdę:shake:

Posted

Renata5 napisał(a):
Okazało się,że Satka ma wyniki jak młody bóg:-o.Jedynie obniżone ma enzymy trzustkowe,ale dostała na to leki.Jutro powrzucam zdjęcia i wyniki,bo dzisiaj padam na pysk:p
Najważniejsze,że z Satką nie dzieje się już nic poważnego:multi::loveu:
Ale powiem Wam,że bałyśmy się o nią...na prawdę:shake:

uffff....no to kamien z serca bo ostatnio to juz mi sie za duzo zwala na leb:shake: tych psich nieszczesc

Posted

Dziewczyny zepsuł mi się kabel usb (a zdjęcia Satki i wyniki mam w telefonie).Jest to jedyny telefon w domu z którego mogę przesyłać fotki na komputer.Kupię nowy kabel,to powrzucam wszystko na kompa.Satka wczoraj i dzisiaj dostała jeszcze antybiotyk,jutro kontrola.Satka zaczęła jeść:multi: i "wraca do żywych".Będzie dobrze:loveu:.U wetki zapłaciłam 100zł do tej pory,a za badanie krwi zapłaciłam 101zł.W poniedziałek kontrola i zobaczymy,czy Satka dostanie jeszcze jakieś leki.

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
dzieki Reantko za wiesci i to takie dobre:multi::multi:, juz myslalam ze sie cos stalo bo od wczoraj nie moge sie do Ciebie dodzwonic;):mad:

A no bo nie mam ładowarki i telefon ładowałam pod komputerem przez kabel usb.Teraz kabel zepsuty,telefon rozładowany i dupa blada:roll:.

Posted

butterflyek napisał(a):
:loveu: Co słychać u babusi Satusi? Może jakieś przysmaczki by zjadła? Mogę jej wysłać :P

Motylku ostatnio Renia mi zdradzila, ze Satki przysmakiem sa pączki:crazyeye::crazyeye:, wiec jak masz znajomego piekarza...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

wiq napisał(a):
chabeta stara się wygłupia, no! :P

Oj tak,partyzantka nas nieźle wystraszyła:mad::loveu:

Lu_Gosiak napisał(a):
Motylku ostatnio Renia mi zdradzila, ze Satki przysmakiem sa pączki:crazyeye::crazyeye:, wiec jak masz znajomego piekarza...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

No i jeszcze Satka uwielbia kaszankę...ale nie taką gównianą ze sklepu,tylko "swojej roboty".Teść lata na rynek i kupuje od znajomego chłopa:p
Satka po wczorajszej wizycie u wetki-ok:multi:
Jednak dostała lek-Kreon,który ma pobudzić trzustkę do pracy.Być może będzie musiała go brać do końca życia,ponieważ wetka stwierdziła,że jej trzustka nieprawidłowo pracuje i dlatego Satka mimo apetytu nie może przytyć.Zobaczymy jak będzie po tym leku....o mamo! jak lek podziała,to z Satki nam sie fest kobita zrobi:diabloti:,bo apetyt zaczyna jej powracać:loveu:

Pieniążki na leczenie Satki już doszły,dziękuję:loveu:

Posted

Dziewczyny,kupiłam ten Kreon...53zł za 20 tabletek:-o:flaming:.Satka ma to brać przed każdym posiłkiem,bo enzymy trzustkowe są sporo zaniżone(ma 1134,a powinna mieć około 1800).No i powiedzcie co robić?Czy dawać jej przed każdym posiłkiem(Satka je teraz 3-4x dziennie,za jakiś czas pewnie przejdziemy na 2-3x dziennie,bo ona na raz dużo nie zjadała,ale sumując cały dzień,to sporo tego było),czy raz dziennie,czy rano i na wieczór...bo tam jest tylko 20 tabletek!! Czyli kupe kasy na to pójdzie:-o.Może ktoś ma znajomą aptekarkę,co bez marży by sprzedała?:roll:.Wtedy byście mi wysyłały porcje starczającą na miesiąc...

Posted

kurcze...niewiem Renatko moze dawaj Jej rano tylko...albo 2 razy dziennie gora......to wtedy i tak opakowanie starczy na 10dni czyli na miesiac bedzie potrzeba ponad 150zł + koszty hoteliku to wychodzi 450zł na miesiac:shake:

Posted

wiecie co, na początku podawałabym Satce przed każdym większym posiłkiem; może jak się trochę stan ureguluje będzie można zmniejszyć dawkę:roll:

Trzeba by znowu zrobić allegro cegiełkowe i prosić o pomoc na leczenie

Posted

[quote name='anett']wiecie co, na początku podawałabym Satce przed każdym większym posiłkiem; może jak się trochę stan ureguluje będzie można zmniejszyć dawkę:roll:
Tak właśnie zrobimy

Trzeba by znowu zrobić allegro cegiełkowe i prosić o pomoc na leczenie

Oj tak koniecznie,bo jest wielce prawdopodobne,że Satka będzie musiała brać ten Kreon do końca życia:roll:

Posted

wiq napisał(a):
trzymałabym się zaleceń lekarza..

Kreon dzisiaj się skończy,dawałam Satce 3x dziennie,bo teraz tyle dostaje porcji jedzenia.Myślę,że można już przejść na 2x dziennie podawanie Kreonu,ale jedzenie i tak będzie dostawała 3 x.Kupki nie są już tak częste jak były i są takie fajne,bardziej zwięzłe:razz:.
Jutro będę robiła fotki nowemu psu,co przyjechał do mnie w niedzielę wieczorem,to zrobimy zapoznanie Satki z kolegą i uwiecznimy to na zdjęciach;)

Posted

Zrobiłam Satce zdjęcia z nowym kolegą,co przyjechał do mnie w niedzielę.Kurcze dziadosko wyszły:shake:.Jutro może wyjdą lepsze.Zrobiłam z 10,ale wszystkie rozmazane:cool1: Ale i tak widać,że Satunia zmizerniała:-(.Mam nadzieję,że leki jej pomogą.Ta trzustka nawaliła i pokarm nie był przyswajany,dlatego schudła:-(

Reszta zdjęć była jeszcze gorsza niż to:shake:

Tu jego wątekhttp://www.dogomania.pl/forum/f28/latek-o-czarujacym-usmiechu-czeka-w-dt-u-renaty-prosi-o-pomoc-145988/