Charly Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 majqa napisał(a):Wiq, czuję się wywołana do odpowiedzi, więc mały off w związku z Twoim postem. W tym, co napiszę jest wyłącznie, wyłącznie grunt neutralny, taki ot - patrzącego z boku. Potraktuj to proszę jako radę zarówno prosto z serca jak i rozumu. Jeśli kiedykolwiek zechesz z czegoś się wycofać, jak choćby z istnienia na forum, danej pomocy, w tym przypadku zwierzętom, uczyń to tylko z powodów osobistych np. choroba, zmęczenie i masa innych, na które szkoda czasu by wymieniać. Nigdy natomiast, przenigdy, nie wycofuj się z powodu różnicy poglądów, irytacji, faktu, że na Twojej drodze stanął człowiek, dowolny człowiek (nie mam tu na myśli ARKI) i ma inne poglądy. Mając sprzymierzeńców w myśleniu, czujemy się miło, komfortowo ale uwierz, że nic tak nie uczy, jak różnica poglądów. One kształtują nas samych, dają hart ducha, uodparniają. Takie forum jak to, wpisy, z jakimi się spotykasz, a które np. denerwują, bolą, to zaledwie przygrywka do prawdziwego życia. Bierz to więc z dystansu, a zobaczysz, że to przyniesie efekty (szeroko rozumiane). Tu masz ARKĘ (bo do niej się odniosłaś) tylko wirtualnie. Wyłączasz komputer i po sprawie. Pomyśl, jak ciężko będzie Ci zmierzyć się z kimś niewygodnym face - to -face? Nie poddawaj się dziewczyno, bo widzę, że się starasz i masz wielki potencjał, który chcesz spożytkować w słusznym celu. Jeśli zrezygnujesz z powodu, jaki wymieniłaś, stracą na tym zwierzęta, a przekonana jestem, że tego nie chcesz. Głowa do góry !!! :loveu: muszę się pod tym małym:) offikiem podpisac rękoma i nogoma:lol: Quote
nescca Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Witajcie.....dzwoniłam do weta. Jest w terenie. Wyników jeszcze nie widział ,ale jak tylko wróci do lecznicy...to zaraz da mi znać...a ja oczywiście Wam. Miał świeże wieści z lecznicy.....sunia była na spacerku...załatwiła sie pieknie i jest ponoć radosna :) Kręci się przy wetach...... prosząć o pieszczoty (puscili ja wolno) Czyli my uzbrajamy sie w cierpliwośc i nadal czekamy. Quote
sati Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 W końcu ktoś się nią interesują i od razu odżyła;) Quote
majqa Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Jejku, choć w nerwach przed wynikami to i tak cieszy mnie wpis o jej ożywieniu. Quote
nescca Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Juz wszystko wiem..... Wyniki są dużo lepsze niż sie Pan doktor spodziewał. Nawet przez chwilke podejrzewał ,iż je zamieniono :)Podaje te które miają nieznaczne przekroczenia norm: Aspat 43 / norma 37 Mocznik 56 / norma 45 To nie wiele...... Prawda? Jutro sunie będzie miała zrobione wyniki kału...więc dowiemy sie co w koopie piszczy. Maże jakiś tasiemczyk? Sati jest codziennie ważona. Zobaczymy jak przybiera na wadze. Została pieknie wyczesana....i kocha ręce :) które ją głaszczą. Wcale mnie to nie dziwi. Narazie do soboty na pewno zostaje w lecznicy. Quote
majqa Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 wiq napisał(a):dziś jest dzień dobrych wiadomości :multi: Niech takim pozostanie! Quote
majqa Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Zdrowiej Sati, bo u Wiq czeka Cię, mam nadzieję, przedsionek raju! Quote
nescca Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Dziś sunia radosna.... Biega po lecznicy..... Pan doktor zastanawiam sie co z nią w niedzielę będzie....ale nie chce jeszcze tracić jej z oczu więc pewnie ktoś z wetów będzie ją w niedziele odwiedzał. Postaramy się do niej pójść w sobotę....co Wy na to? WIG! i Sati? Quote
sati Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 Kurcze ja w sobote mam wyjezdzać ale jeśli będzie to do południa to poczekam i z checia tam pojde raczej polece:lol::lol: Quote
zachary Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Właśnie, dobrze byłoby zobaczyć sunię w nieco lepszej kondycji i szacie!Sati,Wig jesteście cudowne!Majgo,brawo za przewodnictwo duchowe! Quote
majqa Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Dziękuję Zachary :oops: ale tu główna palma pierwszeństwa należy się (kolejność bez znaczenia) Sati, Nescce i Wiq. Mam nadzieję, że na swoim terenie zdołają stworzyć prężnie działającą grupę. Małymi krokami byle do przodu. Ta sunia wygrała ale inne w potrzebie stoją już pewno w kolejce. Quote
sati Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 I jak tam Sati czekam na zdjęcia z niecierpliwością:lol: Quote
wiq Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 średnio :( ma powiększoną tarczycę i lekarze muszą ustalić plan działania. no i biedactwo ma zębiska w fatalnym stanie. będzie musiała zostać jeszcze tydzień albo 2 w klinice, na szczęście ma tam bardzo dobrą opiekę :) zaraz dam jakieś zdjecia ;) Quote
emilia2280 Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 te biedne oczéta- ile one przeszly... czy jeszcze mozna cos zrobic zeby suni ulzyc, czy wszystko mozliwe jest wokól jej zdrówka robione? Quote
majqa Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Mam nadzieję, że Nescca czuwa. Tak czy owak, wygląda lepiej niż na 1wszych fotach, choć oczy nadal biedne ale te rzeczywiście mogą odzwierciedlać stan tarczycy, jak u ludzi. Quote
sati Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 Biedna, widać że dużo przeszła, ale i tak wygląda lepiej, niż za tymi kratami. Super że ją odwiedziłyście :lol: Quote
nescca Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Faktycznie dziś była lepsza....niż poprzednio. Najważniejsze ,że przybiera na wadze. Jak byłyśmy dziś z WIG! u niej....to p.doktor ją ważył. Bardzo zachłannie wyciągała mi przysmaki z ręki....więc wiemy ,że apetyt dopisuje. Lekarze mówią ,że z miseczek zjada wszystko. Zęby faktycznie...są fatalne. Nosio wytarty..ale to chyba od siatki w przytulisku. Zastanawiam sie co będzie z jej tarczycą. Faktycznie widać u niej "wole". Ma ponoc nadczynność. Nie wiemy jeszcze jakie leczenie zaproponuje wet.prowadzący....więc narazie nie było mowy o tym czy operacja...czy wystarczy farmakologicznie... Czas pokaże. My wybieramy sie do sunieczki po niedzieli. Quote
Aska7 Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Ja się tu pierwszy raz odezwę, chociaż wątek śledzę od początku (kciuki trzymam) i pytanie przyziemne, jak tam finanse ? :roll:. Czy trzeba pomóc ? Quote
Recommended Posts