Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majqa napisał(a):
Wiq, czuję się wywołana do odpowiedzi, więc mały off w związku z Twoim postem. W tym, co napiszę jest wyłącznie, wyłącznie grunt neutralny, taki ot - patrzącego z boku.
Potraktuj to proszę jako radę zarówno prosto z serca jak i rozumu.
Jeśli kiedykolwiek zechesz z czegoś się wycofać, jak choćby z istnienia na forum, danej pomocy, w tym przypadku zwierzętom, uczyń to tylko
z powodów osobistych np. choroba, zmęczenie i masa innych, na które szkoda czasu by wymieniać.
Nigdy natomiast, przenigdy, nie wycofuj się z powodu różnicy poglądów, irytacji, faktu, że na Twojej drodze stanął człowiek, dowolny człowiek (nie mam tu na myśli ARKI) i ma inne poglądy.
Mając sprzymierzeńców w myśleniu, czujemy się miło, komfortowo ale uwierz, że nic tak nie uczy, jak różnica poglądów.
One kształtują nas samych, dają hart ducha, uodparniają.
Takie forum jak to, wpisy, z jakimi się spotykasz, a które np. denerwują, bolą, to zaledwie przygrywka do prawdziwego życia. Bierz to więc
z dystansu, a zobaczysz, że to przyniesie efekty (szeroko rozumiane).
Tu masz ARKĘ (bo do niej się odniosłaś) tylko wirtualnie. Wyłączasz komputer i po sprawie.
Pomyśl, jak ciężko będzie Ci zmierzyć się z kimś niewygodnym
face - to -face? Nie poddawaj się dziewczyno, bo widzę, że się starasz
i masz wielki potencjał, który chcesz spożytkować w słusznym celu.
Jeśli zrezygnujesz z powodu, jaki wymieniłaś, stracą na tym zwierzęta,
a przekonana jestem, że tego nie chcesz.
Głowa do góry !!! :loveu:

muszę się pod tym małym:) offikiem podpisac rękoma i nogoma:lol:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie.....dzwoniłam do weta. Jest w terenie. Wyników jeszcze nie widział ,ale jak tylko wróci do lecznicy...to zaraz da mi znać...a ja oczywiście Wam. Miał świeże wieści z lecznicy.....sunia była na spacerku...załatwiła sie pieknie i jest ponoć radosna :) Kręci się przy wetach...... prosząć o pieszczoty (puscili ja wolno) Czyli my uzbrajamy sie w cierpliwośc i nadal czekamy.

Posted

Juz wszystko wiem.....
Wyniki są dużo lepsze niż sie Pan doktor spodziewał. Nawet przez chwilke podejrzewał ,iż je zamieniono :)Podaje te które miają nieznaczne przekroczenia norm:
Aspat 43 / norma 37
Mocznik 56 / norma 45
To nie wiele...... Prawda?
Jutro sunie będzie miała zrobione wyniki kału...więc dowiemy sie co w koopie piszczy. Maże jakiś tasiemczyk? Sati jest codziennie ważona. Zobaczymy jak przybiera na wadze. Została pieknie wyczesana....i kocha ręce :) które ją głaszczą. Wcale mnie to nie dziwi. Narazie do soboty na pewno zostaje w lecznicy.

Posted

Dziś sunia radosna.... Biega po lecznicy..... Pan doktor zastanawiam sie co z nią w niedzielę będzie....ale nie chce jeszcze tracić jej z oczu więc pewnie ktoś z wetów będzie ją w niedziele odwiedzał. Postaramy się do niej pójść w sobotę....co Wy na to? WIG! i Sati?

Posted

Dziękuję Zachary :oops: ale tu główna palma pierwszeństwa należy się (kolejność bez znaczenia) Sati, Nescce i Wiq. Mam nadzieję, że na swoim terenie zdołają stworzyć prężnie działającą grupę. Małymi krokami byle do przodu. Ta sunia wygrała ale inne w potrzebie stoją już pewno w kolejce.

Posted

średnio :(
ma powiększoną tarczycę i lekarze muszą ustalić plan działania.
no i biedactwo ma zębiska w fatalnym stanie.
będzie musiała zostać jeszcze tydzień albo 2 w klinice, na szczęście ma tam bardzo dobrą opiekę :)

zaraz dam jakieś zdjecia ;)

Posted

Mam nadzieję, że Nescca czuwa. Tak czy owak, wygląda lepiej niż na 1wszych fotach, choć oczy nadal biedne ale te rzeczywiście mogą odzwierciedlać stan tarczycy, jak u ludzi.

Posted

Faktycznie dziś była lepsza....niż poprzednio. Najważniejsze ,że przybiera na wadze. Jak byłyśmy dziś z WIG! u niej....to p.doktor ją ważył. Bardzo zachłannie wyciągała mi przysmaki z ręki....więc wiemy ,że apetyt dopisuje. Lekarze mówią ,że z miseczek zjada wszystko. Zęby faktycznie...są fatalne. Nosio wytarty..ale to chyba od siatki w przytulisku. Zastanawiam sie co będzie z jej tarczycą. Faktycznie widać u niej "wole". Ma ponoc nadczynność. Nie wiemy jeszcze jakie leczenie zaproponuje wet.prowadzący....więc narazie nie było mowy o tym czy operacja...czy wystarczy farmakologicznie... Czas pokaże. My wybieramy sie do sunieczki po niedzieli.

Posted

Ja się tu pierwszy raz odezwę, chociaż wątek śledzę od początku (kciuki trzymam) i pytanie przyziemne, jak tam finanse ? :roll:. Czy trzeba pomóc ?