Doda_ Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10517820#post10517820 poszukiwany transport tez warszawa - wrocław..
Cekinka13* Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 Zaraz dzwonię do DIF, aby pojawiła się na wątku.
Kacedy Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Owszem- transporty są poszukiwane na tej trasie- ale to nam nic nie daje. Daje nam oferowany. Rozmawiałam z Marbaxem. To nasz akitowy Dobry Ojciec Dyrektor :) Jest szansa na DT u Marbaxa - cena ok. 15 zł/dobę (sam się zapewne wypowie). To są okolice Poznania zatem psa trzeba by było dowieźć do Poznania, a Marbax już by go stamtąd odebrał.
Doda_ Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Kacedy napisał(a):Owszem- transporty są poszukiwane na tej trasie- ale to nam nic nie daje. Daje nam oferowany. moze i nic nie daje, ale warto tam zagladac bo moze pojawi sie ktos kto bedzie jechal na tej trasie. no to teraz poszukiwany transport wawa-poznan?
Kacedy Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 założyłam tam wątek, że poszukujemy transportu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10518484#post10518484 Myślę, że tam gdzie transport się znajdzie tam pies pojedzie (o ile uda się go odebrać i o ile są miejsca w Sulimowie. U Marbaxa też różowo z miejscami nie jest- we wtorek przyjeżdża wykupiona sunia akitowa z cieczką o innych psach nie wspomnę.......). Dużo niewiadomych......i trudno cokolwiek konkretnie zaplanować. Tak, czy inaczej- musimy zacząć chyba zbierać pieniądze- a przynajmniej deklaracje wpłat. Ja ze swojej strony deklaruję na początek 100 zł.
Cekinka13* Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 Dzwoniłam do DIF, pojawi się na wątku zanim pojedzie do faceta :) A Vito, akita od rana latał sapomas :angryy: Jeśli chodzi o hotelik, to jednorazowo mogę dać około 70 zł oraz częste bazarki.
MARBAX Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Witam, Potwierdzam informacje Kacedy, przyjmiemy akite do nas, zrezygnuje z oplaty za pobyt na ewentualne koszty hoteliku i jeszcze cos doplace. Niestety na te chwile nie mam transportu, ktorym moglbym dotrzec do W-wy ale z okolic Poznania nie ma problemu z odebraniem. Czekam na informacje w razie potrzeby do kosztow transportu tez cos moge dodam. Pozdrawiam Marek
Kacedy Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 No to mamy już 170 zł. Ta suma pewnie pokryje koszt obowiązkowej wizyty Vito u weta, bo trzeba te kleszcze powyciągać i sprawdzić, czy czasem nie przyplątała się babeszja plus pewnie zostanie trochę na kilka dni pobytu w hoteliku. Cekinko- czy jak byłyście z tymi Paniami u faceta to powiedziałyście mu, że być może to zaginiony pies?
Kacedy Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 DIF ma wpaść na wątek "przed wizytą", więc zapewne to ona będzie czekała na nasze wieści- co udało nam się ustalić. Musimy mieć konkretny plan gdyby okazało się, że wychodzi od faceta z psem. To, co mamy teraz to "170 zł" i pewny DT w Poznaniu. Zakładając, że DIF uda się odebrać psa dzisiaj wieczorem - nie mamy gdzie psa przetrzymać do czasu transportu. oraz brakuje nam transportu.
MaJa 75 Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 No tak...czyli kolejne schody. Nawet jeśli wyjdzie z psem to co do czasu załatwienia transportu? Czy jest w Halinowie jakaś znajoma osoba z podwórkiem, żeby go bezpiecznie przetrzymać? W tej sytuacji przydałby się kojec (tylko nie krzyczcie na mnie, jestem przeciwniczką ale w takich okolicznościach to najrozsądniejsze wyjście)
Kacedy Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 napisałam do rybon36 http://pieskiswiat.boo.pl/mapa/profile.php?id=175 prośbę o pomoc dla naszego akity. Oto treść mojego PW. "Witaj :) Czy mogłabym Cię prosić o pomoc. Znalazłam Twoje namiary na mapie Dogo, gdy poszukiwałam osoby oferującej kojec oraz opiekę weterynaryjną w woj. mazowieckim. Chodzi o psa z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116526 Pokrótce sprawa przedstawia się następująco: Pies ma setki kleszczy, jest zaniedbany i włóczy się po Halinowie k/Warszawy bez opieki . Ponadto akity to psy o silnym instynkcie łowieckim, więc pies być może poluje w pobliskim lesie i dlatego nie wygląda na głodnego, ale może go odstrzelić jakiś myśliwy, jeśli wcześniej nie zabije go samochód albo babeszjoza. Niestety- pies ma "właściciela", któremu to próbujemy psa odebrać. Jeśli się to uda, to w pierwszym rzędzie chcemy go poddać kontroli wet, żeby powyciągać mu wszystkie kleszcze i przebadać, czy nie złapał babeszji lub innego świństwa odkleszczowego. Jeśli zajdzie taka potrzeba- leczyć. Mamy już dla niego DT, ale w okolicach Poznania. Szukamy teraz transportu, ale nie jest łatwo :(. Zatem prośba jest następująca: Czy byłaby możliwość, aby w momencie odebrania psa właścicielowi odstawić go do Ciebie na obserwację i badania oraz ew. leczenie i przetrzymać do czasu, aż uda nam się znaleźć transport do DT? Pies nie toleruje nnych samców :( Proszę - wypowiedz się na wątku. Ja to PW też wstawiam na wątek, abyśmy wszyscy wiedzieli o planach i posunięciach. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Edyta" Mam nadzieję, że nam pomoże :)
Hotel KADIF Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Cekinka! Potrzebny jest mi konkretny adres a nie na zasadzie "to piąty dom, po prawej stronie, za lewym zakrętem" :cool3: Trafię nie tam gdzie trzeba i zrobię z siebie idiotkę :razz::shake:!!! Poza tym nie nastawiajcie się, że dzisiaj odbiorę akitę. Nie mogę zostać z akitą w jednym ręku a w drugim z aktem zrzeczenia! Dzisiaj jadę TYLKO porozmawiać z tymi ludźmi!!!
Kacedy Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 DIF, nie nastawiam się absolutnie na to jak również podobnie jak Ty nie chciałabym sytuacji "z dwoma rękami"-stąd próbuję znaleźć rozwiązanie.
Cekinka13* Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 Zaraz wyruszam po DIF. Trzymajcie kciuki, aby facet zrzekł się psa!
Doda_ Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 trzymam kciuki! super ze DT sie znalazl no ale problem z transportem..
Cekinka13* Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 DIF dzwoniła, że dziś się nie wyrobi, umówiłyśmy się więc jutro na godz. 18.
MaJa 75 Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 To nie zmienia faktu, że w dalszym ciągu szukamy chwilowego DT w woj. mazowieckim i transportu do Poznania. Czekamy na wieści od rybon 36
Kacedy Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Mam pytanie Cekinko- czy mogłabyś kupić Frontline dla tego psa. Z tego, co mi te Panie mówiły to on jest spory zatem trzeba kupić ten na 40 kg. Kosztuje ok. 35 zł o ile dobrze pamiętam (jeśli nie masz przeleję Ci pieniądze tylko podaj numer konta). Chodzi mi o to, że jak jutro będziecie z DIF, żebyście mu zaaplikowały. Podobno Vito na Ciebie warknął, ale może nie warknie na DIF. Bez względu na to, kiedy uda się mu pomóc w sensie znalezienia innego domu to trzeba mu jak najprędzej pomóc pozbyć się tych cholernych kleszczy. Nowe po frontlinie go nie zaatakują, a stare powinny wyzdychać. Czy jest to możliwe do załatwienia?
Cekinka13* Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 Niestety kasy już nie mam, całe oszczędności dałam na DT dla Vita. A tak w ogóle to gdzie ja to kupię do jutra? :shake: W Halinowie raczej tego nie ma, dla swoich psów kupowałam to na allegro...
Kacedy Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Frontline można kupić weterynarza. Ten co sterylizował Sonię zapewne ma, a on jest chyba w Halinowie? Zadzwoniłabym do DIF, ale nie mam numeru, a na dogo jej teraz nie ma :(
MaJa 75 Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Ja kupię Frontline. Będę w Halinowie jutro wieczorem (wątek Zuzia)
Kacedy Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Ooooooooo, super, wielkie dzięki MaJa. Nie wiem gdzie jest wątęk Zuzia, ale spotkacie się jutro jakoś w Halinowie z Cekinką i DIF rozumiem?
Recommended Posts