Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Owszem- transporty są poszukiwane na tej trasie- ale to nam nic nie daje. Daje nam oferowany.

Rozmawiałam z Marbaxem. To nasz akitowy Dobry Ojciec Dyrektor :)
Jest szansa na DT u Marbaxa - cena ok. 15 zł/dobę (sam się zapewne wypowie). To są okolice Poznania zatem psa trzeba by było dowieźć do Poznania, a Marbax już by go stamtąd odebrał.

Posted

Kacedy napisał(a):
Owszem- transporty są poszukiwane na tej trasie- ale to nam nic nie daje. Daje nam oferowany.

moze i nic nie daje, ale warto tam zagladac bo moze pojawi sie ktos kto bedzie jechal na tej trasie.

no to teraz poszukiwany transport wawa-poznan?

Posted

założyłam tam wątek, że poszukujemy transportu:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10518484#post10518484

Myślę, że tam gdzie transport się znajdzie tam pies pojedzie (o ile uda się go odebrać i o ile są miejsca w Sulimowie. U Marbaxa też różowo z miejscami nie jest- we wtorek przyjeżdża wykupiona sunia akitowa z cieczką o innych psach nie wspomnę.......). Dużo niewiadomych......i trudno cokolwiek konkretnie zaplanować. Tak, czy inaczej- musimy zacząć chyba zbierać pieniądze- a przynajmniej deklaracje wpłat. Ja ze swojej strony deklaruję na początek 100 zł.

Posted

Dzwoniłam do DIF, pojawi się na wątku zanim pojedzie do faceta :)

A Vito, akita od rana latał sapomas :angryy:

Jeśli chodzi o hotelik, to jednorazowo mogę dać około 70 zł oraz częste bazarki.

Posted

Witam,
Potwierdzam informacje Kacedy, przyjmiemy akite do nas, zrezygnuje z oplaty za pobyt na ewentualne koszty hoteliku i jeszcze cos doplace.
Niestety na te chwile nie mam transportu, ktorym moglbym dotrzec do W-wy
ale z okolic Poznania nie ma problemu z odebraniem.
Czekam na informacje w razie potrzeby do kosztow transportu tez cos moge dodam.
Pozdrawiam
Marek

Posted

No to mamy już 170 zł. Ta suma pewnie pokryje koszt obowiązkowej wizyty Vito u weta, bo trzeba te kleszcze powyciągać i sprawdzić, czy czasem nie przyplątała się babeszja plus pewnie zostanie trochę na kilka dni pobytu w hoteliku.

Cekinko- czy jak byłyście z tymi Paniami u faceta to powiedziałyście mu, że być może to zaginiony pies?

Posted

DIF ma wpaść na wątek "przed wizytą", więc zapewne to ona będzie czekała na nasze wieści- co udało nam się ustalić.
Musimy mieć konkretny plan gdyby okazało się, że wychodzi od faceta z psem.

To, co mamy teraz to "170 zł" i pewny DT w Poznaniu.
Zakładając, że DIF uda się odebrać psa dzisiaj wieczorem - nie mamy gdzie psa przetrzymać do czasu transportu.
oraz
brakuje nam transportu.

Posted

No tak...czyli kolejne schody. Nawet jeśli wyjdzie z psem to co do czasu załatwienia transportu?
Czy jest w Halinowie jakaś znajoma osoba z podwórkiem, żeby go bezpiecznie przetrzymać? W tej sytuacji przydałby się kojec (tylko nie krzyczcie na mnie, jestem przeciwniczką ale w takich okolicznościach to najrozsądniejsze wyjście)

Posted

napisałam do rybon36
http://pieskiswiat.boo.pl/mapa/profile.php?id=175
prośbę o pomoc dla naszego akity.
Oto treść mojego PW.
"Witaj :)
Czy mogłabym Cię prosić o pomoc. Znalazłam Twoje namiary na mapie Dogo, gdy poszukiwałam osoby oferującej kojec oraz opiekę weterynaryjną w woj. mazowieckim. Chodzi o psa z tego wątku:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116526
Pokrótce sprawa przedstawia się następująco:
Pies ma setki kleszczy, jest zaniedbany i włóczy się po Halinowie k/Warszawy bez opieki . Ponadto akity to psy o silnym instynkcie łowieckim, więc pies być może poluje w pobliskim lesie i dlatego nie wygląda na głodnego, ale może go odstrzelić jakiś myśliwy, jeśli wcześniej nie zabije go samochód albo babeszjoza.
Niestety- pies ma "właściciela", któremu to próbujemy psa odebrać. Jeśli się to uda, to w pierwszym rzędzie chcemy go poddać kontroli wet, żeby powyciągać mu wszystkie kleszcze i przebadać, czy nie złapał babeszji lub innego świństwa odkleszczowego. Jeśli zajdzie taka potrzeba- leczyć. Mamy już dla niego DT, ale w okolicach Poznania. Szukamy teraz transportu, ale nie jest łatwo :(. Zatem prośba jest następująca:
Czy byłaby możliwość, aby w momencie odebrania psa właścicielowi odstawić go do Ciebie na obserwację i badania oraz ew. leczenie i przetrzymać do czasu, aż uda nam się znaleźć transport do DT?
Pies nie toleruje nnych samców :(
Proszę - wypowiedz się na wątku. Ja to PW też wstawiam na wątek, abyśmy wszyscy wiedzieli o planach i posunięciach.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Edyta"

Mam nadzieję, że nam pomoże :)

Posted

Cekinka! Potrzebny jest mi konkretny adres a nie na zasadzie "to piąty dom, po prawej stronie, za lewym zakrętem" :cool3: Trafię nie tam gdzie trzeba i zrobię z siebie idiotkę :razz::shake:!!!
Poza tym nie nastawiajcie się, że dzisiaj odbiorę akitę. Nie mogę zostać z akitą w jednym ręku a w drugim z aktem zrzeczenia!
Dzisiaj jadę TYLKO porozmawiać z tymi ludźmi!!!

Posted

DIF, nie nastawiam się absolutnie na to jak również podobnie jak Ty nie chciałabym sytuacji "z dwoma rękami"-stąd próbuję znaleźć rozwiązanie.

Posted

To nie zmienia faktu, że w dalszym ciągu szukamy chwilowego DT w woj. mazowieckim i transportu do Poznania. Czekamy na wieści od rybon 36

Posted

Mam pytanie Cekinko- czy mogłabyś kupić Frontline dla tego psa. Z tego, co mi te Panie mówiły to on jest spory zatem trzeba kupić ten na 40 kg. Kosztuje ok. 35 zł o ile dobrze pamiętam (jeśli nie masz przeleję Ci pieniądze tylko podaj numer konta). Chodzi mi o to, że jak jutro będziecie z DIF, żebyście mu zaaplikowały. Podobno Vito na Ciebie warknął, ale może nie warknie na DIF. Bez względu na to, kiedy uda się mu pomóc w sensie znalezienia innego domu to trzeba mu jak najprędzej pomóc pozbyć się tych cholernych kleszczy. Nowe po frontlinie go nie zaatakują, a stare powinny wyzdychać.
Czy jest to możliwe do załatwienia?

Posted

Niestety kasy już nie mam, całe oszczędności dałam na DT dla Vita.
A tak w ogóle to gdzie ja to kupię do jutra? :shake: W Halinowie raczej tego nie ma, dla swoich psów kupowałam to na allegro...

Posted

Frontline można kupić weterynarza. Ten co sterylizował Sonię zapewne ma, a on jest chyba w Halinowie?
Zadzwoniłabym do DIF, ale nie mam numeru, a na dogo jej teraz nie ma :(

Posted

Ooooooooo, super, wielkie dzięki MaJa. Nie wiem gdzie jest wątęk Zuzia, ale spotkacie się jutro jakoś w Halinowie z Cekinką i DIF rozumiem?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...