Doda_ Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Tak, Kacedy ma rrację. U mnie kilka blokow dalej, na balkonie mieszka rudy kotek. Myślałam ze to ich ale nie chcą go mieć w domu, więc wywalili kota na balkon. Poszłam tam z babcią, okazalo się ze to nie ich kot, przybłąkal się do nich i tak sie ułozylo, ze zrobili mu domek na balkonie, kupili legowisko i karmią.
MaJa 75 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Masz sporo racji Kacedy. Mogą pomyśleć, że to dobre źródło zarobkowania. Ale z drugiej strony po co mają brać i płacić za kolejnego rasowego psa, z nadzieją że w przyszłości zjawi się ktoś :razz: nawiedzony, kto będzie chciał go wykupić? Moim zdaniem należy jeszcze raz porozmawiać z tą kobietą. Jeśli nie będzie chciała się zrzec, pomyśłimy o wykupieniu. Tylko wtedy trzeba na cito DT.
Kacedy Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 na cito DT to już potrzeba, bo nawet jeśli wkroczy organizacja lub policja to nie można pozwolić, aby pies trafił do schronu, bo stamtąd może już nie wyjść, albo trafić w ręce rozmnażacza lub "miłośnika" psich walk. Będę szukać. Ps. jeszcze jedno- do jakiego schroniska trafiają psy z Halinowa?
Koperek Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Przeczytałam tytuł i... Koło mnie- konkretnie w Sulimowie jest hotelik, który prowadzi bardzo fajna pani, mająca w domu 3 akity (dwie sunie i psa) i aktualnie jedną maluszkę akitkową.;) Bierze za dobę (tak po znajomości) 18 zł bez jedzonka- może udaloby się zejść do 15 zł ze względu na rasę. Tak w ramach informacji.
Kacedy Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 To bardzo dobra cena tylko trzeba by zrobić jakąś zbiórkę. Problem może być jeszcze jeden- nie sądzę, aby tej Pani pies i ten się zaakceptowały. Słuchajcie, mam jeszcze jedną myśl- jeśli to nie tych ludzi pies to może jest to jeden z psów, które ogłaszane są w sieci jako zaginione. W nocy z 20/21 października 2007 r. w Łukowie ok. Siedlec zaginęły 2 psy rasy Akita Inu. Pies i suka umaszczenia czerwonego, oba nieagresywne. Mają tatuaże w uchu i w pachwinie. Kontakt: tel.kom 604120776 Z tego, co mi wiadomo psy się nie odnalazły. Skontaktuje się z tymi ludźmi i zapytam, czy to aby nie jest ich pies (chociaż po zdjęciach to chyba ciężko będzie na 100 % rozpoznać). Łuków i Halinów -jak patrzę na mapie nie są daleko.
MARBAX Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Witam, Dokladam sie do hotelu, gdyby nic nie dalo sie zrobic Kacedy wie, pomyslimy o DT. Marbax
Koperek Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='Kacedy']To bardzo dobra cena tylko trzeba by zrobić jakąś zbiórkę. Problem może być jeszcze jeden- nie sądzę, aby tej Pani pies i ten się zaakceptowały. Ależ one nie muszą się akceptować. Osobiste akitki właścicielki mają swój ogród wokół domu, a psiaki hotelowe mają swój ogród do wybiegania. Oczywiście czas przebywania w tym ogródku zależy od ilości psów w hotelu- im więcej tym częstsze, aczkolwiek krótsze spacery. Natomiast nasz schroniskowy SAURONEK przebywał tam jako pierwszy w sezonie i miał wszystko dla siebie;) Teraz jest ok. 3, 4 psiaki na raz. Kojce są wręcz wielkie i zacienione. Jedzonko podawane zależnie od klienta- na prawdę polecam!
MaJa 75 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Akita jest pod Warszawą, hotelik pod Wrocławiem (o ile się nie mylę) Może być problem z transportem.:placz: Ale jeśli to jedyny ratunek, to jakoś damy radę;),
Cekinka13* Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Kacedy, może rzeczywiscie to nie jest ich pies. Skonaktuję się zaraz z właścicielami zaginionych akit. Jeżeli spotkam właścicielkę akity, jak będzie w ogródku (napewno nie będę stała pod furtką i czekała, aż wyjdzie z domu, bo znowu mnie oleje cham jeden :angryy:) to zapytam się, czy przypadkiem nie chce go oddać lub dać wykupić. Jeżeli nie zgodzi się na żadną z opcji, zabieramy tego psa - naprawdę żal mi go, jakich on ma wlaścicieli w ogóle :angryy: A z tym hotelikiem to bardzo dobry pomysł, uważam. Cena jest bardzo atrakcyjna, nawet bez obniżki. Tylko z transportem do hoteliku moze być problem, kasę uzbieramy.
Hotel KADIF Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Cekinka! W piątek mam dzień wolny! Chciałabym spotkać się z tymi ludźmi (z Tobą lub bez, jak wolisz) i porozmawiać z nimi z ramienia Fundacji którą reprezentuję! Krótko mówiąc postraszyć ich ustawą o ochronie zwierząt i oskarżeniem o zaniedbanie oraz wymusić na nich przetrzymanie akity do czasu znalezienia mu domu przez dogo! Co Ty na to?
Cekinka13* Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 MaJa 75 napisał(a):Cekinka Ty to masz power:lol: :megagrin::megagrin::megagrin:
Cekinka13* Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 DIF napisał(a):Cekinka! W piątek mam dzień wolny! Chciałabym spotkać się z tymi ludźmi (z Tobą lub bez, jak wolisz) i porozmawiać z nimi z ramienia Fundacji którą reprezentuję! Krótko mówiąc postraszyć ich ustawą o ochronie zwierząt i oskarżeniem o zaniedbanie oraz wymusić na nich przetrzymanie akity do czasu znalezienia mu domu przez dogo! Co Ty na to? Co ja na to??!! Super pomysł!
MaJa 75 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 DIF napisał(a):Cekinka! W piątek mam dzień wolny! Chciałabym spotkać się z tymi ludźmi (z Tobą lub bez, jak wolisz) i porozmawiać z nimi z ramienia Fundacji którą reprezentuję! Krótko mówiąc postraszyć ich ustawą o ochronie zwierząt i oskarżeniem o zaniedbanie oraz wymusić na nich przetrzymanie akity do czasu znalezienia mu domu przez dogo! Co Ty na to? DIF pomysł genialny:multi: Dziewczyny, tylko żeby nie było tak, że ludzie się przestraszą i aby uniknąć ewentualnych problemów pozbędą się psa.
Kacedy Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Cekinka- prosze- podaj mi na PW pilnie adres dokładny w Halinowie, gdzie ten pies przebywa. Skontaktowałam się z ludźmi, którym zginęły psy. Na 95% po zdjęciach kobieta powiedziała, że to jej pies. Chce tam jeszcze dzisiaj jechać i go sprawdzić (ew. odebrać). Była niesamowicie uradowana po prawie roku poszukiwań by się przynajmniej pies odnalazł. Daj mi swój tel. na PW i adres w Halinowie, gdzie ten pies jest. Przekieruję ją na Ciebie. Oby to był te psiak :)
MaJa 75 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='Kacedy']Cekinka- prosze- podaj mi na PW pilnie adres dokładny w Halinowie, gdzie ten pies przebywa. Skontaktowałam się z ludźmi, którym zginęły psy. Na 95% po zdjęciach kobieta powiedziała, że to jej pies. Chce tam jeszcze dzisiaj jechać i go sprawdzić (ew. odebrać). Była niesamowicie uradowana po prawie roku poszukiwań by się przynajmniej pies odnalazł. Daj mi swój tel. na PW i adres w Halinowie, gdzie ten pies jest. Przekieruję ją na Ciebie. Oby to był te psiak :) Trzymam kciuki:multi:
Hotel KADIF Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='Kacedy']Cekinka- prosze- podaj mi na PW pilnie adres dokładny w Halinowie, gdzie ten pies przebywa. Skontaktowałam się z ludźmi, którym zginęły psy. Na 95% po zdjęciach kobieta powiedziała, że to jej pies. Chce tam jeszcze dzisiaj jechać i go sprawdzić (ew. odebrać). Była niesamowicie uradowana po prawie roku poszukiwań by się przynajmniej pies odnalazł. Daj mi swój tel. na PW i adres w Halinowie, gdzie ten pies jest. Przekieruję ją na Ciebie. Oby to był te psiak :) Ło matko!!! :crazyeye: Trzymajmy kciuki!!! I pisać szybko co i jak!! :razz:
MaJa 75 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 DIF napisał(a):Ło matko!!! :crazyeye: Trzymajmy kciuki!!! I pisać szybko co i jak!! :razz: Łooo matko i córko:multi:
Cekinka13* Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Kacedy podała mój numer pani, której zaginął pies. Niedługo się ze mną skontaktuje, aby ustalić wszystkie szczegóły. Trzymajcie kciuki, aby to był właśnie ten zaginiony pies!!!
Cekinka13* Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Jesteśmy umówione. Punkt - przystanek autobusowy w Halinowie, godz 9 :)
Recommended Posts