supergoga Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Napiszę do Beki. Może podjedzie. Mam też ofertę adopcyjną z Poznania. Na razie muszę sprawdzić, co za domek. Quote
majqa Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Masz jeszcze Margo05, KWL i Przyjaciel Koni, to tak na biegusiu.;) Quote
supergoga Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 KOlejny telefon - i znów daleko - teraz Pruszków. I znów sprawdzenie domu konieczne. Nie dam dzisiaj rady. Jutro postaram się poszukac kogos do sprawdzenia. Może ktoś nam pomoże z dogo. Na to licze. Bo w ciemno szczeniorki wydawac nie chcę. Miałam też telefon z Poznania, ale po tym jak poprosiłam o dane kontaktowe dla wizyty przedadopcyjnej - zapadła cisza. Quote
majqa Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 W Poznaniu (a propos kontroli) może pomóc Weronia. Quote
supergoga Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Ja w razie czego też z Poznania, to nie problem. Problem, że Pani raczej chyba nie wyraża aprobaty dla wizyty. No nic, zobaczymy Quote
majqa Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Trzeba Pani uświadomić na spokojnie jaki jest cel takiej wizyty, a nie jest nim np. rozglądanie się po kątach i sprawdzanie warstwy kurzu na meblach. Może poprostu gdzieś wkradło się niedopowiedzenie, niezrozumienie. Próbuj Supergogo. Quote
supergoga Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Nie było nieporozumienia. Wyjasniałam wszystko, pani napisała rozumiem, dziękuję i koniec. No ale mam kolejny domek - Szczecin. Pani ma gordonkę, lubi spacery. Ma warunki i szczere chęci. Po sukę jest w stanie przyjechac w każdej chwili. Wysłałam ankiete i zapytanie o wizytę - ale tak mi się tez jakoś podoba ta osoba. Ma doświadczenia z psami w tym typie. Wie co im potrzeba. Czyli mamy 4 osoby chętne. Zabrze - sprawdzi Halbina jutro Pruszków Piaseczno Szczecin. Napisałam do Beki - czekam na odpiowuedź. Teraz taki kiepski czas, urlopy itp. A Pruszków? Szczecin? Hmmmm Quote
majqa Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Ze Szczecina masz raz (zawsze to coś) Panią Inkę, która adoptowała owczarka. Dwa, z zamkniętymi oczami polecam łebską kobietę, Panią Ewę, która adoptowała porażoną onkę Bonę z dogo i u której, z wątku Arki, przebywa na stałe, staruszka Sonia. Za rzetelność tej Pani głową ręczę. Kwestia skontaktowania Was z sobą, dogadacie wtedy sprawę, a potem już tylko Pani Ewa kontra dom adopcyjny. Quote
dzikus Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Czekam z niecierpliwością na wieści od Halbiny ..CZy to będzie ten domek? Quote
supergoga Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Domek w Szczecinie będzie sprawdzony prawdopodobnie jutro. O tyle jest to dobra oferta że Pani chce sama przyjechać po sunię. W każdej chwili, więc byłaby mała szybko w domku. Czekamy dalej. Nikt nie odpowiedział na prośbę w sprawie kontroli domku w Piasecznie i Pruszkowie. Teraz taki pewnie wakacyjny sezon. Quote
halbina Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 A więc, Drogie Cioteczki!... Domek bardzo fajny, prozwierzęcy! Pani, syn i najważniejsza - córka (obecnie nieobecna, ale to ona zakochała sie w psicy, ona też zajmuje się bardzo fachowo swoim dwuletnim pełnym energii i otwartym na wszystkie stworzenia prawie owaczarkiem belgijskim Snoopim. Psiak naprawdę świetny, przyniósł mi swoje zabawki, obwąchał i oblizał... kapitalny! Piesek wysportowany, sylwetka i wspaniały charakter, ponoc zasługa pańci! Pańcia wybiera sie na weterynarię!!! Jedyny mankament - Snoopi ma naprawdę imponujące klejnoty... takze trzeba dopilnować sterylizacji albo suczynki, albo również i samego Snoopiego (biedaczek! :evil_lol: Pani, czyli mama pańci nie ma obiekcji w tym temacie, nawet sie zmartwiła, że to moze stanowić wkrótce problem, bo przecież suczynka jeszcze niedojrzała do sterylizacji, więc pieska czeka zabieg prawie na 100% Mieszkają w dużym mieszkaniu prawie w centrum miasta, ale w bocznej uliczce, stąd niedaleko do parku i zielonych terenó, których u nas dość dużo... Domek fajny, prozwierzęcy... maja jeszcze chomika... piesek ma swoje legowisko, ale swobodnie przeskakuje po kanapach, także sami wiecie! A i dziewczyna syna właśnie wybierała sie do schroniska po kociaka... i chyba weźmie któregoś z moich... :cool3: powiedziała, że weźmie tego, którego jej dam... :crazyeye: żadnego wybrzydzania!!! A wracająć do pańci, to zakochana po uszy! przyjechałaby po suczkę z tatą, ale chyba dopiero w okolicach 2 sierpnia mogłaby... no ale jak odpowiednio ponaciskacie, to może zorganizuja sie inaczej, bo nawiedzeni jak rasowi dogomaniacy! Podsumowując - rekomenduję pozytywnie! Quote
supergoga Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 To teraz mam dylemat - bo drugi fajny domek szykuje się w Szczecinie. Tez chce przyjechać sam po psicę. Niby od przybytku głowa nie boli. Amoże są gdzieś takie Anho-podobne psiaki? szczeniaki. Halbino - bardzo, bardzo dziękuję. Zawsze już coś wiemy. Jesteś kochna. Quote
ewajanka Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Domki się biją. Super. Supergoga może podsuń Państwu tego spanielka czarnego:razz: Quote
halbina Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 nasza pańcia kocha takie większe czarne... :roll: chyba, sądząc po Snoopim... Quote
supergoga Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Niestety oba domki szukają długonogich psiaków- aczkolwiek każdy z innego powodu. No i mam zagwozdkę. Quote
dzikus Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Domek jak widac całkiem konkretny :cool3: do tego kolejny w kolejce ;) To dobrze, że jest z czego wybierać... Anha zasługuje na jlepszy domek pod słoncem :) Quote
wiq Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 witam! cieszę się, że tak się biją o sunię ;) co do zaspokojenia popytu domków na czarne i długonogie- mogę przekleić kilka linków do ogłoszeń z flaciego, ale nie ręczę za aktualność ;) edit: a co tam, przeklejam :evil_lol: http://www.allegro.pl/item402445774_lucek_i_jego_pan_2_istnienia_1_zycie_pomocy_.html#photo http://warszawa.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-Flat-coated-retriever-suczka-do-oddania-W0QQAdIdZ63112632 Quote
BoWa Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 To kolej na domek w Szczecinie. Bardzo sensowni, młodzi ludzie, uprawiający sport, wychowani od dziecka z psami. Do towarzystwa suczka gordon 1,5 roczna, zabawowa panienka , wycałowala mnie na dzień dobry. Widać że bezstresowa i szczęśliwa w tym domu. Mieszkanie w bloku,ale na obrzeżu miasta, teren spacerowy w pobliżu domu wymarzony dla setera- jezioro,łąki . Rodziny p. Małgosi i Bartka zapsione (też same suki),mieszkający w domach z ogrodami, ogólnie ludzie kochający zwierzęta. P.Malgosia deklaruje,że przyjedzie po psa, choćby jutro :lol: Dla mnie DOM SUPER ! Decydujcie....każdemu psu życzyłabym takiego... Quote
Reno2001 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 No i masz babo placek. Supergoga-niezazdroszczę wybierania domu :shake:. Oby tylko jakiś inny psiak w potrzebie na tym skorzystał. Trzymam kciuki, aby żaden z tych domków na otarcie łez nie poszedł po "rasowiaka"! Quote
Margolka Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Reno, zaraz im jakieś miłe futerko na pociechę znajdziemy:evil_lol: Quote
halbina Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 obiecałąm Ci, Supergogo, że o małą będą sie bić najlepsze domki! a teraz Ty masz zagwozdkę! :p Quote
supergoga Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 No mam wielką. Ratujcie. Jedno co przemawia za Szczecinem - to czas zabrania suni. Nawet jutro. Natomiast w Zabrzu - ok. 2 sierpnia. A my mamy kolejne psy i musimy zabrac się za Rokiego. Z kolei żal dziewczyny młodej, która zakochała się w suni. Czy mamy cos w stylu flatowym, żeby też znalazło dom. Juz patrze w te ogłoszenia. Quote
supergoga Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Mamy kolejne dwa szczeniory w schronisku, jeden czarny, jeden brąz - z długimi ucholkami. Jeszcze nie widziałam. Quote
Recommended Posts