Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

KOlejny telefon - i znów daleko - teraz Pruszków.
I znów sprawdzenie domu konieczne.

Nie dam dzisiaj rady. Jutro postaram się poszukac kogos do sprawdzenia. Może ktoś nam pomoże z dogo. Na to licze. Bo w ciemno szczeniorki wydawac nie chcę.
Miałam też telefon z Poznania, ale po tym jak poprosiłam o dane kontaktowe dla wizyty przedadopcyjnej - zapadła cisza.

Posted

Trzeba Pani uświadomić na spokojnie jaki jest cel takiej wizyty, a nie jest nim np. rozglądanie się po kątach i sprawdzanie warstwy kurzu na meblach. Może poprostu gdzieś wkradło się niedopowiedzenie, niezrozumienie. Próbuj Supergogo.

Posted

Nie było nieporozumienia. Wyjasniałam wszystko, pani napisała rozumiem, dziękuję i koniec.
No ale mam kolejny domek - Szczecin. Pani ma gordonkę, lubi spacery. Ma warunki i szczere chęci. Po sukę jest w stanie przyjechac w każdej chwili.

Wysłałam ankiete i zapytanie o wizytę - ale tak mi się tez jakoś podoba ta osoba. Ma doświadczenia z psami w tym typie. Wie co im potrzeba.

Czyli mamy 4 osoby chętne.
Zabrze - sprawdzi Halbina jutro
Pruszków
Piaseczno
Szczecin.

Napisałam do Beki - czekam na odpiowuedź. Teraz taki kiepski czas, urlopy itp.
A Pruszków? Szczecin?
Hmmmm

Posted

Ze Szczecina masz raz (zawsze to coś) Panią Inkę, która adoptowała owczarka.
Dwa, z zamkniętymi oczami polecam łebską kobietę, Panią Ewę, która adoptowała porażoną onkę Bonę z dogo i u której, z wątku Arki, przebywa na stałe, staruszka Sonia. Za rzetelność tej Pani głową ręczę.
Kwestia skontaktowania Was z sobą, dogadacie wtedy sprawę, a potem już tylko Pani Ewa kontra dom adopcyjny.

Posted

Domek w Szczecinie będzie sprawdzony prawdopodobnie jutro. O tyle jest to dobra oferta że Pani chce sama przyjechać po sunię. W każdej chwili, więc byłaby mała szybko w domku.

Czekamy dalej. Nikt nie odpowiedział na prośbę w sprawie kontroli domku w Piasecznie i Pruszkowie. Teraz taki pewnie wakacyjny sezon.

Posted

A więc, Drogie Cioteczki!...
Domek bardzo fajny, prozwierzęcy! Pani, syn i najważniejsza - córka (obecnie nieobecna, ale to ona zakochała sie w psicy, ona też zajmuje się bardzo fachowo swoim dwuletnim pełnym energii i otwartym na wszystkie stworzenia prawie owaczarkiem belgijskim Snoopim. Psiak naprawdę świetny, przyniósł mi swoje zabawki, obwąchał i oblizał... kapitalny!
Piesek wysportowany, sylwetka i wspaniały charakter, ponoc zasługa pańci!
Pańcia wybiera sie na weterynarię!!!
Jedyny mankament - Snoopi ma naprawdę imponujące klejnoty... takze trzeba dopilnować sterylizacji albo suczynki, albo również i samego Snoopiego (biedaczek! :evil_lol:
Pani, czyli mama pańci nie ma obiekcji w tym temacie, nawet sie zmartwiła, że to moze stanowić wkrótce problem, bo przecież suczynka jeszcze niedojrzała do sterylizacji, więc pieska czeka zabieg prawie na 100%
Mieszkają w dużym mieszkaniu prawie w centrum miasta, ale w bocznej uliczce, stąd niedaleko do parku i zielonych terenó, których u nas dość dużo...
Domek fajny, prozwierzęcy... maja jeszcze chomika... piesek ma swoje legowisko, ale swobodnie przeskakuje po kanapach, także sami wiecie!
A i dziewczyna syna właśnie wybierała sie do schroniska po kociaka... i chyba weźmie któregoś z moich... :cool3: powiedziała, że weźmie tego, którego jej dam... :crazyeye: żadnego wybrzydzania!!!
A wracająć do pańci, to zakochana po uszy! przyjechałaby po suczkę z tatą, ale chyba dopiero w okolicach 2 sierpnia mogłaby... no ale jak odpowiednio ponaciskacie, to może zorganizuja sie inaczej, bo nawiedzeni jak rasowi dogomaniacy!
Podsumowując - rekomenduję pozytywnie!

Posted

To teraz mam dylemat - bo drugi fajny domek szykuje się w Szczecinie. Tez chce przyjechać sam po psicę.
Niby od przybytku głowa nie boli. Amoże są gdzieś takie Anho-podobne psiaki? szczeniaki.
Halbino - bardzo, bardzo dziękuję. Zawsze już coś wiemy.
Jesteś kochna.

Posted

Domek jak widac całkiem konkretny :cool3:
do tego kolejny w kolejce ;)

To dobrze, że jest z czego wybierać... Anha zasługuje na jlepszy domek pod słoncem :)

Posted

witam!
cieszę się, że tak się biją o sunię ;)

co do zaspokojenia popytu domków na czarne i długonogie- mogę przekleić kilka linków do ogłoszeń z flaciego, ale nie ręczę za aktualność ;)

edit: a co tam, przeklejam :evil_lol:

http://www.allegro.pl/item402445774_lucek_i_jego_pan_2_istnienia_1_zycie_pomocy_.html#photo

http://warszawa.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-Flat-coated-retriever-suczka-do-oddania-W0QQAdIdZ63112632

Posted

To kolej na domek w Szczecinie.
Bardzo sensowni, młodzi ludzie, uprawiający sport, wychowani od dziecka z psami. Do towarzystwa suczka gordon 1,5 roczna, zabawowa panienka , wycałowala mnie na dzień dobry. Widać że bezstresowa i szczęśliwa w tym domu.
Mieszkanie w bloku,ale na obrzeżu miasta, teren spacerowy w pobliżu domu wymarzony dla setera- jezioro,łąki .
Rodziny p. Małgosi i Bartka zapsione (też same suki),mieszkający w domach z ogrodami, ogólnie ludzie kochający zwierzęta.
P.Malgosia deklaruje,że przyjedzie po psa, choćby jutro :lol:

Dla mnie DOM SUPER ! Decydujcie....każdemu psu życzyłabym takiego...

Posted

No i masz babo placek. Supergoga-niezazdroszczę wybierania domu :shake:.
Oby tylko jakiś inny psiak w potrzebie na tym skorzystał.
Trzymam kciuki, aby żaden z tych domków na otarcie łez nie poszedł po "rasowiaka"!

Posted

No mam wielką. Ratujcie. Jedno co przemawia za Szczecinem - to czas zabrania suni. Nawet jutro. Natomiast w Zabrzu - ok. 2 sierpnia. A my mamy kolejne psy i musimy zabrac się za Rokiego.
Z kolei żal dziewczyny młodej, która zakochała się w suni.

Czy mamy cos w stylu flatowym, żeby też znalazło dom. Juz patrze w te ogłoszenia.