Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zefir jest bardzo młodym pieskiem. Ma ok. 2 lat. Jest średniej wielkości, tułów ma bardziej Onkowaty, za to pysiek zapewne od przodka huskiego, albo malamuta ;)

Nie wiemy dokładnie jak trafił do schroniska, zapewne został przywiązany do drzewa jak większość nowo przybyłych piesków. Znudził się swoim właścicielom i stracił dom...

Jest bardzo wesołym pieskiem. Jego imię mówi już wszystko ;)Widac, że brak mu człowieka, jest ogromnie towarzyski, uwielbia zabawy, przeciąganie. Potrzeba mu aktywnego właściciela, który znajdzie czas, żeby poświęcić trochę uwagi. Jest również bardzo pozytywnie nastawiony do innych psiaków.

Jednym słowem to idealny pies-towarzysz, do częstych zabaw i częstego głaskania.
Niestety w schronisku nikt nie poświęci mu dostatecznie dużo czasu. Zamiast ciepłych ludzkich rąk są zimne kraty, a zamisat kojącego głosu własciciela - żałosne wycia kolegów ze schroniska...

Kto pokocha Zefira?

Kontakt w sprawie adopcji:
[SIZE=3]tel.: 515-242-723 lub 604-950-574
email: [SIZE=2]adopcje.bielsko@interia.pl

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

TrafiŁam w końcu na wątek diabeŁka ;)

co prawda myślaŁam że nazywa się Zeus a nie Zefir , Szarik wybacz :razz: ale byŁam przekonana że nazwaŁaś go Zeus i próbowaŁam to wmówić dzisiaj Pinczerce :evil_lol: ale Pinczeka zaprzeczyŁa.

Posted

Słyszałam! :) Poczatkowo koncepcja była taka, że będzie to Zeus i boksowa koleżanka Hera, jednak potem zmieniło się na Zefira - widac bardziej trafnie ;)

Swietne zdjecia! :)

Posted

Ja tylko mam cichą nadzieję (może niepotrzebnie), żeby nikt nie zabrał Zefirka pod Nasza nieobecność. To ładny piesek, takie się często widzi przy budzie :( Trzeba mu znaleść jakiegoś maratończyka, albo jeszcze lepiej - sprintera! Który nie lubi samotnych biegów :)