madziorna Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Pokaż się na pierwszej stronce malutka... :roll: Quote
Angel_ Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Mam kaske dla Małej , nie wiem jak sie ugadac zeby dac :oops: Teraz codziennie pracuje.. Moze ktoras bedzie na dniach w poblizu ( :oops: ) Najlepiej w sobote :) Quote
Pastylka Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 No wlasnie komu wplacac bo ja bede miala pieniazki z bazarku. Quote
Angel_ Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 kamilka91 napisał(a):w pobliżu tzn. gdzie? ;) Szwederowo :diabloti: A konkretniej Kaufland -> Kwiaciarnia :) Quote
Pastylka Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Jakies konto na ktore mozna wplacac?Dzisiaj konczy sie bazarek i bede musiala powiedziec gdzie wplacac! Quote
martik b Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Rozmawiałam właśnie z Lorien, wcześniej nie było mowy o zabraniu Divy do weta, bo była taka zmiana, że by nam jej nie wydali, dzisiaj jest okazja, bo jest akurat ''spoko'' obsługa ;) i pojedziemy dziś żeby zobaczyli ranę, już rozmawiałam z wetem, że pewnie bez kolejnego antybiotyku się nie obejdzie...jeśli chodzi o ten zaległy rachunek to już zapłaciłyśmy go całkowicie więc jest na zero...Angel ty masz blisko na grobla, jeśli masz kaskę, to proszę podejdź i tam daj wetowi, ja mu to dzisiaj powiem, że może się pojawić osoba która będzie płacić, bo my dziś znowu otworzymy rachunek, za dzisiejszą wizytę i ewentualne leki nie zapłacimy a jak coś już wpłacisz to zawsze łatwiej, dziękujemy :) Quote
Angel_ Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Nie wiem kiedy uda mi sie podejsc. Postaram sie Quote
martik b Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Byliśmy z Divą w lecznicy, z raną nie jest najgorzej, wet obejrzał, powiedział, że szybko się powinno zagoić, dostała synergal w tabletkach na tydzień 2 razy dziennie, podawać jej to będzie 2 zaufanych pracowników, bo lorien z virginią jadą na zlot dogomaniaków a marta697 wyjechała nad morze dzisiaj, ja wyjeżdżam rano w nd do środy, poza tym ja jestem w schronie tylko z doskoku gdy dziewczyny mi dają znać jak się coś niedobrego dzieje więc obowiązek spadł na pracowników..w klinice była akurat szefowa, serce ma takie samo wielkie jak jej zmarły mąż i powiedziała, że mamy sobie wziąć te tabletki, już nie chciałam się wypytywac w takim razie o rachunek powiedziałam tylko wetowi żeby mnie wpisał do zeszytu i zapłacę w czwartek więc jakby co to mamy chyba tylko 20 zł za wizytę lub nawet i mniej może, bo liczą mnie często za 15 zł, koszta więc niewielkie :) , będę w czwartek w klinice może Angel byś wtedy mogła podejść :cool3: Poza tym Diva jest cudna, przybrała troszkę ciałka, ma mega apetyt, ciasto szefowej chciała zjeść, karmy w lecznicy obwąchiwała, ciekawa bardzo chciała sobie zwiedzić wszystkie pomieszczenia, w aucie grzecznie siedzi, gorąco jej tylko było i do okna się pchała, jest przemiłą, wesołą suczką, merda ogonkiem radośnie do ludzi i nawet mi dała buziaczka :loveu: cudowny pies :) Quote
kamilka91 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Tak, stan Divy rzeczywiscie bardzo się poprawił. Bardzo chętnie się bawi, biega za piłeczką, skacze i bez przerwy merda ogonkiem :loveu: Kilka zdjęć Divuni: Prawda, ze to śliczna dziewczynka? :loveu: Quote
madziorna Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 [quote name='kamilka91']Prawda, ze to śliczna dziewczynka? :loveu: Prześliczna! :loveu: Cieszę się, że jej stan się poprawił. Teraz jeszcze tylko trzeba znaleźć domek... :roll: Quote
Angel_ Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Hmm zobaczy sie :) Ja teraz do 16 sierpnia pracuje codziennie :/ urlopy.. Ale napewno sie zgadamy, jak nie dam TŻ kase moze jakby przejezdzal tamtedy to by podrzucil :) Szkoda, ze nie ma fotek Divki tak z boku z odleglosci- wszystkie samego pychola.. ALE.. mnie to ona dosc w pitkę idzie :cool3: Quote
kamilka91 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Z boku też są, ale nie widać na nich pysia, dlatego nie dodawałam... :roll: a poza tym, prawie wszystkie przy misce... i niewyraźne... :oops: (jakiś dziwny cień na zdjęciu powyżej... :oops:) I taki gratis, bo boku tu prawie nie widać ;) Diva nadal chudziutka :shake: ale apetyt ma, więc powinna niedługo przybrać na wadze ;) Więcej zdjęć nadających sie na dogo niestety nie posiadam... W razie potrzeby mogę zrobić, ale dopiero w poniedziałek będę u niej... Quote
martik b Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Kamilka dziękujemy za zdjęcia... piękna dziewczyna :loveu: ...ja naturalnie aparatu wczoraj zapomniałam :roll: Quote
Angel_ Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 martik b napisał(a):Kamilka dziękujemy za zdjęcia... piękna dziewczyna :loveu: ...ja naturalnie aparatu wczoraj zapomniałam :roll: Martuś a jaki wet ją leczy teraz? ( Kozłowski czy Stępka? :) ) Quote
martik b Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Stępka z Lewandowską mają urlopik i Konrad jest teraz codziennie więc wczoraj byliśmy u niego, pierwsza wizyta z tego co pamiętam to był właśnie Stępka ale później już jeździliśmy do Konrada choć Pani wet też ją poznała, bo miała akurat dyżur jak jechaliśmy z Divą ponownie założyć wenflon, jak sobie wygryzła... także Małą zna już cała lecznica łącznie z szefową, która miała tę przyjemność poznać ją wczoraj ;) Quote
Angel_ Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Uwielbiam Olgę i Stępka :loveu: No ale Kondrad tez jest ok ;) Jest 12 wiec powinien byc u nas w FOXie ( pod blokiem mamy maly punkcik wet FOX od FILA :cool3: gdzie sa Ci nasi z grobla weci - a blizej zawsze :cool3: ) Quote
martik b Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Konrad w chwili obecnej najlepszy diagnostyk choć ''najzimniejszy'' (czytaj najmniej empatii w sobie) ale pojęcie o pracy ma..W foxie teraz ten tydzień siedzi p. Michalska, bo jest za mało tych wetów od czasu śmierci dr :( Olga i Bartek są w Łebie, mieli piękną pogodę cały tydzień, ja akurat wyjeżdżam juto a za oknem chmury :angryy: nie przepadam właśnie przez to za tym naszym bałtykiem, jest drogo, wydaje się więcej kasy jak zagranicą a pogoda raz jest raz jej nie ma a nawet częściej nie ma jak jest :/ Quote
Lorien:) Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 Informacja o Divie szukającej nowego domu będzie widniała na stronie naszego schroniska, na stronie głównej:loveu: A tymczasem Pani dyrektor umieściła to ogłoszenie w kąciku adopcyjnym, jednak zostanie na dniach przeniesione na główną: "Imię: DIVA Płeć: suczka Wiek: 2 lata Wielkość: średnia Sterylizacja: NIE Biedactwo, przeszła gehennę. Miała male i rozchorowała sie na ogromny ropień listwy mlecznej. Szczenięta (juz duze- 9sztuk) zabrał własciciel a Diva została w Schronisku i walczyła o zycie. W osobnym boksie dostawała kroplówki i iniekcje antybiotyku. Było z Nią bardzo, bardzo źle. Teraz wraca do zdrowia i jest gotowa do adopcji. Sterylizację wykonamy u Niej dopiero jak sie wmocni po przebytej chorobie. Na razie jest zbyt wycieńczon. Wiemy, ze nie lubi towarzystwa innych zwierząt. Za to uwielbia ludzi. Nasze wolontariuszki takze za Nią przepadają. Quote
Lorien:) Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 Oczywiście jak można wywnioskować z powyższego tekstu, Pani dyrektor nadal nie jest wtajemniczona "w naszą akcje ratowniczą"Divuni:evil_lol::eviltong: I nie ma pojęcia, że to dzielne wolontariuszki "maczały palce" w cudownym ozdrowieniu Divy;) Quote
Angel_ Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Pewnie mysli, ze to dzieki schorniskowemu wetowi mala tak stanela na nogi :roll: Co do dr. Kozłowskiego w pełni się zgadzam :fadein: I rzeczywiscie byla dr. Michalska :)- mam nadzieje, ze nie zagadalam jej na smierc bo ja tak potrafie :oops: Kaska na rachunek Divy wplacona- 30 zł za bazarek od Lidan (dzieki wielkie :loveu: ) i skromne 20 zł odemnie. (po kliknięciu zdjęcie w pelnym rozmiarze) Quote
kamilka91 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Angel_-dziękujemy bardzo :loveu: A Diva to w końcu bardziej astką czy pitką jest? Ja się nie znam za bardzo na bullowatych... :oops: Zastanawiam się, co by było, gdyby Pani dyrektor trafiła jakimś cudem na ten wątek :evil_lol: Quote
martik b Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Angel dziękujemy :loveu: mamy teraz nadwyżkę :) Quote
Pastylka Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Ciezko ocenic czy pit czy ast :) Dziewczyny to skoro jest nadwyzka, a od koperek za szeleczki bazarkowe wplyna pieniazki to moze na sterylke pozbieracie teraz? I jesli moge prosic to dajcie znac jak pieniazki wplyna zebym mogla wyslac szelki :) Quote
Lorien:) Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 Sterylizacja zostanie wykonana w schronisku bezpłatnie, także o to nie musimy się martwić;) Sunia zostanie również tam zaszczepiona, jednak musi nabrać do tego czasu trochę sił. Zważyłyśmy Divę w klinice i okazało się, że przybrała 1 kg:lol:;) Quote
Recommended Posts