Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!
Poszukuję groomera, który zna się na trymowaniu westa i podejmie się tego zadania. Problem w tym, że trzeba by było dojechać do Ełku. Nie wiem, może ktoś ma czas i chęci wytrymować mojego psa, bo w Ełku niestety nikt albo nie umie, albo nie chce się podjąć ogólnie trymowania. W Białymstoku byłam, jeszcze mam 2 salony /ewentualnie/, ale chyba nie chce znowu experymentować na moim psie... Oczywiście zapłacę za trymowanie+ dojazd /paliwo/. Psiak nie jest aż tak strasznie zarośnięty, ale czas trymowania się zbliża, a tutaj nie ma kogoś kto umiałby trymować. Może ktoś się zgłosi, choć, wiem, że to trudne do wykonania, bo pies na swoim terenie czuje się pewnie. Jak ktoś się zgłosi to dobrze, jak nie to trudno. Najwyżej pojedę experymentować do Białegostoku.
Pozdrawiam.

PS. Jeśli nie, to może zna ktoś jakiegoś groomera w Piszu, Olecku, Suwałkach, Giżycku, Kętrzynie, Augustowie lub innych pobliskich miastach?

Posted

Jest jedna hodowla, ale pytałam, to Pani nie robi swojej suni, uczy się. Zapytałam gdzie robi swojego psiaka, ale nie zna ani adresu, ani telefonu. Po prostu wytłumaczyła mi gdzie to jest, a że ja jestem z innego miasta to nie bardzo wiem o co chodzi. Druga hodowla to już całkiem odpada, nie podoba mi się jak robią, a na wystawie ktoś inny im psiaka robi, nie umieją trymować, byłam tam jak pierwszy raz trymowałam Foxiego, to na ogonie mu chorągiew zostawili...

Zostaje mi Spa dla Psa w Białymstoku, ale nie wiem jak tam robią lub zadzwonię do tej hodowczyni co mi miała tel. lub adres skombinować do tej swojej groomerki /na meila jeszcze nie odpisała/.

Posted

W Suwałkach jest salon pielęgnacji psów, ale nigdy tam nie byłam.
Kiedyś zapisałam numer telefonu, ale nie jestem pewna, czy jest nadal aktualny. Możesz spróbować sie dodzwonić 600171358.

Posted

Dzięki, tylko przydałoby się zobaczyć fotki jakieś, bo tak jak zapytam czy kiedykolwiek trymowali westa to jak wszyscy powiedzą, że oczywiście... Poszukam w neci może znajde cos na ich temat. A w Augustowie nie ma jakiegoś psiego fryzjera?

Posted

Niestety w Augustowie nie ma żadnego groomera, ale jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to za kilka lat i tu powstanie salon pielęgnacji psów :D. Ale jeszcze bardzo długa droga przede mną.

Posted

Wiem że w Giżycku jest salon dla psów, ja mam yorka i pan ostrzygł sunię pięknie. Tylko zastanawiam się czy w ofercie salonu było też trymowanie, wydaje mi się że tak ale na 100% nie mogę powiedzieć. Jeśli chcesz mogę Ci podać namiary na pw ;)

Posted

Tak, jeśli możesz podaj. Ja wczoraj coś znalazłam właśnie w Giżycku, ale nie wiem czy to to samo. W ofercie nic nie pisało o trymowaniu, ale zapytać można :) Z góry dzięki.

Posted

W tą sobotę jedziemy na trymowanie do tego salonu w Giżycku. Zobaczymy jak tam robią. Oczywiście nadal jestem chętna na adresy salonów groomerskich w woj. warm.-mazurskim okolice Ełku lub na przyjazd kogoś do nas, ale już w innym terminie. Wielkie dzięki za pomoc!