Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No jak zwykle zaskoczenie totalne. Moja Szelminka na 2 mc przed terminem dostała cieczkę.Na szczęście zdążyłem wszystko za wczasu ustalic i pozałatwiać.I wygląda na to, że pod koniec września urodzą mi się małe buliki....:) Będzie to mój pierwszy miot więc jestem bardzo podekscytowany.Będę niedługo wszystko dokładnie na stronie opisywał.Tymczasem mogę powiedzieć, że tatusiem będzie Goranek -Interchampion GREAT GATSBY Timar z hodowli Sauron. Licze na Wasze rady bo jak to przy pierwszym miocie jestem zupełnie zielony...:)

No ale mam jeszcze na szczęście troche czasu na podszkolenie w zakresie położnictwa :lol:

Posted

Dzieki serdeczne za wsparcie...! W tej chwili chce zacząć badać progesteron zeby nie jechać w ciemno ale jedno badanie kosztuje 37 pln a pewnie będzie trzeba zrobic ze 3-4 więc i to robia juz sie duże pieniądze.Nie wiem co robić może jednak jechać w ciemno.Tym bardziej, że Pani Ania właścicielka Goranka zapewniała mnie że kryć mogę do woli ile razy tylko bedę chciał...:)

Posted
Dzieki serdeczne za wsparcie...! W tej chwili chce zacząć badać progesteron zeby nie jechać w ciemno ale jedno badanie kosztuje 37 pln

Oj straszecznie u Was drozyzna :o za jedno badanko - ja placilam 25 zetków i tak mi sie udalo,ze zrobilam tylko raz i zaraz po wyniku musialam wyruszac w podróż.

Ale skoro kryjesz w Polsce i masz mozliwość kilkakrotnie powtarzać - to nie wiem czy jest sens "bawić" sie w progesteron :-?

Obserwuj zachowanie suczyska ,jej srom i optymalny dzień powinien sie pojawic bez badania :)

Posted

Dzieki staff-ka za rady ! Chyba faktycznie zrezygnuję z tych badań.

A jesli chodzi o wybór pieska dla mojej suni to kierowałem sie kiloma rzeczami nie o wszystkich można oficjalnie na forum mówić dlatego wolałbym sie nie wypowiadać dogłębnie....:) Powiem tylko, że zdecydowałem sie na krycie krajowe i po porównaniach wzgledów zdrowotnych jak i skojarzeniowych ( bilansu wad i zalet przyszłych rodziców) dokonałem takiego a nie innego wyboru.

Dziękuję za Wasze rady sa dla mnie bardzo cenne. Najbardziej chyba to przydadza mi sie krótko przed porodem no i zaraz po....:)

Posted

Zapraszam wszystkich na moja stronę.Jest już zamieszczone info o kryciu Szelmy. Niedługo zamieszczę też nowe zdjęcia Kiki...:)A krycie zbliża sie dużymi krokami...No juz nasuwaja mi sie pytania.Pies jest juz doświadczonym reproduktorem no ale dla Szelmy będzie to pierwszy raz.Czy mielibyście jakieś wskazówki jak mam postepowac z niedoświadczoną suką, tak żeby nie zepsuć sprawy..???

• 2 weeks later...
Posted

No i mam juz wszystko za sobą, a raczej przed....:)

Krycia odbyły się bez specjalnych komplikacji i z bardzo fachową pomocą...:) No może z racji tego ,że moja Szelminka to przecież jeszcze Virgine była pierwszy raz nie był łatwy.Teraz czekamy kilka tygodni i robimy USG.Musze sie przyznać ,że nie oparłem sie przed badaniem progesteronu.Przed kryciem robiłem 3 badania co 2 dzień.Wyniki były takie....0,75 - 1.07 - i w piatek w dzień pierwszego krycia 4,17. Bałem się ,że pojadę za szybko ale ten ostatni wynik był dla mnie bardzo pocieszajacy..;)

Liczę, że na koniec września urodzą się śliczne i zdrowiutkie bulątka...:))))

Posted

Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Zyczymy powodzenia i mocno trzymamy kciuki :wink: No i oczywiscie czekamy na c.d. :D

• 2 months later...
Posted

Poczekajcie na skok...generalnie powyżej 4-5 to na drugi dzień można z powodzeniem kryć.Ja miałem możliwośc częstego krycia i w dodatku reproduktor był nad morzem to przy okazji pojechaliśymy sobie wypocząć...;)