Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałabym was prosić o pomoc w znalezieniu dobrej hodowli lub byc moze bezpośrednio w zakupie szczeniaka. Na przelomie wrzesien-listopad chciałabym zakupić szczeniaka husky. Znalazlam wiele odpowiadajacych mi hodowli jednak wszystkie daleko od mojego miejsca zamieszkania ( wrocław ). Zalezaloby mi na tym zeby byla ona blisko bo chciałabym najpierw poznac hodowcow i upewnić się ze pieski sa hodowane z pasja a nie dla zysku.
Dlatego byłabym wdzięczna za polecenie mi jakiejs hodowli:)

serdecznie pozdrawiam i z gory dziekuje

Posted

Chciałabym was prosić o pomoc w znalezieniu dobrej hodowli lub byc moze bezpośrednio w zakupie szczeniaka. Na przelomie wrzesien-listopad chciałabym zakupić szczeniaka husky. Znalazlam wiele odpowiadajacych mi hodowli jednak wszystkie daleko od mojego miejsca zamieszkania ( wrocław ). Zalezaloby mi na tym zeby byla ona blisko bo chciałabym najpierw poznac hodowcow i upewnić się ze pieski sa hodowane z pasja a nie dla zysku.
Dlatego byłabym wdzięczna za polecenie mi jakiejs hodowli:smile:

serdecznie pozdrawiam i z gory dziekuje

Posted

W temacie "LINKI do stron o SH" znajduje się lista hodowli husky. ... i wydaje mi się, że hodowla ZPR jest blisko Wrocławia (chociaż blisko to zawsze pojęcie względne ;-)).

Posted

w poszukiwaniu dobrej hodowli w ogóle nie powinniśmy brać pod uwagę to, czy hodowla jest blisko, czy na drugim końcu Polski.
A żeby poznać, czy ktoś naprawdę hoduje z pasji, nie dla kasy, to nie wystarczy mieszkać blisko i często odwiedzać. Czasami po psach widać, czy ktoś robi tylko dla pieniędzy. ;)

Posted

dziekuje za informacje:) po przeczytaniu waszych odpowiedzi rzeczywiscie stwierdzilam ze odleglosc nie gra roli. w zwiazku z tym prosze was ktorzy macie doswiadczenie i wiedze, byscie polecili mi optymalna hodowle, ktora da mi szanse posiadania psa, z ktorym bede mogla odkrywac pasje psich zaprzegow!!!
z gory dziekuje i czekam na pomoc

Posted

ogółem mówiąc, to musisz się zdecydować jaką dyscyplinę chcesz uprawiać :)
Mało jest w Polsce hodowli nie-wystawowych (ale nie zaprzeczam, że nie ma ;) )

Posted

HuSkaCz;10519361mówiąc, to m napisał(a):
ogółusem isz się zdecydować jaką dyscyplinę chcesz uprawiać :)
Mało jest w Polsce hodowli nie-wystawowych (ale nie zaprzeczam, że nie ma ;) )

Uściślij może swoja wypowiedź . Co to znaczy" hodowla nie-wystawowa " ??:crazyeye:
pozdrawiam

Posted

Znalazłam psiaka, dokładnie rzecz biorąc suczke:)
co do ciągania i zaprzegów to poki co niebardzo mam o tym pojecie ale zamierzam sie wokol tego zakrecic:)
licze na wasze doswiadczenie i wiedze:):):)
byal bym wdzieczna za jakies linki i sugestie co do dyscyplin ktore mozna uprawiac z sh, moja sunia oczywiscie jest jeszcze szczeniakiem bo urodzila sie 13.04.08 wiec do pracy jeszcze ma troche czasu:):) ale ja sie chce juz przygotowac i jak najwiecej dowiedziec o zasadach koniecznym osprzecie itp.
juz mam ochote na nastepnego sh i mam nadzieje na poczatku przyszlego roku miec dwa bo chyba jeden sh mnie nie uciagnie na sankach czy na tym czyms na trzech kolkach:):)
pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc!!!

Posted

koniecznie załóż jej galerię :D

z jednym psiakiem można uprawiać Canicross - bieg z psem, Bikejoring - pies+człowiek+rower i pulka - w sezonie bezśnieżnym pies ciągnie wózeczek na dwóch kółkach z obciążeniem, a za nim biegnie człowiek, a kiedy spadnie śnieg, wózeczek zastępują małe saneczki, a człowiek za nim na nartach biegowych :D

A skąd jest mała ? No powiedz coś więcej :D

Posted

galerie na pewno założe xD Docelowo zamierzam miec conajmniej dwa haszczaki :) powiedzcie mi jaki ciężar moze pociągnąc jedna suczka a jaki ewentualnie dwie? czytałam na innych forach jak rozmawialiscie o temperaturze w jakiej mozna z psiakiem biegac i w sumie opinie byly bardzo zróżnicowane wiec nie wiem jak to w koncu jest:shake: co do sportów to na pewno bede biegac z ta linka (czy ta linka sie jakos specjalnie nazywa?:P) chciałabym tez spróbować z tym wózkiem na trzech kołach :shiny: ale mam jeszcze sporo czasu wiec mysle ze zdarzę się zorientować co gdzie i jak :loveu:
pozdrawiam:p

Posted

jak na dwa psy to zamiast wózka polecam hulajnogę - zaprzęgową oczywiście ;)
a z linką to wszędzie się biega/jeździ :D i jeśli o to ci chodzi to chyba jest to linka z amortyzatorem ... :P

a zależy w jakiej psiaki są kondycji, do czego były trenowane... ale znowu kosmicznych ciężarów się nie powinno....

a tak z ciekawości - dlaczego akurat suczki ? ]:->

Posted

a jak wyglada taka hulajnoga? podajcie jakiegos linka:razz: poczatkowo chcialam pieska ale ta suczka mnie tak urzekła ze sie w niej zakochalam:loveu: poza tym ze tak powiem suczki trzeba pilnowac dwa razy do roku :cool3: a o te kilogramy to pytalam tak orientacyjnie bo sama waze 45kg :P

Posted

Uściślij może swoja wypowiedź . Co to znaczy" hodowla nie-wystawowa " ??

hodowla, której celem nie jest hodowanie psa na wystawy i pokazywanie psa na tychże imprezach, tylko hodowanie psa pod kątem użytkowym, gdzie od wyglądu wazniejsze sa jego predyspozycje do pracy w zaprzęgu. proste.

trochę takich sportowych hodowli jest; wystarczy dobrze poszukać Husky Team ma zaprzęg biegających championów

z całym szacunkiem i sympatią do Jacka i jego psów, to nie jest to sportowa hodowla, tylko hodowla psów z linii wystawowych (są one championami piękności), które regularnie biegają, dzięki determinacji właściciela. I chwała mu za to i cieszyć się, że psy robią to co lubią, ale sportowa hodowla to nie jednak jest.

pozdrawiam

Posted

sopel, jeśli nie zamierzasz hodować to polecam sterylkę :D moja jest wysterylizowana i nie ma kłopotu przy treningach, tym bardziej, że ona biega w parze z psem :D

Posted

HuSkaCz napisał(a):
sopel, jeśli nie zamierzasz hodować to polecam sterylkę :D moja jest wysterylizowana i nie ma kłopotu przy treningach, tym bardziej, że ona biega w parze z psem :D

Huska, cieszę się, że wysterylizowałaś swoją nierodowodową sunię, ale nie porównuj jej do siberianki z bardzo dobrym, udokumentowanym pochodzeniem. Nie wiesz co planuje Paweł. A od radzenia są hodowcy, nie ty. :roll:

(Widzę, że stake-out nie działa, więc niektórzy przenoszą się na dogo?;))

Posted

widze ze mnie uorzedzilas Justyna:):):)
nie ma mowy o zadnej sterylizacji
nie mam ambicji tworzenia hodowli.....ale zycie sie zmienia a najbardziej je moze zmienic fiesta:):):)
poza tym wyznaje nie mow nigdy nigdy
narazie ogladam czytam i coraz bardziej wkreca mnie swiat zaprzegowcow i ludzi ktorzy z pasji do nich poswiecaja wiele a moze nawet cale swoje zycie!!!