Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tundra']Marchewko, a jak w samym Bilgoraju szukalas domow?
Czy probowalas przez weterynarzy?
Do ktorego chodzisz?
Mozna by tez sprobowac umiescic chwytajaca za serce historie o szczeniaczkach, ktorych nikt nie chce i umiescic ja w bil. "Nowej"

Ogloszenia= plakaty u weterynarzy, w sklepach z kwiatami, wszedzie gdzie tylko takie sie tam wiesza...

Tundra witaj ! dzieki ze znalazlas czas i tu do nas zajrzalas
przebudowany ten watek od rana
ruch harmider to i dobrze
lady powstawiala ogloszenia:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
scarlet upracowal sie tez jak mrowka:p... - trzeba jeszcze wiecej osob sciagnac podsylajac im link - tych z lubelskiego chocby do pilnowania tego watku by nie spadal
marchewka brawo brawo :multi:
halbinko zgadzam sie calkowicie :roll: co do uwag nt fotek to polowa sukcesu jesli nie wiecej

tez uwazam ze nalezy poszukac domkow w Bilgoraju oczywiscie przed tem je posprawdzac..
Tundra dobrze radzi o kwiaciarniach etc:lol:
tylko trzeba przygotowac ladne ogloszenie!

kto to moze zrobic?
fotki najlepiej jakby cztery suczki byly np na a4 podzielone na cztery...pod spodem kartki do zrywania
charaktery koniecznie opisac
imiona im dac....
tego nie zrobisz na jutro trzeba chwilke nad tym posiedziec

• Replies 376
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę, że do opisania charakterów, to najlepiej sama marchewka... Co do zdjęć - jak mi powiesz ile tam kosztuje bilet do Ciebie busem, to mogłabym może podjechać z aparatem - mówię może, bo to zależy od wielu czynników:roll: Mój TŻ składał książkę kiedyś, jakby mu dostarczyć tekst i zdjęcia to by szybciutko pewnie coś złożył na ogłoszonko - mogę ew. gotowe wywiesić w Zamościu, w końcu to nie tak daleko. Mogę tez posprawdzać domki w Zamościu i Lublinie - w zamosciu do 20 wrzesnia, w lublinie po 20stym. I ogłoszeń bede pilnować no i watek podrzucac... i tyle chyba z mojej strony...

Posted

Fajnie, że tyle się dzieje!!!! Próbowałam w samym Biłgoraju. Ale ogłoszenia były jeszcze w lipcu , bo próbowałam od samego początku, żeby ludzie mieli czas się oswoić. Coś tam sie działo były telefony i maile, ale każdy chciał pieska a były tylko dwa. Macie rację z nowymi ogłoszeniami, już napisałam do koleżanki która zajmuje się fotografią myślę że pomoże. Faktycznie nie dam też rady na jutro z nowymi ogłoszeniami, ale zechcę jak najszybciej.Próbowałam też nawiązać kontakt z fundacją Emir oddziałem w Zamościu, niestety nieskutecznie, choć jeszcze raz jutro zawrócę im głowę.

Posted

Nie znam zupełnie waszych okolic więc ciężko poradzić gdzie wieszać ogłoszenia , ale można też przy jakiś większych obiektach handlowych ...

wczoraj nie dałam rady z ogłoszeniami , ale podsyłam linka innym jeszcze

Posted

Ja jako tako też się nie znam po okolicach Biłgoraja - mogę wywiesić w Zamościu i Lublinie u wetów, na jakichś sklepach zoologicznych, ale też na osiedlach, w centrach itp.

Posted

wiecie co............ kamień z serca, ze tu jesteście :) A banerek to nie moja robota tylko wspaniałej, fantastycznej i nieocenionej Oli164 (wielkie podziękowania za tak szybką rekację) Postaram się pościągać jeszcsze tu kogo się tylko da :)
a teraz hoooooooopppppppp w górę i maluchy biegusiem do domków.

Posted

marchewko slicznie opisalas dziewczynki!
a imiona jakie intrygujace

bardzo mi sią podobają!:sweetCyb:
gdybyś mogla nawet przy fotkach ktore sa, choć nam przedstawić która jest która...:roll:

nowe fotki, jesli Lady :loveu:będzie mogla, lub Twoja kolezanka...nowe to bedzie super
Nie będą długo czekac na domki biłgorajskie ślicznotki:loveu:
One sa po prostu sliczne! No i oswojone z czlowiekiem, a mogly być dzikie, zabiedzone, lub najzwyczajniej w worku z kamieniem na dnie stawu.:angryy:
Uratowaliscie im zycie i staracie sie dać jak najlepsze!
Chylę czoła!

Ilez to pracy włozyłaś Ty z Rodzicami. :Rose::help1::shock::helo::sweetCyb::B-fly:jestem pelna podziwu dla Was! i w dodatku zatrzymujecie część rodzinki dla siebie! :shock: i jeszcze wspominasz o sterylizacji,
to juz niemal przekracza moje wyobrażenie o dobroci ludzkiej!
tyle sie czyta na dogo o nieszczesciach.:-(..ze chlubnym przykladem swiecisz z Rodzicami na firmamencie polskich miast i miasteczek:loveu:

A jak sobie radzicie finansowo?:help1:
Sterylizacja jest kosztowna. A to cztery suczki!!!:crazyeye: a Mamusia?
Czy weterynarze robią jakąs ulgę? :help1: Moze wlasnie w tym temacie zwroc sie :user: do Fundacji Emir, skoro są tam jej przedstawiciele.
Szczepienia, odrobaczenia. Fundacja może bedzie mogla wesprzec Wasze dzialania :help1:

Trzymam kciuki!

Posted

jesli tylko znajdziecie transport z Warszawy do Bilgoraja przesle worek karmy dla szczeniakow - dostalam od Lamia2 dla szcaniakow w potrzebie
a tyle juz zrobiliscie z wlasnej kieszeni i nie wolajac o pomoc finansowa, tyle jest do zrobienia,ze nalezy sie ta karma jak najbardziej!

prosze rozejrzec sie w jaki sposob moge to przeslac
moze ktos bedzie jechal?

moze jakos Warszawa-Zamosc
hmmm
wiem ze jezdza busiki regularnie do Zamoscia
moze jakby tak np busikiem ktos jechal a z Zamoscia to juz blizej

pomyslcie ruszcie glowa
prosze...

Posted

Dodałam kolejne ogłoszenia, str. 10. Pixie, co do busika z Zamościa to jeździ ich chyba mało, ja nie wiem - ale gdyby się okazało, że kolezanka marchewki nie może i miałabym robic zdjęcia to karmę z Zamościa bym wzięła.

Posted

lady S dzieki za oferte

hmmm no to teraz tylko Warszawa - Zamosc
moze dajcie na transportowym ogloszenie - Warszawa-Zamosc kto zabierze worek karmy?
moze akurat ktos bedzie jechal
nie bardzo mam czas podjechac do busikow. Moze nawet udaloby sie za bilet przekazac kierowcy i odebralabys w zamosciu???

hmmm
jade teraz do pracy na lotnisko, wracajac po drodze sprobuje zajechac na plac Defilad oni stamtad odjezdzaja i spytam.Moze za bilet..nie wiem ile to kosztuje..ale moze za bilet zabralby worek karmy a ledy odebralaby ?
moze taka kombinacja?

jeszcze nic nie piszcie na transportowym / oj kiedy on bedzie juz w mapie pomocy logistycznie opracowany..marze o tym..ale przedtem weterynaria - tez potrzebna klikana nie na piechote i niepelna...hmm wybaczcie to wtracenie ale ciagle w glowie mam jakkies niezrealizowane plany.../

Posted

Pixie - ja zwykle robię przesyłki z Zamościa do Lublina - paczki, torby itp - biorą za połowę biletu właśnie busami. Jeżeli chcecie tak, to odbiorę w Zamościu tylko potrzebny mi będzie nr busa i godzina przyjazdu.

Posted

Drogie dziewczyny naprawdę dzięki. Nie stresujecie się na razie tą karmą może mi uda załatwić się transport z Warszawy, jeśli będę przyparta do muru. Moim największym wrogiem jest brak czasu i nieogrodzone podwórko. Teraz też wpadam tylko na chwilkę i zaraz znowu do pracy. Najważniejsze są domy!!!!! Dzięki za wszystko!!!!!