Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 376
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marchewka11 napisał(a):
Piszę w tej chwili z panią z Poznania i okolic Koszalina- choć tu trochę daleko...

W Koszalinie tez mamy dogomaniakow...gotowych do wizyt

Szczeniory..istotnie to bardziej pasuje..piekne!

Posted

Kawa już jest u mnie - super suńka :loveu:
Poznała moją husky, zjadła kolację i powoli zwiedza mieszkanie, ale ciągle podchodzi do mnie i szturcha noskiem- jakby się chciała upewnić, czy nigdzie nie odejdę ;)

Posted

Justyna, Maxima i Kawa zwana Tiką
(od bohaterki pewnej książki ''Martikii"),
przypominają się ;)

Tika jest bardzo kontaktowa, szybko się uczy i uwielbia wylegiwać się na fotelu. Warszawa na razie trochę ją przeraża, na schodach i przez ulicę przenoszę ją na rękach, ale ogólnie nie ma większych problemów na spacerach (póki co częstych a krótkich). Czasami tylko malutka siada i stwierdza ''nigdzie nie idę''. Boi się obcych psów- reaguje ucieczką, ale po obwąchaniu nowego czworonoga nabiera ochoty do zabawy. ;) Ma bardzo mądre oczka, jest przekochana. Ładnie reaguje na zawołanie, potrafi siadać na komendę.
Wieczorem położyłam ją na posłaniu i dałam kostkę do gryzienia, żeby miała zajęcie. W nocy nie piszczała, była grzeczna i cicha. Kiedy rano się obudziłam... psa nie ma na legowisku. Spała wtulona w moją kurtkę na fotelu :lol:
Z moją ciężarną husky Maxi Tika bez problemu się zakumplowała. Jedzą razem w kuchni, Maxi pozwala małej podchodzić do swoich misek i kłaść się na swoim posłaniu. Na dworze Tika kiedy się czegoś wystraszy chowa się za Maximę- czuje się wtedy pewniej i naśladuje haszczkę :)

Posted

[quote name='marchewka11']Mortikia jesteś cudowna:loveu:.:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Dziękuję :oops:

Właśnie wróciłam ze spaceru z Maximą i Martiką. Obie od razu usnęły ;) Tika ma bardzo dużo wrażeń, ale jest coraz lepiej. Tym razem byłam z nimi tylko na podwórku: Maxi odpoczywała, a z małą ćwiczyłam komendy: siad (już opanowane prawie perfekcyjnie:multi:), noga-równaj, potem za mną do drugiej nogi, znowu siad i znów noga-równaj. Jako przerywnik stosuję zabawę. Mała uwielbia biegać, pilnuje się, a przy okazji jest to świetna lekcja reagowania na zawołanie. Martika bardzo mnie rozśmieszyła. Po 10-ciu minutach takich ''ćwiczeń'' za każdym razem, gdy ją wołałam od razu siadała przede mną i czekała na nagrodę ;) A kiedy się cieszy cały tyłeczek się jej rusza :evil_lol:

Tu jeszcze taka foteczka Tiki. Niestety słaba jakościowo, ale padał deszcz:

Posted

czy jest Galeria portretow na dogo? nie nie taka zwykla Galeria..portretowa
toz to najprawdziwsze portretowe modelki...
pierwsze miejsce murowane

a moze mozna gdzies zglosic..byl kiedys taki konkurs na zdjecie miesiaca...

ani drgnęly? nie do wiary!
pelen profesjonalizm fotografa/ki!

Brawo!

pasuja mi te panny na kartke z zyczeniami Swiatecznymi...cudne po prostu cudne!

Posted

[quote name='pixie']

czy jest Galeria portretow na dogo? nie nie taka zwykla Galeria..portretowa
toz to najprawdziwsze portretowe modelki...
pierwsze miejsce murowane

a moze mozna gdzies zglosic..byl kiedys taki konkurs na zdjecie miesiaca...

ani drgnęly? nie do wiary!
pelen profesjonalizm fotografa/ki!

Brawo!

pasuja mi te panny na kartke z zyczeniami Swiatecznymi...cudne po prostu cudne!

Ojej, nie spodziewałam się TAKIEJ reakcji ! :multi:
Bardzo bardzo bardzo mi miło :oops:
Trochę umęczyłam się zanim jakiekolwiek zdjęcie wyszło :evil_lol:
A o konkursie na dogo niestety nic nie wiem, a chętnie zgłosilabym kilka zdjęć ;)

Posted

marchewka11 napisał(a):
Jak patrzę na zdjęcia Kawy- Tiki to aż sie łezka w oku kręci
z radosci oczywiście:multi:

Cieszę się :)

Za chwilę jadę z Maxi i Tiką na działkę ;) Wracamy w niedzielę.
Do usłyszenia!

Posted

Tika i nasze owczarki na spacerze

''Kto mnie przygarnie?" ;)

Dumna i czujna.

Ćwiczymy komendy
(porównanie wzrostowe: Tika, pudel mini, owczarek;) )

Biegamy...

''Hm, gdzie idziemy teraz?" ;)

Tika była bardzo grzeczna, na spacerach biegala luzem, poznala większosc naszych psow, bardzo polubila owczarki Diane i Joya. Zaczęła nawet naśladować onki i próbowala z nimi aportować patyki :lol:

W piątek zgłosila się do mnie rodzina, która chciala zaadoptować Tikę. Dziś bez powodu odmówili..... :shake:

Posted

mortikia napisał(a):

W piątek zgłosila się do mnie rodzina, która chciala zaadoptować Tikę. Dziś bez powodu odmówili..... :shake:

nie wiedzą co stracili :shake::angryy:

Posted

Super zdjęcia!!!!
Szkoda ....Ja to już nawet próbowałm je reklamowac jako "psy zięcia" czyli nawet odrobiny radości na widok teściowej;).
Myślę że po środzie podam nowe informacje, odświeżę pierwszą stronę. Trzymam kciuki za Tikę!!!
Wciąż nic nie znalazłam do Koszalina, napisałm kilka wiadomości, ale nic z tego. jestem w tej chwili gotowa pokryc koszty paliwa z Warszawy do Koszalina. Jeszcze tylko :lol:Piąta potrzebuje domku.
:loveu:Wielki dzięki dla wszystkich!!!!!!!:loveu: