Poker Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 to są szczeniory,:roll:a nie szczeniaczki :evil_lol: Quote
mortikia Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Ważne, że śliczne, młodziutkie i potrzebują domków, więc HOP W GÓRĘ !;) Quote
halbina Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 no! śliczniutkie są i fotki ekstra! :cool3: Quote
mortikia Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Czekam na Kawę - ma dzisiaj do mnie przyjechać ;) Quote
pixie Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 marchewka11 napisał(a):Piszę w tej chwili z panią z Poznania i okolic Koszalina- choć tu trochę daleko... W Koszalinie tez mamy dogomaniakow...gotowych do wizyt Szczeniory..istotnie to bardziej pasuje..piekne! Quote
mortikia Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Kawa już jest u mnie - super suńka :loveu: Poznała moją husky, zjadła kolację i powoli zwiedza mieszkanie, ale ciągle podchodzi do mnie i szturcha noskiem- jakby się chciała upewnić, czy nigdzie nie odejdę ;) Quote
mortikia Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Justyna, Maxima i Kawa zwana Tiką (od bohaterki pewnej książki ''Martikii"), przypominają się ;) Tika jest bardzo kontaktowa, szybko się uczy i uwielbia wylegiwać się na fotelu. Warszawa na razie trochę ją przeraża, na schodach i przez ulicę przenoszę ją na rękach, ale ogólnie nie ma większych problemów na spacerach (póki co częstych a krótkich). Czasami tylko malutka siada i stwierdza ''nigdzie nie idę''. Boi się obcych psów- reaguje ucieczką, ale po obwąchaniu nowego czworonoga nabiera ochoty do zabawy. ;) Ma bardzo mądre oczka, jest przekochana. Ładnie reaguje na zawołanie, potrafi siadać na komendę. Wieczorem położyłam ją na posłaniu i dałam kostkę do gryzienia, żeby miała zajęcie. W nocy nie piszczała, była grzeczna i cicha. Kiedy rano się obudziłam... psa nie ma na legowisku. Spała wtulona w moją kurtkę na fotelu :lol: Z moją ciężarną husky Maxi Tika bez problemu się zakumplowała. Jedzą razem w kuchni, Maxi pozwala małej podchodzić do swoich misek i kłaść się na swoim posłaniu. Na dworze Tika kiedy się czegoś wystraszy chowa się za Maximę- czuje się wtedy pewniej i naśladuje haszczkę :) Quote
koszalinianka Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Mieszkam w Koszalinie a to niedaleko Sianowa ... bardzo proszę o szczegóły - postaram się pomóc Quote
marchewka11 Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 Mortikia jesteś cudowna:loveu:.:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
mortikia Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 [quote name='marchewka11']Mortikia jesteś cudowna:loveu:.:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Dziękuję :oops: Właśnie wróciłam ze spaceru z Maximą i Martiką. Obie od razu usnęły ;) Tika ma bardzo dużo wrażeń, ale jest coraz lepiej. Tym razem byłam z nimi tylko na podwórku: Maxi odpoczywała, a z małą ćwiczyłam komendy: siad (już opanowane prawie perfekcyjnie:multi:), noga-równaj, potem za mną do drugiej nogi, znowu siad i znów noga-równaj. Jako przerywnik stosuję zabawę. Mała uwielbia biegać, pilnuje się, a przy okazji jest to świetna lekcja reagowania na zawołanie. Martika bardzo mnie rozśmieszyła. Po 10-ciu minutach takich ''ćwiczeń'' za każdym razem, gdy ją wołałam od razu siadała przede mną i czekała na nagrodę ;) A kiedy się cieszy cały tyłeczek się jej rusza :evil_lol: Tu jeszcze taka foteczka Tiki. Niestety słaba jakościowo, ale padał deszcz: Quote
mortikia Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Dzisiejsze zdjęcia Tiki: Zbieram siły na kolejny spacerek ;) Ćwiczymy komendy Co robimy teraz? Ja latam! :evil_lol: Pozujemy :lol: Biegnę do ciebie! cdn Quote
mortikia Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 ladySwallow napisał(a):Słooodko ! :) Cieszę się :) Martice ciężko jest zrobić zdjęcie, bo albo szaleje, albo wtula się we mnie :eviltong: Quote
pixie Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 czy jest Galeria portretow na dogo? nie nie taka zwykla Galeria..portretowa toz to najprawdziwsze portretowe modelki... pierwsze miejsce murowane a moze mozna gdzies zglosic..byl kiedys taki konkurs na zdjecie miesiaca... ani drgnęly? nie do wiary! pelen profesjonalizm fotografa/ki! Brawo! pasuja mi te panny na kartke z zyczeniami Swiatecznymi...cudne po prostu cudne! Quote
mortikia Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 [quote name='pixie'] czy jest Galeria portretow na dogo? nie nie taka zwykla Galeria..portretowa toz to najprawdziwsze portretowe modelki... pierwsze miejsce murowane a moze mozna gdzies zglosic..byl kiedys taki konkurs na zdjecie miesiaca... ani drgnęly? nie do wiary! pelen profesjonalizm fotografa/ki! Brawo! pasuja mi te panny na kartke z zyczeniami Swiatecznymi...cudne po prostu cudne! Ojej, nie spodziewałam się TAKIEJ reakcji ! :multi: Bardzo bardzo bardzo mi miło :oops: Trochę umęczyłam się zanim jakiekolwiek zdjęcie wyszło :evil_lol: A o konkursie na dogo niestety nic nie wiem, a chętnie zgłosilabym kilka zdjęć ;) Quote
marchewka11 Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 Jak patrzę na zdjęcia Kawy- Tiki to aż sie łezka w oku kręci z radosci oczywiście:multi: Quote
mortikia Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 marchewka11 napisał(a):Jak patrzę na zdjęcia Kawy- Tiki to aż sie łezka w oku kręci z radosci oczywiście:multi: Cieszę się :) Za chwilę jadę z Maxi i Tiką na działkę ;) Wracamy w niedzielę. Do usłyszenia! Quote
mortikia Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Tika i nasze owczarki na spacerze ''Kto mnie przygarnie?" ;) Dumna i czujna. Ćwiczymy komendy (porównanie wzrostowe: Tika, pudel mini, owczarek;) ) Biegamy... ''Hm, gdzie idziemy teraz?" ;) Tika była bardzo grzeczna, na spacerach biegala luzem, poznala większosc naszych psow, bardzo polubila owczarki Diane i Joya. Zaczęła nawet naśladować onki i próbowala z nimi aportować patyki :lol: W piątek zgłosila się do mnie rodzina, która chciala zaadoptować Tikę. Dziś bez powodu odmówili..... :shake: Quote
halbina Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 ojej, a taka fajna sunia! trzymamy kciuki! Quote
Poker Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 mortikia napisał(a): W piątek zgłosila się do mnie rodzina, która chciala zaadoptować Tikę. Dziś bez powodu odmówili..... :shake: nie wiedzą co stracili :shake::angryy: Quote
mortikia Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Poker napisał(a):nie wiedzą co stracili :shake::angryy: Dokladnie :-( Powiedzieli ''gdyby miala ogonek to na pewno byśmy wzieli..." :roll: Quote
bonsai_88 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Dopiero teraz zauważyłam, że mała nie ma ogonka :D... jakbyś nie napisała czemu "ynteligenci" nie przygarnęli małej to bym się nie zorientowała ;) Quote
marchewka11 Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 Super zdjęcia!!!! Szkoda ....Ja to już nawet próbowałm je reklamowac jako "psy zięcia" czyli nawet odrobiny radości na widok teściowej;). Myślę że po środzie podam nowe informacje, odświeżę pierwszą stronę. Trzymam kciuki za Tikę!!! Wciąż nic nie znalazłam do Koszalina, napisałm kilka wiadomości, ale nic z tego. jestem w tej chwili gotowa pokryc koszty paliwa z Warszawy do Koszalina. Jeszcze tylko :lol:Piąta potrzebuje domku. :loveu:Wielki dzięki dla wszystkich!!!!!!!:loveu: Quote
Recommended Posts