BoUnTy Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 ladySwallow napisał(a):Bounty, zrozum, że taką wymianą zdań nie ułatwiacie NICZEGO marchewce. Dajcie jej rady i pomóżcie w tym, co postanowi - prawda jest taka, że suczki są u niej, adopcja zależy od niej i wszelkie ewentualności takie jak to, czy adopcje będą dobre czy nie, leży na sumieniu marchewki. Sytuacja jest, jaka jest, więc nie rozwódźcie się nad tym, jakie domy są dobre - to jest konkretna sytuacja. Dodatkowo, ponieważ mam dość kłótni i tutaj i na miau.pl mówię od razu, że jeżeli nadal będzie tutaj widoczne udowadnianie racji jednej i drugiej strony, poproszę moda o wyczyszczenie wątku. Co do czyszczenia wątku to wydaje mi się, że dobrze zrobisz jak o to poprosisz nawet teraz, poproś o pozostawienie swojego postu, bo jest bardzo fajnie i przejrzyscie napisane (a przede wszystkim wyszczególnione) co i jak, i myslę, ze to jest dobry punkt aczepienie :) My - ja i Scarlet już swoje powiedziałyśmy, marchewa o tym wie, a przepychanki z Tundra mnie nie bawią, wiec jak najbardziej za stosowne uwazam się zamknąć i zakonczyć dyskusje - mylę, ze marchewa rzeczywiscie podejmie najlepsza decyzje... Quote
pixie Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 mysle lady swallow, ze to nie jest kwestia ze nie bedzie to mile widziane decyzja nalezy do marchewki11 ona bedzie wyadoptowywala te szczeniaczki - nie zadna z nas czy mile czy niemile widziane..hmm to tak jak jednemu podoba sie cos u kogos a drugiemu nie : ubranie, zachowanie, postepowanie wzgledem innych, wychowanie dzieci...a i tak na to wplywu nie ma, bo ta osoba zrobi jak uwaza za stosowne, postapi zgodnie z soba wypowiadamy sie tutaj wszyscy nie po to, by sie przepychac i udowadniac swoje racje a juz z pewnoscia nie po to, by wytykac sobie to czy tamto z tych wypowiedzi wynika jednoznacznie, ze nie ma jednomyslnosci nie jest to nowina ktos powie nie sadze jednak, ze nalezy byc zadowolonym, ze ta niejednomyslnosc sie ujawnila czytajac te uwagi, rady, pomysly, uczymy sie ! wspolnie pomagac bo obecnosc nasza tutaj to jest pomoc, co byscie nie mowili! zaangazowanie w temat mozna wyczytac z kazdego postu dogo uczy w kazdym watku! decyzja bez wzgledu na to czy nam sie spodoba wszystkim czy nie, czy tylko niektorym, czy wiekszosci watkowiczow, czy mniejszosci nalezy do marchewki11 i nie powinna zwracac uwagi na to czy sie komus ta decyzja "narazi" czy nie musi ja podjac sama i ze swoja rodzina nie bedziemy jej sadzic, ani nie sadzmy sie wzajemnie poznalismy sie nieco, dzieki wypowiadanym opiniom i to jest bardzo wazne! zwlaszcza przy wirtualnych znajomosciach spotkamy sie w innym watku w innych bidach bedziemy chcialy takze pomoc beda inne sytuacje inne warunki i bedziemy wszyscy sobie potrzebni bo tylko bedac obecnymi w watkach z naszymi radami i uwagami jestesmi tworczy, czyli pomocni nie skaczmy sobie do oczu i starajmy sie temperowac wypowiedzi niekorzystnie podnosza temperature w juz i tak trudnej sytuacji chcemy wszyscy dobrze dla marchewki11 ale i dla szczeniakow tez a roznica zdan ...rozbieznosci coz nie pierwszy raz i nie ostatni marchewko11 nie wiem czy ulatwilismy Ci zadanie Bylo nas mniej bylo mniej zdan, wypowiedzi..wiec spokojniej A jednak ciesze sie, ze coraz wiecej nas tu zaglada nie znam oceny domku z Ciechanowa, nie czytalam...wczoraj nie bylam prawie na dogo czyli dwie suczki mialyby dom, jak rozumiem a co z pozostalymi dwiema? sa jakies Domki tymczasowe, pieniadze? w Bilgoraju nie ma mozliwosci wiec co do Murki? tez klopoty w hoteliku jak pisala lady Swallow, czyli jak rozumiem tez ta opcja odpada jakie rozwiazanie dla nich przewiduje marchewka11? p.s. ja tez na poczatku zrozumialam ze marchewka zostawia sunie i 1ego szczeniaczka..tzn ze sytuacja ulegla zmianie i teraz juz z pewnoscia beda do umieszczenia gdzies, zakladajac ze tamte dwie maja juz domy, tylko gdzie? Quote
scarlet Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 :calus::modla::czytaj: zgadzam się z moją przedmówczynią - marchewka ma moje 100000000000000000000000000000000000% poparcie na adopcje do Wieliczki Quote
pixie Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 BoUnTy napisał(a):ladySwallow to od początku staramy się powiedzieć - z tego co widzialam, to powtarzaz co to próbujemy tutaj uświadomoć iektóym ja, Scarlet, Marchewa i zdaje się, ze kogoś pominęłam! Dodam, ze ja nie traktuje tej wymiany zdan jako kłótnie, a tylko jak próbę ułatwienia marchewie sprawy, w końcu to do nie należy decyzja, a niektórzy tutaj jej tak radzą, że sunie w końcu wcześniej czy później trafią do schronu, bo marchewa nie wyrobi! Moim zdaniem dom w Wieliczce jak najbardziej, Dom w Ciechanowie bym odrzuciła - 3 dziewci w wielu przedszkolno-niemowlęcym, to nie to samo co jedno dziecko i to naprawde trudno ogarnać, a i jeszcze rozgarnety szczeniak - ta ewentualnosc osobiście bym wykluczyła, ale to marchewa musi zdecydować co zrobić. Ja osobiscie jak bede mogla jakos pomóc, to pomogę... tym razem krotko jesli mialabym do wyboru dwa domy do adopcji : tez dalabym raczej szanse przyszlej mamie, nawet jesliby hmmm potraktowac z racji sytuacji podbramkowej u marchewki11 jako dom tymczasowy natomiast domek z 3 dzieci w Ciechanowie, bym odrzucila, ze wzgledow jw podala BoUnTy pozostaja 3 szczeniaczki...hmmm czy cos wiadomo na temat obserwcji sunieczek na allegro? Quote
LadyS Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 pixie napisał(a):mysle lady swallow, ze to nie jest kwestia ze nie bedzie to mile widziane decyzja nalezy do marchewki11 ona bedzie wyadoptowywala te szczeniaczki - nie zadna z nas czy mile czy niemile widziane..hmm to tak jak jednemu podoba sie cos u kogos a drugiemu nie : ubranie, zachowanie, postepowanie wzgledem innych, wychowanie dzieci...a i tak na to wplywu nie ma, bo ta osoba zrobi jak uwaza za stosowne, postapi zgodnie z soba wypowiadamy sie tutaj wszyscy nie po to, by sie przepychac i udowadniac swoje racje a juz z pewnoscia nie po to, by wytykac sobie to czy tamto z tych wypowiedzi wynika jednoznacznie, ze nie ma jednomyslnosci nie jest to nowina ktos powie nie sadze jednak, ze nalezy byc zadowolonym, ze ta niejednomyslnosc sie ujawnila czytajac te uwagi, rady, pomysly, uczymy sie ! wspolnie pomagac bo obecnosc nasza tutaj to jest pomoc, co byscie nie mowili! zaangazowanie w temat mozna wyczytac z kazdego postu dogo uczy w kazdym watku! decyzja bez wzgledu na to czy nam sie spodoba wszystkim czy nie, czy tylko niektorym, czy wiekszosci watkowiczow, czy mniejszosci nalezy do marchewki11 i nie powinna zwracac uwagi na to czy sie komus ta decyzja "narazi" czy nie musi ja podjac sama i ze swoja rodzina nie bedziemy jej sadzic, ani nie sadzmy sie wzajemnie poznalismy sie nieco, dzieki wypowiadanym opiniom i to jest bardzo wazne! zwlaszcza przy wirtualnych znajomosciach Pixie, ja Cię doskonale rozumiem, rozumiem Twoje intencje - powtarzam jednak za osobą postronną, moją sąsiadką, u której jestem gościnnie na necie i która również przeczytała ten wątek i która również powiedziała, że gdyby była na miejscu tych domków, to po przeczytaniu czegoś takiego szukałaby psa gdzie indziej. pixie napisał(a):nie skaczmy sobie do oczu i starajmy sie temperowac wypowiedzi niekorzystnie podnosza temperature w juz i tak trudnej sytuacji chcemy wszyscy dobrze dla marchewki11 ale i dla szczeniakow tez Przyłączam się do tych słów. pixie napisał(a):a co z pozostalymi dwiema? sa jakies Domki tymczasowe, pieniadze? w Bilgoraju nie ma mozliwosci wiec co do Murki? tez klopoty w hoteliku jak pisala lady Swallow, czyli jak rozumiem tez ta opcja odpada jakie rozwiazanie dla nich przewiduje marchewka11? p.s. ja tez na poczatku zrozumialam ze marchewka zostawia sunie i 1ego szczeniaczka..tzn ze sytuacja ulegla zmianie i teraz juz z pewnoscia beda do umieszczenia gdzies, zakladajac ze tamte dwie maja juz domy, tylko gdzie? Z tego co wiem, pieniędzy na szczeniory ani DT nie ma. Wydaje mi się też, że Marchewka zostawia sobie Sonie i jednego szczeniora. Czyli domów poszukują 4, z czego dwa domy potencjalne są. Co do Murki, napisane było,ze ma pełno psów i kolejkę czekających, widziałam też że pisałyście, iż miejsce ma być w stodole. Może to i dobrze, ja się nie znam. Quote
MARCHEWA Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Niestety mycha101 jeszcze mi nic nie napisała o wizycie w Ciechanowie,może skontaktowała się z marchewką,bo podałam jej namiary na nią:roll: Quote
marchewka11 Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Witajcie piszę szybko i zwięźle bo mnie ciągle wyrzuca z dogo. Sunia jedzie do Wieliczki trandsport juz załatwiony. Ciechanów odpada, dzisiaj dostałm sms że mają psinkę mąż tej pani przyniósł od kogoś. Quote
marchewka11 Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Mam dwa zainteresowane domki, Sianów koło Koszalina i okolice Poznania nie wiem jeszcze dokładnie gdzie. Quote
marchewka11 Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Chciałbym wam tu trochę więcej napisac ale orzydłuższych wypowiedziach juz mnie wylogowuje. Quote
marchewka11 Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Miało być przy dłuższych wypowiedziach... Quote
marchewka11 Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Oczywiście Sonia i jedna sunia Dodzia, zostają u mnie. Quote
mortikia Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Witajcie. Ufff, przeczytałam cały wątek... Sprawa nie wygląda za ciekawie... :shake: Z mojej strony jedyne co mogę zaproponować to dom tymczasowy dla jednej, grzecznej;) suczki. Mieszkam w Warszawie, w bloku z dwoma siberian husky, a piątki, soboty i niedziele spędzam w domu z rodziną i stadem psów pod Warszawą. Mogłabym już w poniedziałek przyjąć do siebie suczkę, jedyne o co bym Was prosila -jeśli sie zdecydujecie- to worek karmy w miarę Waszych możliwości. Mogę zapewnić psu schronienie, towarzystwo moich husky, codziennie spacery, dobrą socjalizację i podstawy szkolenia. Tutaj możecie przeczytać co nie co o mnie;) Mój numer też jest na stronie. Na razie kończę, bo dowiedziałam się, że ktoś chce się pozbyć dwóch psów i zamierzam rozeznać się w sytuacji... Jeszcze dziś, po spacerze z psami, zajrzę na wątek. :) Do zobaczenia! Justyna Quote
xxxx52 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 z wielka przyjemnoscia i zachwytem ogladalam cala czworonoznom i dwunoznom rodzine.wspaniale ,ze z taka miloscia i oddaniem zajmujesz sie nie tak latwa rasa jaka sa husky.Zdjecia sa wspaniale szczegolnie te z psami i urocza opiekunka. Quote
mortikia Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 xxxx52, miło mi, że zdjęcia się podobają :) Fakt, psy północy to niełatwe rasy, ale w tym cały ich urok... :loveu: Właśnie wróciłam z husky ze spaceru. Czekam na jakąś odpowiedź z Waszej strony odnośnie DT. Pozdrowienia, Justyna Quote
xxxx52 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 ojej:oops:tak sie zagonilam ,ze zle napisalam ,wiadomo ze to nie sa malamuty:shake: tylko husky Quote
mortikia Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 xxxx52 napisał(a):ojej:oops:tak sie zagonilam ,ze zle napisalam ,wiadomo ze to nie sa malamuty:shake: tylko husky W porządku :) Malamuty też mamy :lol: Podzieliliśmy się: rodzice alaskany, ja siberiany ;), a siostra... syjamy :evil_lol: Marchewka11, mam problem z odpisaniem na Twoją wiadomość, zaraz spróbuję znowu. Cieszę się, że jedna dziewczynka trafi do mnie, chętnie się nią zajmę :loveu: (28.09. tak?) EDIT: Nie mogę wysłać żadnego priva :(... Trudno, będę jeszcze próbować. Quote
pixie Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Sadze ze z tej karmy ktora wyslalam marchewce zostanie jeszcze nieco - to bylo niecale dwa tygodnie temu. Wyslalam worek tzn ilosc dla czterech szczeniakow na 1 miesiac Nie mam workow tak by dla jednej suni dac worek - mam jeszcze dwa - jeden specjalistyczny dla szczeniakow po parwo, wiec Mortitia dla jednej suni worka nie moge oferowac, by byla jasnosc. To bylaby pomoc w przypadku gdyby np 3 poszly do hoteliku, by odjac koszty juz i tak wysokie dla trzech. Przechodze teraz do innej sprawy. Okazuje sie ze szczeniaczki NIE MAJA ALLEGRO! Scarlett czy mozesz poprosic Wyjątek czy Marcia / moze sprawdzic pierwsza na pewno druga chyba..kto zrobi allegro/ problem pojawia sie od razu, jaki kontakt podawac? moze dac na razie marchewke a potem ona bedzie przekierowywac, lub mowic ze nieaktualne w przypadku gdyby wypalily domki najlepiej by allegro bylo wyroznione, moze ktos z oferujacych te pomoc bedzie mogl zasponsorowac to bodajze 12 zlotych Powinny z allegro suczki pojsc do domkow szybciej Pytalam wczesniej nie uzyskalam odpowiedzi lady Swallow powiedziala mi na gg teraz ze chyba nie maja. Weszlam w watek pozniej, wiec nie zauwazylam tego. Quote
MARCHEWA Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Pixie ,szczeniaki mają Allegro: http://www.allegro.pl/item439937013_sliczne_szczeniaki_szukaja_domow.html Quote
marchewka11 Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Mortikia bardzo Ci dziękuję!!!! 28. 09 mogłaby być już u Ciebie.Na razie jeszcze boje cieszyć ..... Quote
marchewka11 Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 A co tam !!!!!!:multi::multi::multi::multi: Quote
MARCHEWA Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 marchewka11 napisał(a):A co tam !!!!!!:multi::multi::multi::multi: Dokładnie;)mortikia spadłaś marchewce chyba z nieba:multi: Quote
pixie Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 MARCHEWA napisał(a):Pixie ,szczeniaki mają Allegro: http://www.allegro.pl/item439937013_sliczne_szczeniaki_szukaja_domow.html dziekuje za odpowiedz ilu maja obserwatorow, wiem ze to niewiele znaczy, ale jednak proponuje takze by pytac ludzi skad wiedza o szczeniakach gdy pisza czy dzwonia, taki nasz ranking "poczytnosci" mortitia ciesze sie ze malutka bedzie choc czasowo warszawianka, a moze na stale znajdzie sie w stolicy domek sadze ze i tak trzeba skarpete zrobic na odrobaczenie i szczepienia ile to moze wyniesc? Quote
mortikia Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Marchewka, też się cieszę :) W takim razie jesteśmy w kontakcie a 28 spotykamy się w Warszawie :multi: "Dokładnie;-)mortikia spadłaś marchewce chyba z nieba:multi: " :) pixie, mam już wstępne plany co do małej... Na razie nie chcę peszyć, byłoby świetnie, gdyby mi się to udało, ale będę potrzebowała około miesiąca, żeby nauczyć suńkę podstawowych komend i paru sztuczek, a potem... zobaczycie :evil_lol:! Ps. Marchewka, czy DiDi zostaje u Ciebie? :> Bardzo spodobał mi się jej opis na pierwszej stronie. :) Jeśli byłaby taka możliwość, to chętnie wezmę właśnie DiDi. Quote
bonsai_88 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Przypominam, że mogę przewieźć sunię z Gliwic [ew. Katowic, bo tam będę miała przesiadkę, ale wtedy trzeba by przywieźć sunię ok 4 rano na dworzec] do Krakowa. Będę jechać w piątek [za tydzień], a jeśli dowóz suni trafiłby się przed czwartkiem to mogę ją przetrzymać u siebie parę dni :cool3:. Przez te parę dni byłabym też w stanie wykarmić sunię. A... będę jeździć od przyszłego piątku co 2 tygodnie. Ps. Marchewa bardzo się cieszę, że postanowiłaś oddać sunię pani w ciąży :multi:. Quote
Recommended Posts