scarlet Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 u mnie 26 odpada z przejęciem suni bo 19 wyjeżdżam i wracam 26 w nocy każdy inny dzień i w czawrtek mogę przywieżć sunie do gliwic - możemy się umówic dla dopiero za 2 tygodnie od 26 :D Quote
bonsai_88 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Od razu piszę - jeśli ja miałabym zrobić wizytę przedadopcyjną to najlepsza byłaby niedziela [bodajże 28 września], bo w piątek i sobotę będę późno kończyć zajęcia... no, chyba że komuś pasowała by wizyta o 10 w nocy :D Quote
MARCHEWA Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Mi się wydaje,że trzeba działać szybciej,ale napisze do Pati w sprawie wizyty jak dostanę adres pani z Wieliczki,żeby pisać już z konkretami. Quote
marchewka11 Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Poszukujemy kogoś kto mógłby sprawdzić domek w Ciechanowie, bardzo pilne!!! Quote
pixie Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 radze wyslac maila z cala lista pytan odnosnie warunkow ktore Panstwo maja dla suczki czy w domu byl juz pies slyszalam ze sa dzieci, w jakim wieku etc etc...oby maluszka nie zameczyly bo to nie zabawka...hmmmm na razie z Ciechanowem nie mozna sie skontaktowac - moze potrzebny bedzie wyjazd czyjs z Warszawy , moze Pultusk tanm sa dogomaniacy..ale jesli juz wyeliminujemy badz zatwierdzimy wstepnie ten dom bedzie sluszne wysylanie tam lub nie naszych emisariuszy Vedemecum adopcyjne watek przyklejony , poczytaj Wanda Szostek wkleila tam pytania ale tak czy inaczej warto przejrzec Quote
pixie Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 marchewka11 napisał(a):Poszukujemy kogoś kto mógłby sprawdzić domek w Ciechanowie, bardzo pilne!!! Kto sprawdzi domek W CIECHANOWIE dla suczki z BILGORAJU? PILNE daj to jaki glowny temat tutaj jesli nie zagladaja ludzie to nie dojrza pytanie tylko w pierwszym poscie , tak jak zmieniealas na poczatku temat watku potem jak juz bedzie po znowu zmodyfikujesz Quote
MARCHEWA Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Z Ciechanowa jest mycha101,ale nie odpisała mi jeszcze na prośbę o wizytę. Quote
pixie Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 z Mycha nie ma kontaktu hmm marchewko prosze zmien tytul na WIZYTA p/adopcyjna CIECHANOW pilne! kto moze? podobno dostalas wiadomoci mailem od tej pani z Ciechanowa, czy masz jakies zastrzezenia? mozesz sie podzielic z nami? co dwie trzy piec glow to nie jedna, od tego tutaj jestesmy by pomagac w chwilach zwatpienia i trudnych moze nie warto tego Ciechanowa ruszac ...pisalam Ci ze jesli nie ma nikogo w Ciechanowie ktos z Pultuska czy z okolic MNakowa czy innych bedzie musial sie przemiescic specjalnie moze juz cos nie gra? dzieci w tle w Ciechanowie, male w jakim wieku, czy juz mieli psa , co sie z nim stalo, czy wszyscy zgadzaja sie na adopcje etc etc czy mieszkaj we wlasnym mieszkaniu czy w wynajmowanym - to pytanie takze nalezy wpisac do zadawanych - sluszna gdzies uwaga ARKI, ze juz nie wydaje do adopcji psow do mieszkan wynajmowanych...wiem ogranicza to ..ale z drugierj strony hmmm ilez takich historii sie czyta, ze wlasciciel nie zgadza sie na psa hmmm to tak na marginesie, ze na dogo caly czas uczymy sie tych pytan z Vademecum adopcyjnego jest sporo jak pisalam jeszcze kontakt osobisty da dodatkowo plusy lub minusy napisz marchewko11 Krakow - czy Amikat ustalila juz termin spotkania z chetna z Wieliczki? weszka mowila ze wczoraj Amikat byla caly dzien poza Krakowem, powod jej milczenia czekamy na wiesci jak czuja sie male, jak rekonwalescentka po zabiegu? wszystko w porzadku? Quote
scarlet Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 dziewczyny co nagle to po diable :diabloti: takie rzeczy trzeba załatwiać spokojnie i rzeczowo. Ktoś mówił, ze 28,09 może zrobić wizytę przeadopcyjną w krakowie. Warto poczekać do tego momentu - jeżeli Pani jest zdecydowana na 100000000000000% będzie wizyta i poinformujemy ją, ze załatwiamy transport to napewno poczeka. A potem jak będzie wyjazd do Krakowa (kto miał jechać???) to ja sunię mogę przejąć w Piekarach nawet w niedzielę czy poniedziałek i na czwartek dostarczyć do Gliwic. Nie róbmy niczego w pośpiechu, żeby potem nie żałować - takie jest moje zdanie. Wiem, że jestem nowa na dogo i ktoś może nie mieć do mnie zaufania i nie będzie chciał, żebym 'przechowała' sunię (z powodu różnych obaw) - nie widzę problemu zgadzam się na każde przed i po....... wizyty :) Quote
pixie Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 podpisuje sie pod tym co powiedziala Scarlett tylko nalezy pamietac ze marchewka11 juz dawno temu zalozyla watek, cierpliwosc w domu pewnie sie konczy..i nie tyle ona ile cala rodzina jej chcialaby wiedziec czy te psiaki znajda domki i kiedy do 28 wrzesnia bardzo jednak daleko, czy wczesniej nie mozna tej wizyty przeprowadzic/ tyle osob jest w Krakowie a do Wieliczki jezdza do hoteliku z "naszymi" pasmi ludzie pewnie Kiwi i inni 2 tygodnie to dlugo jesli mozna wczesniej to trzeba wczesniej Quote
scarlet Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 jak uważacie tylko jak z transportem - bo ja w terminie 19-26 jesem poza domem nie niestety nie będę mogła pomóc :( Quote
MARCHEWA Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Co do wizyt,to AMIGA obiecała sprawdzić domek w Wieliczce w najbliższym czasie. Mycha101 odpisała mi i może sprawdzić domek w Ciechanowie w środę,podałam jej adres zainteresowanych suczką i namiary na marchewkę11. Quote
bonsai_88 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 To ja mówiłam, że mogę sprawdzić dom w Krakowie na koniec września ;). Jakby coś wam nie wypaliło z AMIGĄ to tylko dajcie znać - w Krakowie będę na 100% [wątpię, żeby specjalnie dla mnie odwołali zajęcia :D] Quote
MARCHEWA Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 AMIGA napisała,że jest umówiona z panią na jutro na 19.00;) Quote
pixie Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 dobre wiesci! oby wizyty przyniosly oczekiwany domek sadze, ze marchewka powinna przeslac do mycha odpowiedz Pani, ktora dostala na pytania pomoze to juz jej wywnioskowac, badz zadac te same pytanie w inny sposob by sprawdzic rzetelnosc odpowiedzi marchewka11 bardzo prosze przeslij odpowiedz Marchewie i Mycha1 jaknajszybciej, by mialy czas na przenalizowanie odpowiedzi jak sie czuje rekonwalescentka ? czy marchewka byla dzis w watku? mam nadzieje ze wszystko w porzadku, wczoraj byly jakies problemy z suczka Lady Swallow pozdrawia wszystkich za moim posrednictwem i trzyma kciuki. Nie otwiera jej sie dogo od rana. Jest za to dostepna na GG. Lady Swallow wracaj do nas szybko! Brak nam Ciebie! Quote
scarlet Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 no Lady to przede wszystki8m jej sukaces - ten multum ogłoszeń dał rezultat :D Quote
marchewka11 Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Witajcie Padł mi komp, jest w naprawie korzystam z takiego który ma trudności z netem i wogóle z funkcjonwaniem nie mam żadnych numerów gg oprócz marchewy. Kilka razy dziś próbowałm napisać coś na dogo i nic. Bardzo zależy mi na domku w Wieliczce bo to w zasadzie jedyny jaki mam no i Ciechanów ale o tym za chwilę. Pani z Wieliczki jest bardzo zaangażowana, dzwoni, odpisuje na sms, wypełniła ankietę: domek z ogródkiem bez zwierząt, ale w domu rodzinnym pani jest 10 letnia suczka. Jak wyszystko wyszłoby ok. to transport praktycznie załatwiony na przyszłą sobotę. W Ciechanowie w mieszkaniu w bloku jest troje dzieci 5 lat, 4 i 14 miesięcy jeśli dobrze zrozumiałam bo odpowiedzi napisane ciurkiem bez przecinków - zgadzają się na wszystko. Jesli to nie byłby problem dla Mychy to niech ich odwiedzi. Moim zdaniem najważniejszy jest kontakt osobisty- jeżeli możliwy. Czasem można w e- mail kogoś nie zrozumieć, a podczas rozmowy mozna dojść do pewnych wspólnych wniosków. I czasem może okazac się że domek który wydawał nam sie podejrzany, okazuje się ok i na odwrót. Mi osobiście podoba się podejście pani z Wieliczki, mogę sie mylić, ale moim zdaniem trzeba dać im szansę. Zawsze wierzyłam w ludzi, inaczej sunie pewnie już by nie żyły, po prostu wierzyłam że domy będą. Później moja wiara troszeczkę osłabła, ale kiedy ruszło sie na dogo- po rozmowie z panią z Wieliczki uwierzyłam że chociaż jedną da się uratować. Quote
marchewka11 Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Chociaż jedną??? Proszę chociaż o DT. Sonia czuje się lepiej juz je, pije.Wszystko na dobrej drodze. Ale kto uratuje jej dzieci??????? Quote
scarlet Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 ja jeszcze piszę z Pania zainteresowaną sunia, ale dokładnych info nie podają, bo nie chcę zapeszać :) więc zostałaby jeszcze jedna gdyby mi się udało :) Quote
MARCHEWA Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Dziewczyny,wysyłajcie linka do wątku wszystkim osobom,które znacie i które mogą zabrać chociaż jedną sunie na dt. Pisałam wczoraj z marchewka11 na gg i wiem,że ma taką sytuacje i nie może zaopiekowac się tym stadkiem. Mam nadzieję,że wieczorem napisze AMIGA i,że domek w Wieliczce będzie dobrym domkiem. Quote
scarlet Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 słuchajcie jeżeli sytuacja jest baaaardzo podbramkowa to mam płaty DT Quote
pixie Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 w warszawie u pati jest od soboty hotelik po 10 zlotych za dobe od malucha tzn malego psiaka tylko czy ma jeszcze miejsca mozeby do niej napisac gg taka kwote sie uzbiera.. ile byloby do adopcji gdyby wieliczka wypalila hmmm ciechanow mowisz ze trojka dzieci w tym 5 i 4 latek...czy nie zamecza szczeniaczkam czy mama upilnuje... troche sie obawiam trojki dzieci w dodatku w takim wieku mama z trojka dzieci ma wystarczajaco pracy a tu jeszcze wychowywac szczeniaczka...hmmmm to ile tych suczek zostaje jesli pojechalaby ta jedna do wieliczki Ciechanow..wracam bo mnie drązy...hmmm czy oni mieli juz psa? dlaczego chca miec psa w bloku to jakie duze to mieszkanie a ktorym pietrze kto bedzie sie opiekowal sunia bo jak kucharek szesc to nie ma co jesc bylabym bardzo ostrozna 5 letnie dziecko bedzie mialo "zabawke" a do chodzenia na spacer z trojka dzieci i psem...hmm jeszcze gdyby byl; ogrodek, domek... nie wiem czy nie bedzie suczka zywa maskotke jedno i drugie jest za male by nawet za rok np opiekowac sie suczka jak nalezy trzeciego nie wspominam dlaczego chca miec psa? pytanie wraca jak bumerang i to przy tak licznej rodzinie mieszkaniu w bloku i tylu obowiazkach czy oni ja wysterylizuja.. hmmm bardzo bylabym ostrozna lepiej oddac trzy / tyle zostaje? do DT / hoteliku niz taka adopcje..ryzykowna / czy mieszkanie jest ich czy wynajmuja?/ duzo pytan i watpliwosci mam... Quote
scarlet Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 gdyby ta jedna poszla do krakowa to zostają 3. Ciężko mi coś powiedzieć bo wyjeżdżam i nie chcę duzo mówić i obiecywać. Płatny Dt byłaby u Murki też ok 10 zł ale psiaki nie byłby w domu bo pełno już mają :( nie wiem co robić.............. Quote
BoUnTy Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 scarlet napisał(a):gdyby ta jedna poszla do krakowa to zostają 3. Ciężko mi coś powiedzieć bo wyjeżdżam i nie chcę duzo mówić i obiecywać. Płatny Dt byłaby u Murki też ok 10 zł ale psiaki nie byłby w domu bo pełno już mają :( nie wiem co robić.............. Scarlet dzieki za linka :) A jak suczynki zachowują się, jak sa same? Teraz moja tymczasowiczka powinna isc do domku, to bym ponegocjowała z rodzicami, ale ja siedze po 10 godzin w szkole :( Nie wiem czy jak nie przyjdę to nie zastane ruiny... Quote
Recommended Posts