Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może zaczne od początku... w poprzedni poniedziałek zadzwonił do mnie mój wet, że ludzie chcą uśpić zdrowego psa. Podobno powodów było wiele ale szkoda czasu bo są wyssane z palca.... Pan zrobił awanturę bo wet odmówił uśpienia i wyszedł. Podobno w poczekalni opowiadał jaka to ona nie kochana ale nie ma dla niej czasu bo to pies syna a jego nie ma. Zostało mi tylko myślenie... Nie tu to zrobi to gdzie indziej więc trzeba szybko pomóc.
Pojechałam... słodka młoda sunia... wielki kaganiec i kolczatka :/ pazury kilometrowe... urojona ciąża.
Poprosiłam o zdjęcie kagańca a ona wesoło zaczeła mnie witać. Właściwie wystarczyło jedno spojrzenie z moim Tż i decyzja szybko zapadła : ZABIERAMY :)

Sunia jest super grzeczna. Na dworzu puszczona ze smyczy reaguje na wszystkie komendy. Pięknie zostaje w domu pod naszą nieobecność - nie wyje i nie szczeka. Raczej nie niszczy ale nie mam pewności bo jak wychodzimy zostaje w klatce. Do obcych ostrożna jednak kiedy już pozna ciągle chce się tulić. Nie agresywna do psów - chce się bawić. Mieszka u nas z dwoma amstaffami i świetnie się dogadują. Nauczona jest czystości.

Sunia zostasnie wydana po sterylizacji
0.504 553 766

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bosh paradoks polega na tym, iż znawcy
zabiliby się za takiego psa

skąd się wzieli ludzie co chcieli sunię uśpić
królewna piękna
zjawiskowa

faktycznie dziewczyne trzeba oddać po sterylizacji

serdecznie pozdrawiam

Posted

wiem co czujesz....ja też sie przywiązuje do mojej tymczasowiczki...szkoda, ze nie mieszkamy w domach z ogrodami....albo jeszcze lepiej - z hektarową działką :diabloti:

Posted

Niestety nie mam możliwości sprawdzenia teraz jak się zachowuje do małych dzieci.
Za dwa tyg Hela pojedzie ze mną na szkolenie 3 dniowe i jest szansa, że tam bedzie roczna córka znajomych ale to nic pewnego także nie obiecam, że sprawdze.
Dwa dni temu byłam z Helką na dworzu, siedziałam sobie na ławce za blokiem gdzie nie było ludzi, ona biegała luzem - nagle zza bloku wybiegło kilkoro młodych chłopców ok.10 letnich z wielkim krzykiem i ona w ogóle nie zwróciła na nich uwagi. Przebiegli koło niej.

Posted

kasiaNDM napisał(a):
a mam wyjscie ? :-(

weź Ty ciotka na niebieskim sprawdz priva ;)

noooo wiesz....zawsze jest jakieś wyjście!:p

a co do pw na niebieskim...dostałam powiadomienie, wchodzę...a tam nic nie ma!:cool3:

Posted

Mysle, że na konto fundacji ;)
Kaska i tak przeleje pozniej kase do mnie bo sterylizacje zrobie u siebie.
Ja dziś zagrzebie w czyms i bym coś wystawiła na bazarek...
Jesli ktos moze pomoc to chetnie :)

Helka jest dziwna. Wczoraj zjadła całą miske udek i piersi z ryzem i marchewką a dziś nie chciała jesc... Nie toleruje suchej karmy...więc jej gotuje ale i tak je jak ma kaprys :mad: Pozniej na mnie bedzie jak schudnie hihi kupiłam jej nawet puszki Bento i jakoś też tak nijak