Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zebrałam się w końcu, żeby napisać Wam o odejściu mojej Misi, 28.6.2008. Mam nadzieję, że Moderator mi wybaczy, że tutaj - Misia miała wśród agilitowców wielu przyjaciół, a ja nie chcę każdemu z osobna tłumaczyć, co się stało i dlaczego nie ma jej na zawodach. Za tydzień-dwa można ten topik po prostu usunąć.

Misia dostała ostrej i bardzo szybko postępującej hemolizy, spowodowanej albo białaczką, albo autoimunoagresją - nie sposób wiedzieć na pewno. Próby ratowania jej nie dawały niestety żadnej poprawy i straciłam ją w sześć dni po pierwszych nieprawidłowych badaniach (już od kilku miesięcy podejrzewałam, że coś jej dolega, ale wszystkie wcześniejsze badania wychodziły normalnie).

O ile dla większości z Was Misia była tylko powoli biegającym Airedalem, o tyle niektórzy mieli szansę poznać ją jako psa całkiem wyjątkowego. Nie była ani moim pierwszym psem ani ostatnim, ale bez niej już nic nigdy nie będzie tak samo.

Misia 22.12.2000-28.6.2008

Posted

Bardzo Ci współczuję Flaire... To przykre, bo faktycznie nic już nie będzie takie same... Bez ukochanego psa świat wygląda inaczej... no i pewnie Ci jej bardzo brak...

Bardzo dzielnie to wszystko znosisz.

Posted

Flaire napisał(a):
Misia dostała ostrej i bardzo szybko postępującej hemolizy, spowodowanej albo białaczką, albo autoimunoagresją - nie sposób wiedzieć na pewno. Próby ratowania jej nie dawały niestety żadnej poprawy i straciłam ją w sześć dni po pierwszych nieprawidłowych badaniach.

Ogromnie mi przykro. Przechodziliśmy przez - aż trudno uwierzyć - przez TO SAMO tak niedawno, w dokładnie ten sam sposób straciliśmy naszą Rudie, 1.04 tego roku... młoda, zdrowa, energiczna - wiesz o czym mówię, prawda...? :-( Tylko wszystko miało jeszcze krótszy, gwałtowniejszy przebieg (2 dni od wystąpienia objawów).

Znajoma mówiła mi jakiś czas temu o prawie identycznym przypadku odejścia innego psa, jej dobrego znajomego psa. Może one mają coś wspólnego, może COŚ konkretnie takie reakcje organizmów naszych psów spowodowało...? Jakaś felerna karma, zabawka, gryzak, smaki...???
Może są jeszcze inne psy, może to trzeba połączyć....??
Przeszłości nic nie zmieni, ale nie chciałabym nigdy więcej przerabiać tego samego niespodziewanego, czarnego scenariusza, i nikomu tego nie życzę....

Nam też Jej strasznie brakuje - nie tak miało być... :-(
Trzymaj się!

Posted

Bardzo mi przykro :-(

Żegnaj, Misiu [']

Trzymaj się, Haniu.

Edit:
Znalazłam u siebie na dysku 2 zdjęcia Misi z zeszłorocznego ABC w Wiedniu:

Posted

Trzymaj się, Ona teraz będzie zawsze patrzeć na Ciebie z boku i pozostanie z tobą - w twoim sercu.. Jest mi bardz przykro, wiem co to za ból stracić najukochańszego psa.. :-( [']

Posted

Dziękuję Wam, Kochani, szczególnie tym, którzy Misię znali i pamiętają. Olgo - bardzo dziękuję za zdjęcia. Takie wspomnienia Misi bardzo mi pomagają. Marysiu, kiedyś Twoje zdjęcie Misi w Moim Psie pomogło mi w innym, bardzo trudnym momencie - jeszcze raz bardzo Ci dziękuję.

Posted

[quote name='sonia123']:-( Misia Błyskawica :placz:

• Ja też ją taką pamiętam

sorki, ale nie pamiętam, kto jest autorem :oops: (mam nadzieję, że mi wybaczy)

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
    Flaire, już Ci wtedy pisałam, że był to po prostu szczęśliwy zbieg okoliczności i nie ma mi za co dziękować... To było to zdjęcie, prawda?
    Tak, to. Dziękować jest za co - za piękne zdjęcie! :)

Mokka, tego co Ty wstawiłaś to nie pamiętam i w ogóle chyba nie kojarzę, skąd ono jest... Bo wygląda, że jakoś niedawno, ale kiedy Ty niedawno z Misiastą biegałaś? :niewiem:

A tak BTW, to czy ktoś pamięta, kto Misi dał ksywę "Błyskawica"? Bo ja nie pamiętam... (Oczywiście ktoś się z Misiaczka nabijał, ale ksywa tak pięknie pasowała, że pozostała! :lol: )

Posted

Misia jeszcze taka młoda była... Bardzo mi przykro[']

Nie wiem kto dał jej ksywę, przez długi czas byłam pewna, że to jej przydomek hodowlany...:)

Posted

[quote name='Wafelek']spowodowało...? Jakaś felerna karma, zabawka, gryzak, smaki...???
    Może są jeszcze inne psy, może to trzeba połączyć....??
    Przeszłości nic nie zmieni, ale nie chciałabym nigdy więcej przerabiać tego
    Sa. Brat mojej suczy odszedl z podobnymi objawami niedawno (3 tyg temu)

Haniu,

trzymaj sie. [i]

Posted

Flaire napisał(a):

Mokka, tego co Ty wstawiłaś to nie pamiętam i w ogóle chyba nie kojarzę, skąd ono jest... Bo wygląda, że jakoś niedawno, ale kiedy Ty niedawno z Misiastą biegałaś? :niewiem:

Płock 2007, Ty byłaś wtedy w USA, a my z Misiaczkiem rozbijałyśmy się po zawodach :lol:.