Chefrenek Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Czy Ty w ogóle czytasz to co piszemy? Na razie to odwracasz kota ogonem. Podaj adres schronu w który jest ten bernardyn. Quote
ewelina686 Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 [quote name='Chefrenek']Czy Ty w ogóle czytasz to co piszemy? Na razie to odwracasz kota ogonem. Podaj adres schronu w który jest ten bernardyn. [usunięty link do ogłoszenia-regulamin pkt 2] Quote
bonsai_88 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Po 1. suk nie kupuje się tylko na szczenięta.. Po 2. 2 suki w aukcji którą podałaś były bez rodowodu Po 2. wyraźnie pisałaś o psach za 1 zł, nie za 150 zł.... Quote
bonsai_88 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 ewelina686 napisał(a):usunięte -> patrz regulamin Ani to schron, ani to bernardyny... Quote
ewelina686 Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 bonsai_88 napisał(a):Po 1. suk nie kupuje się tylko na szczenięta.. Po 2. 2 suki w aukcji którą podałaś były bez rodowodu Po 2. wyraźnie pisałaś o psach za 1 zł, nie za 150 zł.... są z metrykami , rodowód mozna szybko wyrobic , a tą aukcje podałam dla przykładu bonsai_88 napisał(a):Ani to schron, ani to bernardyny... jest allegro? są za symboliczna cene? są już w wieku około 5 lat , już pewnie nie ma z nich kasy , i czego sie czepiasz?posiedz troche na allegro to znajdziesz aukcje za 1 z , zdziwisz sie jak szybko.. Quote
bonsai_88 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Ewelina, ja mem ciebie już dość.. czy ty czytasz to, co się do ciebie pisze? Napisałam, że 2 suki nie mają rodowodu... nie mają metryk, nie mają nic...dotarło? Tych z samymi metrykami się nie uczepiłam, dla mnie pies z metryką jest psem rodowodowym [bo można go w każdej chwili wyrobić] ;). Skoro aukcję podałaś dla przykładu to czemu podajesz ją jak pada pytanie o bernardyna? Ps. na allegro właśnie są 3 aukcje dot. psów rodowodowych za 1 zł.. czemu nie podałaś żadnej z nich? Quote
ewelina686 Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 ja też mam ciebie dośc......umiesz sobie znależc , a ja mam ci szukac??? posiedz tam troche i poszukaj!:shake: http://allegro.pl/item408718804_do_oddania_suka_owczarek_niemiecki.html macie.....ale oczywoście macie racje , z rodowodem nie ma za 1z i ja jestem walnięta. [quote name='Chefrenek']Ewelino wyobraź sobie, że net nie jest mi obcy i bardzo często zaglądam na allegro. Oprócz tytułów aukcji istnieje coś takiego jak treść (wystarczy kliknąć). Jakbyś wykazała trochę inwencji to zauważyłabyś, że często są to aukcje informacyjne, właśnie za 1 zł. Gdzie sprzedający (psy z rodowodem) informuje o miocie itd ale nie sprzedaje. ps. na dole po prawej jest opcja edit więc nie pisz posta pod postem. http://allegro.pl/item408718804_do_oddania_suka_owczarek_niemiecki.html to ma byc informacyjna aukcja tak?:stupid: ło jejku.....co tak cicho sie zrobiło?? Quote
bonsai_88 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Już wcześniej pisałam, że na allegro są teraz 3 [słownie: trzy] aukcje za 1 zł dot. psów rodowodowych.. w porównaniu z ponad setką psów bez rodowodu [też za 1 zł]. W końcu od początku twierdziłyśmy, że jest parę procent psów rodowodowych szukających domu... ty zaś twierdziłaś, że jest ich pełno, zwłaszcza w pewnym znanym ci schronisku... PS. O zgrozo.. nikt po za tobą nie wypowiadał się przez 20 minut... to dowód, że wszystkich powaliły twoje argumenty, bo przecież broń boże nie mogą mieć niczego innego do załatwienia :D Quote
ewelina686 Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 bonsai_88 napisał(a):Już wcześniej pisałam, że na allegro są teraz 3 [słownie: trzy] aukcje za 1 zł dot. psów rodowodowych.. w porównaniu z ponad setką psów bez rodowodu [też za 1 zł]. W końcu od początku twierdziłyśmy, że jest parę procent psów rodowodowych szukających domu... ty zaś twierdziłaś, że jest ich pełno, zwłaszcza w pewnym znanym ci schronisku... PS. O zgrozo.. nikt po za tobą nie wypowiadał się przez 20 minut... to dowód, że wszystkich powaliły twoje argumenty, bo przecież broń boże nie mogą mieć niczego innego do załatwienia :D Taaaaaaaaa? podobno za 1 z nie oddają , a jak już to dzwonią do hodowcy i on zabiera bez względu na wiek i stan , hahahah:stupid::stupid: Quote
Chefrenek Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Ewelino czy czytałaś uważnie tą aukcję a może to aukcja w innym języku, którego ty nie rozumiesz? ps. nie każdy siedzi 24h na dobę na dogo w oczekiwaniu na twoje posty.;) I jeszcze raz powtarzam. Używaj opcji edycja. W przeciwnym razie będę zmuszona dać Ci punkty karne. Quote
bonsai_88 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 A wiesz, że raz na 100 lat hodowca nie jest w stanie odebrać psiaka? Hodowca może się ciężko rozchorować [w sposób uniemożliwiający zajmowanie sie psem], wyjechać, a nawet... umrzeć. Czasami zaś w ogóle nie jest poinformowany, że pies z jego hodowli szuka domu... Quote
ewelina686 Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 bonsai_88 napisał(a):A wiesz, że raz na 100 lat hodowca nie jest w stanie odebrać psiaka? Hodowca może się ciężko rozchorować [w sposób uniemożliwiający zajmowanie sie psem], wyjechać, a nawet... umrzeć. Czasami zaś w ogóle nie jest poinformowany, że pies z jego hodowli szuka domu... ja pierdziele........ale ty bzdury gadasz........to co piszesz to właśnie wymówki żeby psa nie zabrac:shake: bez sensu........ Quote
dog_master Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Prosilam, zeby wypowiadac sie grzeczniej i nie atakowac innych uzytkownikow... A tak prywatnie to apeluje o czytanie ze zrozumieniem ;) Quote
PATIszon Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 ewelina686 napisał(a):W schronie też są takie psy , tyle że stare , masz , zobacz sobie to , dzwoniłam do tej Pani z ciekawości , i mi odrazu powiedziała ze się nadają do szczeniąt , Tylko tyle Ci powiem, ze dopoki ludzie beda od takich psy kupowac, z allegro czy na gieldzie, czy tak jak Ty brac szczeniaka od pana, ktory mial "wypadek" z parka - dopoty psy beda w schroniskach bez szansy na dom. Psa sie kupuje od prawdziwego hodowcy, po bardzo dokladnym przeanalizowaniu za i przeciw dot. tej hodowli, ewentualnie bierze psiura ze schroniska, oczywiscie jesli sie jest tego w 100% pewnym (i rodzina tez). Niestety pies jest zbyt latwo dostepnym "towarem". Kazdy malolat bez problemu psa sobie moze kupic, a potem efekty sa takie jak widac na PwP. To tyle ode mnie. Quote
ewelina686 Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 PATIszon napisał(a):Tylko tyle Ci powiem, ze dopoki ludzie beda od takich psy kupowac, z allegro czy na gieldzie, czy tak jak Ty brac szczeniaka od pana, ktory mial "wypadek" z parka - dopoty psy beda w schroniskach bez szansy na dom. Psa sie kupuje od prawdziwego hodowcy, po bardzo dokladnym przeanalizowaniu za i przeciw dot. tej hodowli, ewentualnie bierze psiura ze schroniska, oczywiscie jesli sie jest tego w 100% pewnym (i rodzina tez). Niestety pies jest zbyt latwo dostepnym "towarem". Kazdy malolat bez problemu psa sobie moze kupic, a potem efekty sa takie jak widac na PwP. To tyle ode mnie. Ja sie oczywiście z Tobą zgadzam , tylko powiedz mi jedno......co miałam zrobic? nie wziąśc tego szczeniaka? mam bardzo dobre warunki , moge mu zapewnic wszystko czego będzie potrzebował , i nie rozmnazam moich psów , mam też rodowodowe , jeden w tą czy w tą nie robi mi różnicy , a nie mam pewności co by go czekało gdybym go nie zabrała . Quote
EKx96 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 ewelina686 napisał(a):Ja sie oczywiście z Tobą zgadzam , tylko powiedz mi jedno......co miałam zrobic? nie wziąśc tego szczeniaka? mam bardzo dobre warunki , moge mu zapewnic wszystko czego będzie potrzebował , i nie rozmnazam moich psów , mam też rodowodowe , jeden w tą czy w tą nie robi mi różnicy , a nie mam pewności co by go czekało gdybym go nie zabrała . jezeli sie zgadzasz to po co wszystkich od poczatku atakujesz, a co najwazniejsze rzucasz teze i mimo prosb nie popierasz jej dowodami! niektorzy tutaj maja rowniez nierodowodowe psy w typie, ale nikt nie bedzie tutaj popieral procederu pseudohodowli, tutaj walczy sie z pseudohodowlami a nie popiera przypadkowe wpadki btw. swoja droga nie wierze w takie przypadkowe wpadki, pies bez papierow = sterylka/kastracja. Poza tym trzeba nie znac swojego psa zeby w pore nie zauwarzyc cieczki (zmieny zachowania itp.) i odizolowac od siebie psy jak sie ma "parke" Quote
ewelina686 Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 EKx96 napisał(a):jezeli sie zgadzasz to po co wszystkich od poczatku atakujesz, a co najwazniejsze rzucasz teze i mimo prosb nie popierasz jej dowodami! niektorzy tutaj maja rowniez nierodowodowe psy w typie, ale nikt nie bedzie tutaj popieral procederu pseudohodowli, tutaj walczy sie z pseudohodowlami a nie popiera przypadkowe wpadki btw. swoja droga nie wierze w takie przypadkowe wpadki, pies bez papierow = sterylka/kastracja. Poza tym trzeba nie znac swojego psa zeby w pore nie zauwarzyc cieczki (zmieny zachowania itp.) i odizolowac od siebie psy jak sie ma "parke" nie przypominam sobie zebym napisała ze popieram pseudohodowle:razz: , mnie nie interesuje czy ten Pan zna czy nie zna swoje psy , tylko to że szczeniak potrzebował domu a ja mu go dałam , wszystko na temat . Quote
dog_master Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Czytaj ze zrozumieniem! Teza: w schronach przewazaja psy rodowodowe. Nie poparlas jej dowodami! Quote
ewelina686 Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 dog_master napisał(a):Czytaj ze zrozumieniem! Teza: w schronach przewazaja psy rodowodowe. Nie poparlas jej dowodami! A może to ty zaczniesz czytac ze zrozumieniem? zadałam pytanie , gdzie napisałam że popieram pseudohodowle??:evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 ewelina masz rację,.... śmierć hodowcy jest tylko wymówką, żeby szczeniaka nie wziąć spowrotem:D Quote
PATIszon Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 [quote name='ewelina686'] tylko powiedz mi jedno......co miałam zrobic? nie wziąśc tego szczeniaka? Tak, nie wziac. Ja bym nie wziela. Dorzucilabym panu jeszcze tekst typu: "trzeba bylo myslec wczesniej, teraz ma pan problem". Podeslalabym mu jeszcze ulotki ARKI o akcjach sterylizacji, kiedy i gdzie najblizsze. Ot , życie. Ja mysle, ze jedynym slusznym (acz w naszym po******m panstwie nierealnym) sposobem na zmniejszenie ilosci psow bezdomnych jest obowiazkowe czipowanie i wysokie kary za wszelkie wykroczenia zwiazane z psami, lacznie z rozmnazaniem psow nierasowych. Hodowle powinny byc opodatkowane i tylko one mialyby prawo rozmnazac zwierzeta. Quote
ewelina686 Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 [quote name='PATIszon']Tak, nie wziac. Ja bym nie wziela. Dorzucilabym panu jeszcze tekst typu: "trzeba bylo myslec wczesniej, teraz ma pan problem". Podeslalabym mu jeszcze ulotki ARKI o akcjach sterylizacji, kiedy i gdzie najblizsze. Ot , życie. Ja mysle, ze jedynym slusznym (acz w naszym po******m panstwie nierealnym) sposobem na zmniejszenie ilosci psow bezdomnych jest obowiazkowe czipowanie i wysokie kary za wszelkie wykroczenia zwiazane z psami, lacznie z rozmnazaniem psow nierasowych. Hodowle powinny byc opodatkowane i tylko one mialyby prawo rozmnazac zwierzeta. Taa jasne i dopiero jak by go ktoś do drzewa przywiązał albo trafił by do schronu to dopiero wtedy nie? bo to biedny piesek by był....dobrze sie czujesz? miłośniczka zwierząt jak z koziej d..y trąba hahahaha [quote name='bonsai_88']ewelina masz rację,.... śmierć hodowcy jest tylko wymówką, żeby szczeniaka nie wziąć spowrotem:D no oczywiście ak:eviltong::stupid::stupid:urat o to mi chodziło wiesz hehehe Quote
EKx96 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 biorac psa od pseudohodowcy popierasz ich mechanizm , zwlaszcza ze piszesz ze masz juz psy i koty z rodowodem. Moim zdanie kompetetna osoba posiadajaca zwierzata RASOWE z papierami nigdy w zyciu nie zadalaby takiego pytania: ewelina686 napisał(a):Jak rozpoznac że pudelek toy jest mieszany lub nie? dostałam takiego pudelka , ale nie wiem czy jest czystej rasy , czy mieszany , jak to sprawdzic? Jeszcze jedno, odpowiadasz na wyciagniete z kontekstu zdania. To prosze odpowiedz mi chociaz na jedno pytanie. Twoim zdaniem, po co postaja organizacje i fundacje pro zwierzece ktorych podstawowymi celami jest walka z pseudohodowlami , bezmyslnym rozmnazaniem zwierzat, jak rowniez wprowadzenie obowizkowej sterylizacji/kastacji zwierzat nie rasowy, bez uprawnien hodowlanych? Oni to robia dla zabawy twoim zdaniem? Quote
Vectra Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 EKx96 napisał(a): Jeszcze jedno, odpowiadasz na wyciagniete z kontekstu zdania. To prosze odpowiedz mi chociaz na jedno pytanie. Twoim zdaniem, po co postaja organizacje i fundacje pro zwierzece ktorych podstawowymi celami jest walka z pseudohodowlami , bezmyslnym rozmnazaniem zwierzat, jak rowniez wprowadzenie obowizkowej sterylizacji/kastacji zwierzat nie rasowy, bez uprawnien hodowlanych? Oni to robia dla zabawy twoim zdaniem? wiesz , wg niektórych :cool3: tym sposobem te organizacje , chcą pozbawic biednych ludzi :hmmmm: miłości do zwierząt :evil_lol: czyt.rozmnażania i napychać kase hodowcom z ZK :diabloti: Quote
EKx96 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Vectra napisał(a):wiesz , wg niektórych :cool3: tym sposobem te organizacje , chcą pozbawic biednych ludzi :hmmmm: miłości do zwierząt :evil_lol: czyt.rozmnażania i napychać kase hodowcom z ZK :diabloti: nie, nie, nie! Pewnie organizacje łapowki od hodowców dostaja:diabloti: Na kazdym kroku korupcja w Polsce!:mad: Quote
Recommended Posts