Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczny Milkoś :loveu: Cudowne ma oczka,brudne łapki też :loveu:

A ja korzystałam z 3 ciasteczek i w maju prawdopodobnie też biorę cookie,strasznie mi się spodobał ;) W Avili irytują mnie te kostki jako jedyna 'gra' i dlatego już na samym wstępie go odrzuciłam :cool3:

I wzięłaś dzisiaj jakiegoś ? :D

A wiesz że jeszcze 3 miesiące,3 tygodnie i jeden dzień do spotkania z Tobą i Kluską ? :diabloti:

Posted

Nie wiem, koleżanki mają Aville i chodzą dobrze, nie zacinają się ani nic podobnego. A co do cookie to nawet ostatnio czytałam porównania avilli z nim i właściwie avilla wygrała. Ja się tam w sumie na telefonach nie znam, ważne by był wygodny w pisaniu sms'ów :diabloti: I dobrze grał.

No, a do kluskowych fot, to trzeba ten brak jakoś nadrobić. Nie sądzisz? :mad:

Posted

A ja co prawda mam jeszcze trochę czasu do zmiany telefonu, i też myślałam nad jakimś dotykowym. I jakoś tak pod względem wizualnym spodobał mi się Samsung Corby :) Moja koleżanka go ma, i jak dla mnie jest fajny :loveu: Z kolei druga koleżanka ma Aville, i też sobie chwali.
Nawet wczoraj przeglądałam ofertę plusa, ale w ogóle nie ma ciekawych telefonów... więc jak na razie jestem za Corby.
Hihi, pamiętam czasy, kiedy kupowałam mój poprzedni telefon [daawno temu :P] to ważnym czynnikiem był dla mnie aparat. Co by był jak najlepszy. :cool1:Teraz to już nawet na to nie patrzę, nawet szczerze mówiąc nie pamiętam kiedy ostatni raz użyłam aparatu w moim obecnym telefonie ;) Teraz jak trzeba mi zdjęcia robić gdzieś to biorę lustro/małpkę a nie w aparaty telefoniczne się bawię :lol:

Agata, miałaś LG cookie? I jak ci się sprawował? Ja dawno dawno temu miałam jakiegoś LG z klapką, potem go oddałam mamie, i się zepsuł :roll: Tzn. bateria trzymała w nim 1-2 dni... więc został odłożony do szuflady. Za jakiś czas chciałam sprawdzić czy jeszcze działa, więc naładowałam baterię, napisałam sms-a, i już bateria padła hahaha :mdleje: Cookie też mi się podoba, ale właśnie przez to moje doświadczenie już podchodzę z pewną rezerwą do telefonów LG ;)

ja jak zwykle jak się rozpiszę to końca nie widać... :diabloti:

Posted

Shel napisał(a):
Jak kupisz do d60 stałki to bez AF ;) D60 nie mają silnika

To do mnie :D ? To że mój niKonik d60 nie ma silniczka to ja wiem :D Niestety...
Infortune. napisał(a):

A nie zacina Ci się? Nie masz czegoś takiego, że ekranik nie reaguje na dotyk? Bo wczoraj się trochę dowiadywałam i dwie osoby powiedziały mi o takich problemach. ;)

Ja w ogóle nie kupowałam z KITem bo nie warto. :lol: Od razu kupiłam z Nikkorem, chociaż w ogóle to miałam jeszcze inny plan, żeby wziąć samo body i do tego Tamrrona 55-200 bo wtedy był w Fotojokerze za 200zł bodajże, ale nie udało mi się go dostać, niestety.

Stałkę mam 1,8 ;)

Nie, ja nie mam problemów z zacinaniem się, ani nic z tych rzeczy i mam nadzieję, że nie będę mieć, tfu, tfu.. :D
Ja kupiłam mojego Nikona dość okazyjnie, więc brałam już z kitem, ale tak czy siak niedługo się go pozbędę :diabloti:

Posted

Shel napisał(a):
Tak, to do Ciebie ;) Ja na razie biorę tele,a potem 50, obecnie uczę się ostrzyć ręcznie :) ]:->

Pytałam czy do mnie, bo brak silnika w moim Nikonie to dość podstawowa wiedza przy zakupie jakiegokolwiek obiektywu hehe ;)
A tak poza tym to też planowałam tele, dokładnie 70-300, ale ostatecznie zdecydowałam się na stałkę 50mm 1.4 ze względu na jasność tego obiektywu :)

Posted

Shel napisał(a):
W 70-300 też AF nie działa niestety :( a wzięłabym go ;)

Ale przecież wystarczy kupić wersję z silniczkiem AF-S i będzie z Nikonem d60 działać elegancko :)
To samo ze stałką :)

Posted

Shel napisał(a):
Alla ma przecież d80 ;) Z resztą ja mam niestety d60 i wiem... :(

Oj, nie, ona na pewno nie ma d80, to wiem. :eviltong: Ale wydawało mi się, że d60 z kolei byłam pewna, że Ty masz d40 :stupid:

Ewa&Duffel napisał(a):
Z dotykowych telefonów to ja polecam iphone'a, sama mam i jestem bardzo zadowolona ;)

Iphone'y są świetne, ale nie dla mnie, nie wydałabym 2tys na telefon. :wink: I tak mam umowę na rok, więc wolę sobie co roku kupować coś nowego niż kupić taki za tyle pieniędzy i mieć go dłużej. :evil_lol:

Nikolaaa napisał(a):
Dzieńdoberek :hand:

Hej, hej :cool3:

Agata_Roki napisał(a):
Śliczny Milkoś :loveu: Cudowne ma oczka,brudne łapki też :loveu:

A ja korzystałam z 3 ciasteczek i w maju prawdopodobnie też biorę cookie,strasznie mi się spodobał ;) W Avili irytują mnie te kostki jako jedyna 'gra' i dlatego już na samym wstępie go odrzuciłam :cool3:

I wzięłaś dzisiaj jakiegoś ? :D

A wiesz że jeszcze 3 miesiące,3 tygodnie i jeden dzień do spotkania z Tobą i Kluską ? :diabloti:

:loveu::loveu::loveu:

Ja z cookiesa nie korzystałam, ale z avili tak i mi nie odpowiada. Ale wiadomo, co osoba to inne zdanie, inne wymaganie i gusta.

Wzięłam, zupełnie innego niż rozważane. :diabloti:

Coś Ty? Tylko? :crazyeye: Mam nadzieję, że wszystko wypali i organizacja będzie sprawna bo jak nie to się wkurzę. :mad: :diabloti: Chociaż szczerze mówiąc cały czas mam wątpliwości czy powinnam jechać...

Izuuus napisał(a):
Nie wiem, koleżanki mają Aville i chodzą dobrze, nie zacinają się ani nic podobnego. A co do cookie to nawet ostatnio czytałam porównania avilli z nim i właściwie avilla wygrała. Ja się tam w sumie na telefonach nie znam, ważne by był wygodny w pisaniu sms'ów :diabloti: I dobrze grał.

No, a do kluskowych fot, to trzeba ten brak jakoś nadrobić. Nie sądzisz? :mad:

Ja tam też się nie znam, ale mam ojca, który odciąga mnie od gorszych telefonów. :lol: Ja patrzę na to czy jest ładny, poręczny itp, a on na to jakie ma parametry i potem idziemy na kompromis. :evil_lol:

No przecież były! :eviltong: Dziś nic nie zrobiłam, więc na razie nadrabiania nie będzie :siara:

Posted

Karolina&Lucky napisał(a):
A ja co prawda mam jeszcze trochę czasu do zmiany telefonu, i też myślałam nad jakimś dotykowym. I jakoś tak pod względem wizualnym spodobał mi się Samsung Corby :) Moja koleżanka go ma, i jak dla mnie jest fajny :loveu: Z kolei druga koleżanka ma Aville, i też sobie chwali.
Nawet wczoraj przeglądałam ofertę plusa, ale w ogóle nie ma ciekawych telefonów... więc jak na razie jestem za Corby.
Hihi, pamiętam czasy, kiedy kupowałam mój poprzedni telefon [daawno temu :P] to ważnym czynnikiem był dla mnie aparat. Co by był jak najlepszy. :cool1:Teraz to już nawet na to nie patrzę, nawet szczerze mówiąc nie pamiętam kiedy ostatni raz użyłam aparatu w moim obecnym telefonie ;) Teraz jak trzeba mi zdjęcia robić gdzieś to biorę lustro/małpkę a nie w aparaty telefoniczne się bawię :lol:

Agata, miałaś LG cookie? I jak ci się sprawował? Ja dawno dawno temu miałam jakiegoś LG z klapką, potem go oddałam mamie, i się zepsuł :roll: Tzn. bateria trzymała w nim 1-2 dni... więc został odłożony do szuflady. Za jakiś czas chciałam sprawdzić czy jeszcze działa, więc naładowałam baterię, napisałam sms-a, i już bateria padła hahaha :mdleje: Cookie też mi się podoba, ale właśnie przez to moje doświadczenie już podchodzę z pewną rezerwą do telefonów LG ;)

ja jak zwykle jak się rozpiszę to końca nie widać... :diabloti:

Też jestem w plusie i właśnie rozczarowali mnie swoją ofertą... Myślałam, że będą mieli coś ciekawszego, a tutaj jakieś 5 telefonów na krzyż. :lol: Ale ze względu na to nie zamierzam zmieniać operatora. :lol:

Haha, mam tak samo z aparatami, nie używam ich w prawie wcale, tylko w sytuacjach ekstremalnych. :eviltong:

No trochę Ci się popisało, ale to dooobrze. :cool3:

Moniek193 napisał(a):
To do mnie :D ? To że mój niKonik d60 nie ma silniczka to ja wiem :D Niestety...

Nie, ja nie mam problemów z zacinaniem się, ani nic z tych rzeczy i mam nadzieję, że nie będę mieć, tfu, tfu.. :D
Ja kupiłam mojego Nikona dość okazyjnie, więc brałam już z kitem, ale tak czy siak niedługo się go pozbędę :diabloti:

Shel napisał(a):
Tak, to do Ciebie ;) Ja na razie biorę tele,a potem 50, obecnie uczę się ostrzyć ręcznie :) ]:->

Moniek193 napisał(a):
Pytałam czy do mnie, bo brak silnika w moim Nikonie to dość podstawowa wiedza przy zakupie jakiegokolwiek obiektywu hehe
A tak poza tym to też planowałam tele, dokładnie 70-300, ale ostatecznie zdecydowałam się na stałkę 50mm 1.4 ze względu na jasność tego obiektywu :)

Shel napisał(a):
W 70-300 też AF nie działa niestety :( a wzięłabym go

Moniek193 napisał(a):
Ale przecież wystarczy kupić wersję z silniczkiem AF-S i będzie z Nikonem d60 działać elegancko :)
To samo ze stałką

Pewnie, pogadajcie sobie :diabloti: Ja sobie poczytam i trochę Wam powspółczuję (jak to się odmienia? :hmmmm:) że macie takie problemy. :evil_lol:

Wiecie, że za chwilę setna strona? :diabloti:

Dziękuję wszystkim za pomoc, poszłam do salonu i i tak wybrałam coś zupełnie innego, jak to ja. Oglądałam LGiki, Samsungi i inne duperele aż w końcu stanęło na Nokii 5530. :lol: Chciałam Omnię, ale byłą za droga, facet pokazywał mi też taką świetną czekoladową Nokie, ale kosztowała jakieś 2 tysiaki, więc zdecydowanie nie dla mnie. :wink:

Obiecałam niespodziankę, ale dziś nie zdążyłam, postaram się nadrobić jutro, ale nie wiem czy dam radę bo będę się grzecznie uczyć na piątkowy spr z chemii. :loveu: :placz:

Posted

Infortune. napisał(a):
Też jestem w plusie i właśnie rozczarowali mnie swoją ofertą... Myślałam, że będą mieli coś ciekawszego, a tutaj jakieś 5 telefonów na krzyż. :lol: Ale ze względu na to nie zamierzam zmieniać operatora. :lol:

Dziękuję wszystkim za pomoc, poszłam do salonu i i tak wybrałam coś zupełnie innego, jak to ja. Oglądałam LGiki, Samsungi i inne duperele aż w końcu stanęło na Nokii 5530. :lol: Chciałam Omnię, ale byłą za droga, facet pokazywał mi też taką świetną czekoladową Nokie, ale kosztowała jakieś 2 tysiaki, więc zdecydowanie nie dla mnie. :wink:

No ja też, tym bardziej że mam banalnie prosty numer [prawie że wszystkie cyferki po kolei :loveu:], i szkoda mi go zmieniać ;)
To za ile ty tą nokię dałaś?! Z tego co patrzę na stronie to też za nią dużo trzeba dopłacić... Ale fajna jest :loveu:

Posted

No, teraz w plusie faktycznie niezbyt ciekawe oferty, aczkolwiek ogólnie z plusa jestem zadowolona. Nie ma problemów z zasięgiem ani tym podobnym.

Fajna ta nokia :cool3: czekamy 'grzecznie' na niespodziankę.

Posted

Moniek193 napisał(a):
To samo ze stałką :)

Co z tego, że AF-S skoro jest ot obiektyw typu D, a w nich AF nie działa

Posted

[quote name='Karolina&Lucky']No ja też, tym bardziej że mam banalnie prosty numer [prawie że wszystkie cyferki po kolei :loveu:], i szkoda mi go zmieniać ;)
To za ile ty tą nokię dałaś?! Z tego co patrzę na stronie to też za nią dużo trzeba dopłacić... Ale fajna jest :loveu:
Ja dałam za niego 149 zł. :diabloti: Ale to dlatego, że mam abonament 55zł miesięcznie, moja koleżanka ma 25zł i płaciła chyba 500zł. ;)
A numer też mam bardzo fajny :evil_lol: Zawsze można przenieść się do innej sieci bez zmiany numeru. :eviltong:

[quote name='RCookie']Agata, jeśli dobrze pamiętam, to Alla ma D50 i jeśli się nie mylę, to one mają silniczek.

Czekam na więcej Milki! ;)
O, dziękuję za uświadomienie. :diabloti: Dobrze wiedziałam, że ona nie ma d80 :eviltong:

[quote name='Shel']Co z tego, że AF-S skoro jest ot obiektyw typu D, a w nich AF nie działa

[quote name='Moniek193']http://fotoblogia.pl/2009/10/12/jakie-obiektywy-pasuja-do-nikona-d40-d40x-d60-d3000-d5000/ ;)

Milka przepraszam za ten nasz spam, już kończymy :D Zresztą gdzieś mi na początku pisałaś, że jak już napisałam to mam pisać, nie szkodzi, że nie na temat haha :D
:cool3:

No i obiecana 'niespodzianka'

Dzwoniłam przedwczoraj do fryzjera i chciałam zapisac Kluskę, niestety na następne dwa miesiące nie ma ani jednego wolnego terminu :mdleje:, więc się wkurzyłam i sama obcięłam kudłacza. :evil_lol:
Efekty... są jakie są, sami zobaczycie :siara:

Tutaj jeszcze brudna i nie zrobiona do końca, ale wieczorem ją skończę...