Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Unbelievable napisał(a):
nie oszukujmy się, nie wszytskie zdjęcia są tak wspaniałe żeby je zachować, i większość z nich(np. portrety) jest prawie taka sama! nie ma sensu tego trzymać... ja dzisiaj wywaliłam 2gb zdjeć z 3 folderów i nie czuję się z tym źle ;) a wręcz dobrze, bo nic zbędnego mi się po dysku nie pałęta

Ja kasuję z dysku wszystkie zdjęcia, jak je już opublikuję i mam czyściutko :eviltong:. Na swoim komputerze też tak zazwyczaj robię, ale po jakimś czasie, bo jak chcę te zdjęcia do czegoś wykorzystać, to lubię je mieć "pod ręką" ;). Jak komputer będzie już całkiem sprawy, to zdjęcia będę zgrywać na płyty po jakimś czasie, wtedy nie będzie kasowania, wszystkie będą gdzieś zapisane, będę mieć do nich dostęp, a dysk komputera nie będzie zapchany.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

deer_1987 napisał(a):
Tylko pamietaj ze plyty nie sa wieczne i z czasem nie da sie ich odczytac :(

To samo można powiedzieć o dysku, jak coś Ci się z nim zepsuje, to tracisz wszystko naraz ;).

Posted

RCookie napisał(a):
To samo można powiedzieć o dysku, jak coś Ci się z nim zepsuje, to tracisz wszystko naraz ;).

Tylko trzeba zajrzec do statystyk co sie czesciej psuje :D

Mamy zdjecia na dysku + kopie na zewnetrznym ;) najbezpieczniej :D

Posted

deer_1987 napisał(a):

Ja się raczej nie kieruję statystykami :eviltong:.
To po co trzymać to samo na dwóch dyskach? Jak lubisz mieć podwójnie, to trzeba trzeci dysk kupić, a na tym "wewnętrznym" trzymać tylko bieżące zdjęcia :cool3:.

Posted

deer_1987 napisał(a):

Zaryzykowałabym stwierdzenie, że dyski psują się jednak częściej, moi rodzice mają sporo płyt mających po kilkanaście lat i wszystkie nadal z łatwością można odtworzyć, a dysk padł nam już nie raz w ciągu roku... ;)

Posted

Foxowa napisał(a):
Hej :)
Jak tam wam dzionek mija? :)

Jakoś sobie leci :cool3:
Uczymy się, spacerujemy, staramy bawić... Czyli standart :p

A co do IDów... Zrobiłam fajniutką żabcię i postanowiłam je w końcu wypiec. Włożyłam do nagrzanego piekarnika, poszłam po trzech minutach, a oba IDy, owszem były twarde, ale także całkowicie spalone od góry. :lol: :evil_lol:

Posted

Infortune. napisał(a):
Jakoś sobie leci :cool3:
Uczymy się, spacerujemy, staramy bawić... Czyli standart :p

A co do IDów... Zrobiłam fajniutką żabcię i postanowiłam je w końcu wypiec. Włożyłam do nagrzanego piekarnika, poszłam po trzech minutach, a oba IDy, owszem były twarde, ale także całkowicie spalone od góry. :lol: :evil_lol:

No nie. Żaba Murzynka;)

Posted

RCookie napisał(a):
Ja się raczej nie kieruję statystykami :eviltong:.
To po co trzymać to samo na dwóch dyskach? Jak lubisz mieć podwójnie, to trzeba trzeci dysk kupić, a na tym "wewnętrznym" trzymać tylko bieżące zdjęcia :cool3:.

No normalne ze mam na dysku a kopie zapasowe zamiast na plycie to na dysku zew

Posted

Nic się nie dzieje, więc nic nie piszę :diabloti:
Weekend mija zdecydowanie za szybko...
Pies mi znowu choruje na zatoki :angryy: I jutro prawdopodobnie znowu jedziemy do weterynarza na czyszczenie... :roll:

Ostatnio zmieniłam sucz karmę na Royala (jako, ze nic innego już nie chce żreć :roll:) i jestem strasznie zaskoczona bo wsuwa aż jej się uszy trzęsą, nawet po pierwszy zachwycie... No, wygląda na to, że będe musiała trochę poprzepłacać. :lol:

Ja zaraz spadam na imprezkę andrzejkową (w niedzielę bo w niedzielę kluby są najtańsze :evil_lol::evil_lol:) a jutro idę na 7.30 do szkoły i zastanawiam się jak wstanę :siara: :lol:

No, to macie jedno starawe, mega przepalone zdjęcie, żeby w galerii się nie zrobiło za pusto :eviltong:

Posted

Infortune. napisał(a):

Ja zaraz spadam na imprezkę andrzejkową (w niedzielę bo w niedzielę kluby są najtańsze :evil_lol::evil_lol:) a jutro idę na 7.30 do szkoły i zastanawiam się jak wstanę :siara: :lol:

To dobrej zabawy życzę! :razz:

p.s. super zdjęcie :loveu: