Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bzikowa napisał(a):
Co wszyscy z tym bąbelkowaniem? :evil_lol: Chyba też będę musiała Bza nauczyć...

Wiesz, to taka moda :evil_lol: Ja też Lisę uczę :cool3: :lol:

Posted

[quote name='Zuzia&Snoopy']Może mi babeczki pocztą wyślesz co? :D Bo przez monitor ich się zjeść nie da... W zamian oferuję ciasteczka wątróbkowe ;)
Bąbelek jest boooski :loveu:
Chętnie bym wysłał, ale niestety babaeczki już dawno skonsumowane :niewiem: Ale wątróbkowymi możesz się podzielić, myślę, że Łaciata nie miałaby nic przeciwko. :lol:

[quote name='agaciaaa']http://i437.photobucket.com/albums/qq100/Soya_/Autumn/DSC_9566.jpg ona jest taka puchata, że aż chce sie miziać, przytulać...:loveu:

http://i48.tinypic.com/29ptgdg.jpg aaaale mi ochoty narobiłaś na takie ciacho!!! Trudno się je robi? Jak nie to bardzo proszę o przepis :razz:
Ona d oprzytulania i miziania chętna, więc nie miałaby nic przeciwko na pewno. :lol:

A babeczki bardzo łatwe, praktycznie wszystko wrzucasz i mieszasz ;)

Przepis na babeczki:
2 jajka, 100 g cukru, 2 paczki cukru waniliowego, 150 g kwasnej gestej smietany, 250 g maki, 3 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia, 2 plaskie lyzki kakao, 100 ml mleka, 3 lyzki oleju, 140 g bialej czekolady, 60 g gorzkiej czekolady (mozna tez uzyc 200 g normalnej czekolady mlecznej).

Cale jajka ubic z cukrem, dodac cukier waniliowy i dalej ubijac, nastepnie dac kwasna smietane i ubijac wszystko razem jeszcze okolo 4-5 minut. W osobnej misce wymieszac razem make, proszek do pieczenia i kakao. Do ubitej masy wsypywac wymieszana make wymieszana z proszkiem + kakao. Ubijac dalej wszystko razem i dodac mleko, a na koncu olej .Wszystkie skladniki ubijac ok. 4 min. Potem wsypac posiekana czekolade. Forme do muffinow wysmarowac olejem i wysypac maka. Wypelnic forme ciastem i wlozyc do wczesniej nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach okolo 25 minut. Sprawdzic patyczkiem czy sa upieczone (jak patyczek suchy to jest koniec pieszenia). Zostawic upieczone muffiny w formie okolo 10 minut i po tym czasie wyciagnac. Smacznego.

[quote name='Bzikowa']Co wszyscy z tym bąbelkowaniem? :evil_lol: Chyba też będę musiała Bza nauczyć...

[quote name='wiki4']Wiesz, to taka moda :evil_lol: Ja też Lisę uczę :cool3: :lol:
Dokładnie tak. :lol: A poza tym bardzo fajna sztuczka.

[quote name='Lucky.']Śliczna, a babelki fajoowe ;p
:p

[quote name='Zuzia&Snoopy']A to wszystko moja wina :evil_lol:
Taaak, powlewaj sobie jeszcze. :eviltong:
Przez Ciebie znowu spróbuję IDa ulepić, ale pewnie jak zwykle nic nie wyjdzie :lol:

Tratatatatata:
http://www.youtube.com/watch?v=DRc4moT9HF8
:eviltong:

Posted

Dziękuję bardzo za przepis :p Jak pokonam lenia, to spróbuję zrobić :lol: Tylko muszę skądś skombinować foremki, chyba wystarczą same takie papierowe? Bo formy do muffinów to ja niestety nie posiadam ;)

Fajna ta sztuczka z bąbelkami :)

Posted

[quote name='Infortune.']Chętnie bym wysłał, ale niestety babaeczki już dawno skonsumowane :niewiem: Ale wątróbkowymi możesz się podzielić, myślę, że Łaciata nie miałaby nic przeciwko. :lol:

Taaak, powlewaj sobie jeszcze. :eviltong:
Przez Ciebie znowu spróbuję IDa ulepić, ale pewnie jak zwykle nic nie wyjdzie :lol:

Tratatatatata:
http://www.youtube.com/watch?v=DRc4moT9HF8
:eviltong:

Hmm... chyba listonosz by mnie zabił (szczególnie jakbym priorytetem ich nie wysłała) :evil_lol:

Hahaha :evil_lol: Próbuj, próbuj pociesz się tym że żółw już bardziej krzywy Ci nie wyjdzie :D
Ale tymi bąbelkami to mnie zagięłaś! Super są :loveu:

Posted

Unbelievable napisał(a):
ee a ja chciałam już w wakacje robić bąbelkowanie, uznałam tylko że mi to do niczego nie jest potrzebne :evil_lol: wyprzedziłabym modę ;(

Teraz niestety będziesz już kopiarą :niewiem: :evil_lol:

Lucky. napisał(a):
Ojj Soya chyba przy książkach siedzi xd

A żebyś wiedziała...:eviltong: Ale jutro zostaję w domu bo jestem chora więc może wstawię jakieś zdjęcia :cool3:

Shel napisał(a):
Soya, Zuzia, przez Was wzięło NAS z Aresem na uczenie się tego xd

A podobno Ares ma wstrtę do wody? :diabloti:

Posted

No bo ma, dzisiaj jak zaczęliśmy robić to wolno mu szło, oczywiścei najpierw bez wody próbowaliśmy, potem stopniowo dolewałam i jak zrobił bąbelka to się wystraszyl i nie chciał nawet podejść i zaczęliśmy od nowa, a jutro będziemy kończyć xd :lol:

Posted

Shel napisał(a):
No bo ma, dzisiaj jak zaczęliśmy robić to wolno mu szło, oczywiścei najpierw bez wody próbowaliśmy, potem stopniowo dolewałam i jak zrobił bąbelka to się wystraszyl i nie chciał nawet podejść i zaczęliśmy od nowa, a jutro będziemy kończyć xd :lol:

A to chyba normalne, Milka też się wystraszyła, ale szybko wróciła. :lol:

Dzisiaj szłam na 7.30 do szkoły a wstałam o 7.15 :evil_lol: Chyba jeszcze nigdy nie miałam takiego speeda. :lol: Co prawda miałabym to gdzieś i poszła godzinę później, ale miałam sprawdzian na pierwsze lekcji i o dziwo... zdążyłam! :evil_lol:

Posted

Boże kobieto to byłaś z psem na dworze rano ? ;d
Ja zawsze z moich obliczeń ubieranie zajmuje mi koło 6 min. Potem idę się ogarnąć do łazienki to jakieś 15 min . A potem z psem na 20 min xD
A ja czekam jutro albo jeszcze nawet dzisiaj na zdjęcia. Bo ja się postarałam i dodałam ;d
A jak tam twoje Id ?

Posted

Shel napisał(a):
Też tak czasem mam :lol:. I zawsze jak na 7.30 xD

Ja na 7.30 mam cztery razy w tygodniu, więc w piątki chodzę zazwyczaj jak zombie, niewyspana po całym tygodniu :evil_lol: Tak to jest jak się śpi po 5-6 godzin... :roll:

Lucky, nie nie byłam z psem, tym razem wyręczyła mnie mama :loveu: Ale zazwycza wychodzę ja. Wstaję prawie codziennie o 5.40 :eviltong:

A IDy się robią, jeden jest w połowie :lol: